Toniki i hydrolaty

Dermedic Normacne Preventi, Regulujący tonik antybakteryjny

Apteka Polska APTE.PL
Dermedic Normacne Preventi tonik łagodząco-oczyszczający do skóry tłustej i mieszanej 200 ml
Dermedic Normacne Preventi Tonik 200ml
Dermedic Normacne
Dermedic Normacne Regulujący tonik matujący 200 ml

• 13 października 2024 o 1:10
    Spełnia swoje zadanie
    Jest w bardzo podręcznym opakowaniu, ma dobre, solidne zamknięcie, nic się nie wylewa nawet gdy buteleczka leży bokiem w kosmetyczce. Skóra po użyciu toniku jest oczyszczona, odświeżona, tonik nie wysusza skóry, to jest wg mnie bardzo ważne. Kosmetyki do skóry problematycznej często są z alkoholem, który wysusza. Tu nie ma takiego efektu. Tonik przyjemnie pachnie, tak odświeżająco. Dobrze usuwa nadmiar sebum, skóra przez długi czas nie błyszczy się. Idealnie nadaje się do codziennej pielęgnacji. Używam już prawie miesiąc i nie pojawiły mi się nowe niedoskonałości a stare zrobiły się mniej widoczne. Jest wydajny.
  • 18 marca 2023 o 9:48
    Jestem z niego zadowolona
    Toników do twarzy używam od czasów gimnazjalnych i nie wyobrażam sobie bez nich pielęgnacji twarzy. Ten zakupiłam w drogerii internetowej, stacjonarnie pewnie tylko w aptekach, ale nie rozglądałam się. Trafiłam na promocję i zapłaciłam za niego ok. 20 zł. Myślę, że jest to adekwatna cena do jakości, więcej raczej za niego bym nie zapłaciła. Na wstępie jeszcze zaznaczę, że moja cera jest mieszana, 30+. Strefa T wręcz kocha się świecić za to policzki w miarę normalne, jedynie zimą lubią się troszkę przesuszać. Trądziku na szczęście nie doświadczyłam, ale inne "atrakcje" są mi dobrze znane: rozszerzone pory, zaskórniki, czasem wyskoczy jakiś nieprzyjaciel to moja rutyna. Opakowanie to plastikowa przeźroczysta butelka o pojemności 200 ml, która przy codziennym użytkowaniu rano-wieczór wystarczyła mi na ok. 2,5 miesiąca. Także wydajność standardowa. Butelka chroniona jest niewielkim koreczkiem, którego górna część ma kształt zdecydowanie ułatwiający otwieranie. W środku mamy tzw. Dziubek, który także przyczynia się do lepszej aplikacji na wacik. Szata graficzna charakterystyczna dla aptecznych produktów. Dominuje minimalizm, brak pstrokatych, barwnych obrazków. W górnej części etykiety logo marki, a poniżej nazwa produktu z głównymi cechami produktu. Czcionka czarna, gdzieniegdzie wpleciono zieleń. Zapach nie jest intensywny czy nachalny, ale dobrze wyczuwalny. Raczej dąży w kierunku delikatnego, przyjemnego i świeżego z kategorii zielonych. W składzie mamy dok z brzozy i chyba jest tu wyczuwalny. Tonik standardowo ma konsystencję płynną, jak woda i jest koloru bezbarwnego. Toniku używałam codziennie rano, aby odświeżyć twarz po nocy i pozbyć się sebum oraz wieczorem po użyciu żelu czy płynu micelarnego, a przed nałożeniem kremu. Nasączałam nim wacik i przemywałam całą twarz omijając oczywiście okolice oczu. Ogólnie z jego działania byłam zadowolona. Skóra po nim nie lepiła się, była dobrze oczyszczona, odświeżona. Twarz była gładka w dotyku, pozostawała przyjemnie matowa bez nadmiaru sebum, pory były ściągnięte, nie czułam nieprzyjemnego napięcia skóry czy przesuszenia. Rzadziej także pojawiały się wypryski, a więc działanie antybakteryjne jak najbardziej na plus. Co ważne tonik nie podrażnił ani nie uczulił mnie, chociaż muszę przyznać, że takie reakcje rzadko u mnie występują. To o czym jeszcze muszę się wspomnieć to skład, który możenie jest strasznie długi, ale też nie do końca zachwyca. W czołówce niestety substancje PEG, pod koniec fenoksyetanol.
  • 6 stycznia 2023 o 15:47
    Nie wiem czy kupię ponownie
    Dermedic, Oczyszczający tonik do twarzy, Cena: około 29 zł/200 ml Czas ocenić tonik tej samej marki co żel, którego jeszcze nie skończyłam. Marka Dermedic była dla mnie nowością więc zakupiłam sobie żel do mycia twarzy (opisany w chmurce wcześniej) i tonik do kompletu. Wygodna plastikowa butelka z dziubkiem zamykanym na "klik", prosta szata graficzna i transparente opakowanie sprawiają, że widać ile mamy produkt i kiedy zbliża się dno. Kosmetyk bardzo wydajny bo mam już go dwa miesiące i w dalszym ciągu go nie zużyłam, co prawda nie zostało go już jakoś dużo. W przypadku toniku nie mamy już doczynienia z nieprzyjemnym zapachem, żeby była jasność dalej to pachnie jak płyn do naczyń tylko, że nie jest to aż tak bardzo nachalna woń jak w przypadku żelu. Nasuwa się pytanie czy działa tak jak obiecuje etykieta producenta. Śmiało mogę powiedzieć, że tak. Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjne, wszystkie drobne rany czy powstające ogniska są szybko uspakajane i znikają z twarzy. Przy dłuższym i regularnym stosowaniu (u mnie jest to rano i wieczorem) można śmiało zauważyć, że redukuje wydzielanie sebum. Po części też trochę przyczynił się u mnie do wysuszenia skór wokół oczu i ust. Jest produktem do polecenia, dla mnie jest ok ale niesmak po żelu przeniósł się również na tonik. Drugi raz tego zestawu bym chyba już nie kupiła .
    Zalety:
    • Opakowanie,
    • Szata graficzna,
    • Łatwość w użytkowaniu,
    • Spełnione obietnice producenta,
    Wady:
    • Zapach,
    • Cena.
  • 30 września 2022 o 16:49
    Dopełnienie pielęgnacji
    Świetnie koi stany zapalne, skóra po użyciu jest miękka i gładziutka zmniejsza świecenie, nie wysusza, nie podrażnia, fajnie oczyszcza i odświeża skórę, jest delikatny, jest wydajny, jeszcze długo mogłabym wymieniać za co cenię ten produkt. Po około dwóch tygodniach używania (albo nawet i szybciej) faktycznie zauważyłam, zmniejszenie, albo może wyregulowanie wydzielania sebum. Był to u mnie spory problem, pomimo zmatowienia twarzy rano do pracy docierałam świecąca jak choinka. Niedoskonałości również zostały wyciszone i zaczęły znikać, a nowe w zasadzie nie powstają. Na pewno rzadziej. Ma ładny zapach. Zatem polecam każdemu, kto ma cerę tłustą, trądzikową. P.S. używam go już od dawna z pozostałymi produktami z serii Normacne i razem z nimi zapewnia mojej skórze kompleksową pielęgnację.
    Zalety:
    • j.w.
    Drogeria Super-Pharm
    Mpodw
    28 sierpnia 2022 o 11:42
    Pomógł mi zwalczyć aktywne zmiany trądzikowe w tydzień
    Polecam ten produkt, przemywając nim cerę 2x dziennie po kilku dniach zeszły mi zupełnie pryszcze, po jednym dniu było widać znaczną poprawę. Niestety muszę zamawiać go przez internet - rzadko jest dostępny stacjonarnie. Od dwóch lat używam codziennie i mam kilka opakowań w zapasie - po odstawieniu trądzik mi wraca, ale przy regularnym stosowaniu cera jest zupełnie czysta.
    Zalety:
    • skład
    • Neutralny zapach
    Wady:
    • Cena (mimo wszystko za takie pieniądze efekt świetny)
    • Słaba dostępność
    Drogeria Super-Pharm