Toniki i hydrolaty

Asoa Hydrolat z drzewa herbacianego

Asoa

• 10 lipca 2024 o 13:19
    Rozczarowanie
    Hydrolat znajduje się w buteleczce o pojemności 100 ml, które należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. Opakowanie zostało wykonane z ciemnozielonego szkła, a dzięki przerwie w etykiecie możemy na bieżąco kontrolować tempo zużycia kosmetyku. Funkcję dozownika pełni tutaj psikacz zabezpieczony nakładką. Atomizer jest świetnej jakości - rzeczywiście wytwarza delikatną mgiełkę, a nie płyn. Hydrolat pachnie jak olejek z drzewa herbacianego. Osobiście nie przepadam za tym zapachem, ale na szczęście jest mało intensywny i szybko się ulatnia. Kosmetyk jest bezbarwny oraz ma konsystencję wody. Dodam, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki. Do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Tuż po zastosowaniu hydrolatu pojawia się uczucie odświeżenia. Niestety po kilku sekundach ono znika, bo produkt zostawia minimalnie (ale jednak) klejącą warstewkę. Hydrolat przywraca skórze po myciu odpowiednie pH. I to by było na tyle... Kosmetyk nie robi nic więcej. Nie ma żadnego wpływu na niedoskonałości, a na to najbardziej liczyłam. Uwielbiam olejek z drzewa herbacianego i jego działanie na krostki, ale hydrolat niestety nie przyniósł żadnych efektów. Mam świadomość, że to tylko hydrolat, ale oprócz przywrócenia pH naprawdę nic nie robi.
    Zalety:
    • przywraca odpowiednie pH skórze,
    • skład,
    • atomizer.
    Wady:
    • zostawia minimalnie klejącą warstwę,
    • brak wpływu na niedoskonałości,
    • zapach.
  • 24 kwietnia 2022 o 18:45
    Ulubieniec
    Dla mojej wrażliwej cery z niedoskonałościami był jednym z niewielu hydrolatów, który oprócz samego tonizowania dodatkowo zmniejszył stany zapalne oraz w niewielkim stopniu przebarwienia. Zostanie ze mną na dłużej.
  • 2 stycznia 2022 o 19:23
    Uwielbiam
    Szklane opakowanie z idealnie rozpraszającym atomizerem skrywa dosyć drogi, ale świetny hydrolat. Baardzo lubiłam go używać, ma świeży zapach i nigdy mnie nie podrażnił ani nie wysuszył. Na promocji zdecydowanie warto go kupić!
    Renees
    13 czerwca 2020 o 9:50
    Chyba najskuteczniejszy z hydrolatów do cery tłustej
    Hydrolat z drzewa herbacianego to jeden z kilku takich produktów polecanych skórze tłustej, mieszanej. Od jakiegoś czasu bardzo lubię hydrolaty choć wiem, że toniku nie zastąpią i nie wpłyną na przywrócenie ph właściwego tak, jak standardowy tonik ale jest to skuteczny dodatek do codziennej pielęgnacji. A odkąd zrezygnowałam z używania do demakijażu płynu micelarnego to skóra nie wymaga takiej tonizacji, używam też delikatnych żeli. Często kupuję sobie pół składniki i dodaje do hydrolatów ale tego postanowiłam nie ruszać i korzystam z niego jako dodatek do pielęgnacji przeciwtrądzikowej. Buteleczka z atomizerem rozpyla delikatnie płyn, co jest super ponieważ mam takie atomizery które są tak mocne, że jedno psiknięcie i efekt jakbym z kranu chlusnęła sobie wodą na twarz:) Zapach ma dosyć delikatny, nie jest on tak intensywny jak spodziewałam się. Działanie jego jest ze wszystkich hydrolatów chyba najmocniejsze, przynajmniej tych, które ja próbowałam. Ale nie ściąga skóry, nie wysusza jej, nie podrażnia. Wręcz łagodzi stany zapalne, zaczerwienienia i przyśpiesza gojenie się trądziku. Ja co prawda mam gładką skórę w tym momencie, i pojedyncze zmiany hormonalne i nie mam tragedii no ale świetnie radzi sobie z łagodzeniem mojej skory. Trądzik hormonalny jest ciężki pod tym kątem, że krostki są bardziej czerwone i gorzej się mam wrażenie boją niż normalny trądzik. Super też sprawdza się przy skórze takiej problematycznej, łojotokowej z np zapaleniem mieszków. U mnie łagodzi zapalenie mieszków, więc nie tylko na twarz stosuję ale tez i na szyję oraz inne części ciała. zdarza mi się nawet skórę głowy psiknąć. Oczywiście też korzystam z hydrolatu jako produktu z którym mieszam glinki i to już w ogóle fajnie podbija efekt. Lubię go bardzo, widze realne działanie a nie tylko wzmacnianie efektów innych produktów. Także to będzie produkt, który na pewno zagości u mnie na stałe, obok oleju z drzewa herbacianego.
    _naatqa
    29 września 2019 o 13:52
    Będę wracać
    Hydrolat kupiłam, gdy miałam problemy z cerą. Wspomagał gojenie się zmian trądzikowych. Trochę obawiałam się przesuszania przez ten produkt, ale absolutnie nic takiego nie miało miejsca. Nie ściągał, nie podrażniał ani nie wysuszał cery. Na pewno wrócę do niego, gdy powrócą jakieś problemy skórne.