Toniki i hydrolaty

Bielenda Professional SUPREMELAB Sebio Derm, 5% Mikro-eksfoliujący tonik z kwasami

HOBB
Supremelab 5% Mikro-eksfoliujący tonik z kwasami
Bielenda Professional SupremeLab Sebio Derm Tonik z Kwasami 200ml
Bielenda Professional Supremelab SeBIODerm 5% Mikro-eksfoliujący tonik z kwasami 200 ml
Bodyland.pl
Bielenda PROFESSIONAL SUPREMELAB SUPREMELAB TONIK Z KWASAMI MIKRO-EKSFOLIUJĄCY 5% 200ML 5902169048037

• 26 lutego 2025 o 21:23
    Skuteczny i wydajny
    Po pół roku regularnego stosowania toniku mogę śmiało powiedzieć, że jest to jeden z najbardziej skutecznych produktów do cery z przebarwieniami i zmianami trądzikowymi, jakie miałam okazję wypróbować. Jest to produkt, który rzeczywiście poprawia kondycję skóry, zmniejsza niedoskonałości i wyrównuje koloryt, nie powodując przy tym nadmiernego podrażnienia czy przesuszenia. Składniki aktywne i ich działanie ✔ Kwas bursztynowy – działa regenerująco i delikatnie złuszcza, nie powodując podrażnień, co sprawia, że tonik jest odpowiedni nawet dla wrażliwszych cer. ✔ Kwas migdałowy – wyrównuje koloryt, pomaga rozjaśnić przebarwienia i poprawia teksturę skóry, co jest szczególnie widoczne przy regularnym stosowaniu. ✔ Kwas szikimowy – świetnie sprawdza się przy skórze problematycznej, pomaga w walce z wypryskami i regulacji sebum. ✔ Kwas mlekowy – dodatkowy bonus w postaci nawilżenia, co sprawia, że tonik nie wysusza skóry tak, jak wiele innych produktów złuszczających. Tonik ma wodnistą formułę i bardzo łatwo się aplikuje – najlepiej sprawdza się wklepywanie go dłońmi lub nakładanie za pomocą wacika. Ma delikatny, niemal niewyczuwalny zapach, co jest dużym plusem dla osób wrażliwych na mocne aromaty w kosmetykach. Ten tonik to świetny wybór dla osób, które szukają skutecznego, ale jednocześnie łagodnego toniku złuszczającego. Idealnie sprawdza się przy cerze mieszanej, tłustej i problematycznej, pomagając w walce z niedoskonałościami i przebarwieniami. Regularne stosowanie przynosi widoczne efekty, a dzięki obecności nawilżających składników skóra nie traci na elastyczności ani nie ulega przesuszeniu. Ja na pewno wrócę ponownie do tego produktu, gdyż uważam, że ma on zbawienny wpływ na moją kapryśną cerę. Jeśli szukasz produktu, który poprawi teksturę skóry, pomoże w walce z trądzikiem i rozjaśni przebarwienia, to ten tonik spełni Twoje oczekiwania.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie z higienicznym zamknięciem i dozownikiem,
    • Powoduje zmniejszenie niedoskonałości – wypryski pojawiają się rzadziej, a jeśli już się zdarzą, szybciej się goją,
    • Skutecznie zwęża pory i zmniejsza ilość zaskórników, wyraźnie pomaga w oczyszczaniu skóry,
    • Wpływa na wyrównanie kolorytu, rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe, skóra wygląda na bardziej jednolitą,
    • Po aplikacji cera jest przyjemna w dotyku i wygląda na odświeżoną.
    • Brak nadmiernego przesuszenia – dzięki obecności kwasu mlekowego produkt nie powoduje ściągnięcia skóry, nawet przy regularnym stosowaniu.
    Wady:
    • Delikatne mrowienie po aplikacji – szczególnie na początku stosowania lub jeśli skóra jest podrażniona. Nie jest to jednak dyskomfort, który utrudnia stosowanie.
    • Nie dla bardzo wrażliwej skóry – mimo łagodnej formuły, kwasy mogą wywołać lekkie zaczerwienienie przy bardzo delikatnej cerze.
    • Wymaga stosowania SPF – jak każdy kosmetyk złuszczający, tonik sprawia, że skóra staje się bardziej wrażliwa na słońce, więc codzienna ochrona przeciwsłoneczna jest konieczna.
    Pushann
    25 stycznia 2025 o 23:24
    Rewelacja
    Świetne rozwiązanie dla kogoś kto szuka produktu z kwasami ale innego niż serum. Ja osobiście używam go do pleców i uszu. Właśnie dzięki temu, że jest to formula toniku, na tak dużą powierzchnię i tak mała i specyficzna jak uszy tonik to idealne rozwiązanie. Mam tendencję do zaskórników na plecach i długo szukałam jak ugryźć ten problem. Tonik jest idealnym rozwiązaniem. Widzę dużą poprawę, skóra jest znacznie gładsza. A uszy to tak przy okazji przemywam tą zewnętrzną warstwę w ramach zapobiegania niechcianym niespodziankom które czasami potrafią się zrobić tam.
    • Działanie
    • Skuteczność
    margo00
    26 grudnia 2024 o 17:42
    Świetny tonik z kwasami dla skóry z niedoskonałościami!
    Tonik ma dużą pojemność - 200 ml i zawiera w swoim składzie kwas mlekowy, migdałowy, bursztynowy i szikimowy. Bardzo dobrze radzi sobie z wszelkiego rodzaju niedoskonałościami, skóra po dłuższym stosowaniu jest zdecydowanie w lepszej kondycji. Tonik sprawia, że pory są znacznie mniej widoczne i oczyszczone. Delikatnie złuszcza, nie powoduje u mnie podrażnień, dobrze łączy się z wszystkimi produktami w rutynie pielęgnacyjnej twarzy. Bardzo dobrze radzi sobie z trądzikiem na plecach, dzięki czemu w końcu skóra w tym miejscu wygląda na zdrową.
    Zalety:
    • pojemność,
    • skład i liczba składników aktywnych
  • 21 grudnia 2024 o 15:52
    Ulubiony na wypryski
    Długo nic nie mogłam znaleźć na drobne wypryski. Mam cerę suchą i wiele produktów mnie wysuszało. Po tym toniku wypryski znikają, a cera jest świetlista. Produkt jest bardzo wydajny (nie używam wacików). Nie podrażnia, ani w sumie nie pachnie. Jak dla mnie świetny produkt i stosuję praktycznie codziennie. Na przecenie kupiony za 34 zł - rossmann.
    Zalety:
    • zmniejsza wypryski
    • nie wysusza
    • wydajny
    • nie podrażnia
    • zostawia buzię świetlista
    Wady:
    • wygodniejsze byłoby w formie atomizera
    • bez promocji trochę drogie
    W perfumerii
  • 21 sierpnia 2024 o 12:02
    Świetny tonik z kwasami do skóry problematycznej
    Dosyć długo szukałam toniku, który pomoże zniwelować moje stany zapalne, zaskórniki i rozszerzone pory. Trafiłam na niego w drogerii rossman. Zachęcona pozytywnymi opiniami postanowiłam kupić. Trochę trwało zanim moja skóra zaczęła prawidłowo reagować na tonik z kwasami. Na samym początku zaznaczę że już wtedy była w bardzo kiepskim stanie. Po kilku dniach stosowania produktu na noc pojawił się jeszcze większy wysyp. Tonik stosowałam na samym początku co 2/3 dni aby skóra mogła się przyzwyczaić do składników aktywnych zawartych w produkcie. Po około 2/3 tygodniach stosowania moja skóra wyglądała już o wiele promienniej, stany zapalne zaczęły się zmniejszać, pory zostały zminimalizowane. Zaskórniki dalej były moim problemem, nie było tak łatwo je zniwelować. Na jakiś czas byłam zmuszona odstawić kwasy ze względu na stan skóry. Po powrocie dało się zauważyć że produkt pomógł również na zaskórniki. Najtrudniej było ich pozbyć z partii twarzy takich jak czoło, i podbródek. Produkt o 5% stężeniu kwasów: mlekowy, migdałowy, bursztynowy oraz szikimowy poradziły sobie genialnie. Do tej pory stosuję go w swojej pielęgnacji jeśli moja skóra tego potrzebuje. Cena jaką musimy za niego zapłacić, jest dość wysoka (około 62zł) biorąc pod uwagę że jest to dermokosmetyk. Nie jest to cena wygorówana. Ja jestem posiadaczem cery mieszanej, problematycznej nawet i trądzikowej. Polecam posiadaczom nawet cer wrażliwych, niektóre partie moje twarzy takie są co potwierdza że produkt nie zrobi dodatkowej krzywdy.
    • Jakość produktu