Toniki i hydrolaty

La-Le Hydrolat z malin

La-Le

• 11 czerwca 2024 o 23:43
    Przyjemny hydrolat o słodkim, malinowym zapachu
    Opakowanie: Produkt zamknięty jest w buteleczce z ciemnego szkła z minimalistyczną, czarno-białą etykietą oraz atomizerem umożliwiającym higieniczne i bezproblemowe rozprowadzenie produktu w formie mgiełki. Charakterystyka: Hydrolat pachnie dość intensywnie - naturalną, słodką maliną ale zdecydowanie jest to przyjemny zapach. Produkt rozprowadza się na skórze delikatną mgiełką, nie pozostawiającą żadnej lepkiej warstwy. Ja stosowałam hydrolat jedynie w formie toniku na umytą twarz. Działanie: Bezpośrednio po zastosowaniu skóra jest ukojona i sprawia uczucie nawilżonej. Hydrolat na szczęście nie lepi się i bezproblemowo zgrywa się z innymi kosmetykami, które na niego nakładamy. W dłuższej perspektywie zdecydowanie nie pogorszył stanu cery - nie podrażniał, nie zapychał (moja skóra niestety ma tendencje do alergii i jest trądzikowa), wręcz poprawiło się lekko nawilżenie skóry (chociaż nie spodziewałabym się spektakularnych efektów). Podsumowanie: Hydrolat z malin lale to naprawdę dobry produkt wart wypróbowania i sama wrócę do niego w okresie letnim chociażby ze względu na właściwości i słodki, owocowy zapach.
    • ukojenie
    • nawilżenie
    • odświeżenie
    • bezproblemowo łączy sie z innymi produktami
  • 9 kwietnia 2024 o 20:03
    Jeden z moich ulubionych produktów tego typu. Obłędnie pachnie malinami. Świetny na lato do szybkiego schłodzenia twarzy
    Hydrolat z malin dostałam w boxie urodzinowym jednej z internetowych drogerii. Powiem szczerze, że nigdy wcześniej nie słyszałam o marce. Bardzo lubię w boksach tego typu to, że pozwalają na przetestowanie nowości/poznanie nowych marek albo wypróbowanie kosmetyków, których raczej nie kupilibyśmy tak o. Tak oto poznałam to cudo. Ja akurat otrzymałam hydrolat z malin La-Le w mniejszej pojemności, bo 30 ml. Widzę, że jest dostępny za 13 zł, w mojej ocenie cena należy do tych wyższych. Zdecydowanie bardziej opłaca się go kupić w buteleczce 100 ml, bo jest to po prostu dobry produkt. Opakowanie / konsystencja / zapach Opakowanie to szklana, ciemna buteleczka zakończona atomizerem. Nie miałam problemu z wydobyciem hydrolatu, atomizer równomiernie psika i nie zacina się. Nie wydobywa też zbyt dużej/małej ilości produktu. Jest w sam raz. Dodatkowo na buteleczkę jest naklejona ładna, biała etykieta. Wszystko jest przejrzyste, zrozumiałe i schludne. Mój ulubiony typ kosmetyków :) Hydrolat jak to hydrolat - to po prostu malinowa woda, która obłędnie pachnie tym owocem. Nie powiem, nakładanie go na twarz to była jedna z moich ulubionych czynności wieczorem. Genialnie umilała mi pielęgnację. Używałam go około miesiąc, także wydajność w mojej opinii ma dobrą. Przez cały ten czas nie zmienił konsystencji/zapachu. Nie widziałam niczego niepokojącego z jego działaniem z czasem. Działanie Hydrolat genialnie odświeża skórę. Delikatnie łagodzi uczucie ściągnięcia po oczyszczaniu. Świetnie przygotowuje skórę na dalsze etapy pielęgnacji. Sprawia, że cera jest miękka, delikatnie nawilżona, odświeżona. Wspaniały produkt do ochłodzenia się latem. Zapach malin dodatkowo dodaje energii do działania. Generalnie jestem fanką różnego rodzaju toników/ hydrolatów/ wód różanych. Są to produkty, które w opinii niektórych mogą być uznawane za zbędne w pielęgnacji. Nie w moim przypadku. Najbardziej lubię w nich szybkie poczucie ulgi i odświeżenie cery. Hydrolat z malin La-Le oprócz tego, że dostarcza wszystko, co wymieniłam powyżej, to jeszcze tak wspaniale pachnie. Kocham. 5/5
    Zalety:
    • świetnie łagodzi skórę w stanie wysuszenia. Po użyciu buzia jest miękka i delikatnie nawilżona
    • odświeża skórę - idealny na lato
    • pięknie pachnie malinami
    • dostępny w drogeriach stacjonarnych
    • atomizer działa bez problemu - równomiernie rozpyla hydrolat
    • ładne, schludne opakowanie - plus dla producenta za ciemną buteleczkę i minimalistyczną, zrozumiałą etykietę produktu
    • świetnie przygotowuje cerę na dalsze etapy pielęgnacji
    Wady:
    • nie jest to wada, ale w mojej ocenie warto go kupić w pojemności 100 ml, za 30 ml trochę mniej się opłaca cenowo
    Gaj_ika
    24 listopada 2023 o 16:01
    super zapach!
    Kupiłam hydrolat na promocji w hebe z wyprzedaży zapasów. Normalnie jest raczej cieżko dostępny. Ma BARDZO orginalny zapach malinowy, ale zupełnie nie słodko perfumeryjny, a mocno świeży i naturalny (niczym świeże maliny z krzaka). Po użyciu miałam uczucie lekkiego nawilżenia. Wydaje się być fajnym przygotowaniem skóry pod serum. Ogromne brawa również za opakownie, solidne, z wygodnym atomizerem i elegancką szatą graficzną.
    • działanie
  • 25 lipca 2023 o 20:39
    CU-DEŃ-KO
    Nieważne, czy działa, ważne, jak pachnie! Na szczęście nie jest to maksyma, którą kieruję się przy doborze kosmetyków, chociaż przy tym produkcie... było blisko. Jak na hydrolat, który z reguły niewiele robi, ten z La-Le nie dość, że ładnie pachnie (tak, to trzeba powtórzyć), to jeszcze odświeża skórę i być moooże wspomaga utrzymywanie nawilżenia. Na pewno nie pogarsza sytuacji przy cerze suchej, skłonnej do przesuszania się. To bardzo miły dodatek do pielęgnacji. Chociaż zazwyczaj preferuję dostępną różę, tak niedostępna malina skradła moje serce.
    • Dobrze współgra z pielęgnacją
    • Solidny atomizer
    • Odświeża
    Wady:
    • Trudno dostępny (zamawiam z drogerii internetowej Pigment)
    Kpttt
    22 czerwca 2023 o 11:20
    Fajniutki
    Uzależniłam się od tego hydrolatu i choć wiem, że ten krok w pielęgnacji nie jest potrzebny, to nie wyobrażam sobie nie spryskać twarzy tym hydrolatem po oczyszceniu twarzy. Daję 4 gwiazdki, bo ostatnio zakupiony hydrolat różni się od pozostałych zapachem. Skład nibyvten sam, a jednak jest inaczej. Zrobię update po kolejnym zakupie.