Maseczki klasyczne

Avon Planet Spa, Revitalising Retreat, Peel Off Face Mask Rewitalizująca maseczka do twarzy (nowa wersja)

• 13 czerwca 2022 o 16:05
    Dziwny twór
    Nie polubiłam się z tą maseczką. Po nałożeniu część wysycha szybko i w tej części twarzy odczuwam ściągnięcie, a są takie miejsca na buzi gdzie nie może ona wyschnąć i ciężko ją zdjąć. Mimo tego że starałam się aplikować równomiernie, to nigdy nie zeszła mi całą płachtą, jak to być powinno. Działanie też jest takie sobie. Nie widzę obiecanych przez producenta rezultatów. Bezpośrednio po zastosowaniu niby jest ta cera trochę odświeżona, ale to bardzo krótkotrwały efekt. Opakowanie to wygodna w stosowaniu tubka. Cena przystępna. Zapach przyjemny, ale czuć alkohol i to sprawia, że niechętnie po nią sięgam. Maska nie sprawdziła się u mnie i wyrzucam większą część. Wolę inne maseczki, które dają wymierne rezultaty
  • 6 marca 2021 o 22:31
    Tą również oceniam na plus
    Generalnie lubię wszystkie maseczki z tej serii od Avon. Są w przystępnych cenach regularnych,często występują w promocji,są wydajne, mają eleganckie i praktyczne opakowania. Metoda zdejmowania maski peel off bardzo ułatwia aplikacje i jej zmywanie,a właściwie ściąganie. Na twarz należy nałożyć wartwę mokrej,klejącej maski i odczekać kilka minut aż porządnie zastygnie. Dzięki temu za jednym pociągnięciem pozbywamy się maski i zanieczyszczeń cery. Skóra po zastosowaniu maski jest bardzo odświeżona,napięta i jakby rozjaśniona,a na jej powierzchni utrzymuje się lekki cytrusowy zapach. Nie odczuwam żadnego pieczenia czy podrażnienia podczas jej stosowania. Bardzo przyjemny produkt warty wypróbowania.
  • 20 lutego 2021 o 7:34
    POLECAM
    Kupiłam maseczkę jako konsultantka Avon. Bardzo fajny produkt. Rzeczywiście nawilża, delikatnie wygładza twarz i wyrównuje kolor skóry. Zalety: cena, jakość, nawilżanie, wygładzenie, opakowanie
  • 14 czerwca 2020 o 12:40
    Maseczka w miarę ok
    Swego czasu maseczki od Avon z serii Planet Spa były moim ulubionymi. Z czasem zaczął mi przeszkadzać alkohol w składzie. Jednak ta, była moją ulubioną. Jest to maseczka peel-of, która ściąga się w jednym kawałku. Bardzo fajnie odświeżała skórę twarzy. Twarz była napięta i zregenerowana
    Wady:
    • dość wyczuwalny alkohol
    KIN0183
    16 marca 2020 o 22:13
    Przyjemny zapach i piękny perłowy kolor :)
    Lubię maseczki Planet spa z Avonu. Tej konkretnie maseczki mam już chyba 3 opakowanie i powoli się kończy. Maseczka ma miekkie opakowanie gdzie łatwo wycisnąć produkt ,oprawa opakowania jak w każdych tych maskach ładna, elegancka. Maseczki jest 75 ml i na kilka użyć starcza ,wiec biorąc pod uwagę stosowanie 2 razy w tyg. maseczkę mamy na jakieś 2 miesięce ( zależy ile też kto nakłada produktu i na jakie strefy- ja nakładam prawie na całą twarz, prócz oczu ). Co do konstytencji peel off ,jest ona dosyć gęsta i łatwiej mi się nakłada ją palcami niż pędzlem do maseczek (muszę jeszcze zakupić silikonową szpatułkę ,może nią będzie lepiej). Maseczka schnie mniej więcej 20 minut tak jak pisze producent , co do usuwania jej czasami jest lepiej czasami trzeba wspomóc się wacikiem ,bo nie zawsze maseczka schnie równomiernie ( u mnie tą strefą gdzie jest problem z schnięciem są policzki ). Maseczka podczas nakładania na chwilę szczypie w oczy ale zaraz to mija, pewnie przez zapach ponieważ żadne uczulenie u mnie się nie pojawia pod oczami. Zapach maseczki przez chwilę mocniejszy ,zaraz potem sie ulatnia i pozostaje bardzo subtelny zapach na twarzy. A teraz działanie , po usunięciu maseczki odczuwa się świeżość i oczyszczenie skóry i nie ma efektu wysuszenia cery ( mam suchą skórę), u mnie usuwa przesuszony naskórek -jak pisze producent , czasami mam suche skórki przy nosie takie drobniutkie to są usunięte. Nie pamiętam ceny tych maseczek ale zawsze kupuję je na promocji. Polecam :)