Rzeczywiście efekt jest po jednym użyciu, jednak używając co mycie efekt zanikał...wtedy spojrzałam na skład i się przeraziłam!
skład: alcohol denat (szkodliwy alkohol), aqua(woda), propylene glycol (humektant), parfum (zapach), myristyl alcohol (emolient), cetrimonium chloride (konserwant) lauryl alcohol (emulgator), PEG-40 hydrogenated castor oil (emulgator), polysorbate 20 (emulgator), linalool (zapach), PEG 75 lanolin (emolient), tocopheryl acetate (antyoksydant), limonene(zapach), citral(zapach), ethoxydiglycol(środek rozpuszczający, humektant), linseed acid(olej lniany), coumarin (zapach), citronellol (zapach), linum usitassimum seed extract (ekstrakt z siemię lnianego), C1 1700/d&c red NO.33(barwnik), cinnamyl alcohol(zapach), centella asiatica extract (ekstrakt z kwiatu centelli), C1 42090/FD&C Blue NO.1 (barwnik)
lotion czy odżywka bazuje na szkodliwym alkoholu, który wysusza włosy. W pielęgnacji włosów powinniśmy go jak najbardziej unikać, a tutaj znajduje się w składzie na 1 miejscu czyli jest go najwięcej. Siemię lniane znajduje się już po PARFUM czyli w śladowych ilościach...Gdybym nie zaczęła czytać składu pewnie oczekiwałabym obietnic producenta o nawilżonych włosach.
OPAKOWANIE
w opakowaniu znajduje się 12 szklanych ampułek. 1 ampułka starcza na raz przy długich w włosach, przy krótkich można podzielić. W opakowaniu znajduje się też specjalna zatyczka do ampułki, której nie wykorzystaliśmy w całości.
KONSYSTENCJA I WYDAJNOŚĆ
odżywka jest lejąca, ciecz. Przed aplikacją warto dobrze osuszyć włosy ręcznikiem by odżywka nie ściekała, a raczej się wchłonęła we włosy. Cała paczka powinna starczyć na ok. 2 miesiące. Zapach dla mnie jest dość dziwny...
DZIAŁANIE
Nie wiem czego to zasługa, ale efekt był po pierwszej ampułce. Włosy błyszczały. Niestety nie były nawilżone, co pewnie jest winą alkoholu, który jest na 1 miejscu w składzie. Przy kolejnych ampułkach efektu nie widziałam, a kiedy przeczytałam skład reszty nie zużyłam. Niestety po użyciu lotionu włosy ciężko się rozczesywały
Mimo efektu po 1 zastosowaniu nie polecam, bo przy dłuższym stosowaniu włosy staną się suche.
PLUSY
- efekt po 1 zastosowaniu
MINUSY
- szkodliwy alkohol na 1 miejscu w składzie
- nie ułatwia rozczesywania
- cena do jakości
- brak nawilżenia
Używam tego produktu od: uzyłam jakis czas temu
Ilość zużytych opakowań: kilka ampułek