Toniki i hydrolaty

Bielenda Professional Antibacterial & Normalizing Face Tonic Antybakteryjny tonik normalizujący

HOBB
Bielenda Professional Antybakteryjny tonik normalizujący z Kwasem Migdałowym i Niacynamidem
Bielenda Professional Antybakteryjny Tonik Normalizujący do Twarzy 500ml
Bielenda Professional Antybakteryjny tonik normalizujący 500 ml
Bielenda Professional Antibacterial & Normalizing Face Tonic antybakteryjny tonik normalizujący do twarzy 500ml

• 5 lutego 2025 o 10:20
    Bardzo ekonomiczny tonik do cery z trądzikiem
    Co zasługuje na pochwałę to na pewno pojemność tego toniku - 500 ml naprawdę robi wrażenie. Przy tym cena nie jest jakaś wygórowana. Ostatecznie ten zakup bardzo się opłaca. Poza tym tonik fajnie odświeża skórę. Posiada nienachalny zapach. Faktycznie po częstym stosowaniu wypryski wyglądają na bardziej wyciszone i skóra jest nieco bardziej gładka. Jak skóra jest wysoce problematyczna oczywiście nie uleczy jej całkowicie. Czy skóra po zastosowaniu jest bardziej matowa? W przypadku tłustej cery nie spodziewałabym się cudów. U mnie nie zauważyłam różnicy. Nie liczyłabym też na ukojenie i łagodzenie podrażnień. Niestety w przypadku cery wrażliwej może przynieść nawet odwrotne skutki. Tak się działo w przypadku mojej jak stosowałam produkt rano i wieczorem. Ogólnie warto mieć świadomość, że tego typu tonik nie nadaje się do codziennego stosowania. Jest zbyt "mocny". Składniki w nim zawarte mogą naruszyć warstwę hydrolipidową i skutecznie wysuszyć skórę. Jak ktoś ma skłonności lub pecha ;), może doprowadzić do zapalenia skóry, nasilenia trądziku i łojotoku, świądu, zaczerwienienia itp. Producent o tym nie wspomina, bo przecież jest wskazanie "do użytku profesjonalnego". Moim zdaniem i tak byłoby miło jakby było ostrzeżenie przed codziennym stosowaniem. Fajnie, że opakowanie wyposażone jest w dozownik. Trzeba jednak odpowiednio nadstawić wacik, bo tonik ma wodnistą konsystencję i lubi rozpryskiwać na całego jak nie napotka wacika. Ogólnie moim zdaniem tonik dobry, ale trzeba z nim uważać.
    Zalety:
    • wygładza
    • pomaga w walce ze świeżymi wykwitami
    • odświeża
    • ekonomiczne opakowanie
    Wady:
    • może wysuszać - nie do codziennego stosowania
    • nie łagodzi i nie koi skóry jak obiecuje producent
    • kolor toniku jest taki trochę neonowo zielony, odpychający.
  • 8 listopada 2024 o 18:12
    Antybakteryjny tonik normalizujący
    Używam toniku Bielenda Professional Antibacterial & Normalizing Face Tonic i jestem z niego naprawdę zadowolona! Świetnie oczyszcza moją skórę i pomaga kontrolować nadmiar sebum. Cera wygląda świeżo i czysto, a do tego mam wrażenie, że nowe wypryski pojawiają się rzadziej. Podoba mi się też to, że mimo działania antybakteryjnego, nie przesusza skóry.
    Zalety:
    • Antybakteryjne działanie – skutecznie oczyszcza skórę, pomagając zmniejszyć ilość wyprysków.
    • Normalizacja sebum – wspomaga kontrolę nadmiernego przetłuszczania się skóry, co sprawia, że cera wygląda świeżo przez cały dzień.
    • Łagodność dla skóry – mimo działania antybakteryjnego, nie wysusza i nie podrażnia skóry.
    • Odświeżenie i tonizacja – przywraca skórze odpowiednie pH, co sprzyja jej zdrowemu wyglądowi.
    • Wsparcie w pielęgnacji cery problematycznej – idealny dla osób z cerą tłustą i trądzikową.
    Wady:
    • Działanie widoczne po dłuższym czasie – efekty regulujące mogą być zauważalne dopiero po dłuższym stosowaniu, co wymaga cierpliwości.
    • Nie jest odpowiedni dla wszystkich rodzajów skóry – osoby o skórze bardzo suchej mogą uznać go za zbyt intensywny.
  • 19 sierpnia 2023 o 22:31
    Uwielbiam
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ten tonik towarzyszył mi w codziennej pielęgnacji skóry twarzy i cóż moge powiedzieć - byl naprawde super! Dokladnie oczyszczał moją skórę z zanieczyszczeń i resztek kosmetyków, a zwłaszcza farbek. Skóra po nim jest zdecydowanie odświeżona, złagodził moje podrażnienia, które w ostatnim czasie pojawiły się u mnie , a dodatkowo zmniejszone zostały problemy zwiazane z trądzikiem oraz rozszerzone pory, co jest bardzo na plus! Dodatkowo ma piękny zapach, który totalnie mo odpowiada. Jest mega wydajny
    Zalety:
    • Wydajny
    • dobrze oczyszcza skóre
    • pomaga w pozbyciu się resztek makijażu i farbek
    • skóra jest odświeżona
    • złagodzone podrażnienia
    • zmniejszone problemy z trądzikiem
    Drogeria Cocolita.pl
  • 31 sierpnia 2022 o 14:12
    Nie polecam
    Dostałam w prezencie, na początku wszystko w porządku ale po jakimś czasie strasznie wysuszyło mi cere nie wiem czy znaczenie "normalizujacy" oznacza matowa cere bez blasku ale okej nie wnikam.
    Zalety:
    • Duża butelka
    Wady:
    • Wysuszył mi cere
  • 21 sierpnia 2022 o 18:16
    Dobry tonik dla cery tłustej, mieszanej czy trądzikowej
    Tonik o zacnej pojemności 500ml nawet w regularnej cenie jest mega opłacalny. W składzie znajduje się: niacynamid, cynk pca, kwas migdałowy, kwas laktobiotynowy, mocznik, alantoina, kwas mlekowy. Bardzo ucieszył mnie brak alkoholu. Tonik ma bardzo ładnym, świeży zapach. Używam go codziennie na dzień. Oprócz działania antybakteryjnego, przyjemnie odświeża skórę i ją nawilża, dzięki czemu jest ona przygotowana na kolejne kroki pielęgnacyjne. Nie pozostawia nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia. Przez okres jego użytkowania zauważyłam, że skóra trochę mniej się przetłuszcza oraz, że drobne zmiany trądzikowe szybciej się goją. Oczywiście jest to również zasługa innych produktów takich jak serum czy krem do twarzy, jednak tonik również wspomaga ich działanie. Dla lepszego efektu nawilżenia od razu po użyciu toniku, na jeszcze mokrą od niego skórę nakładam serum. Idealne rozwiązanie dla cery tłustej, mieszanej i trądzikowej.