Kule i płatki do kąpieli

Stara Mydlarnia Muffinka do kąpieli `Chocolate Dream`

3 na 51 opinię

• 12 grudnia 2023 o 12:19
    Ślicznie wygląda, bardzo dobrze pielęgnuje, ale ma i kilka minusów.
    Używa od:próbka
    Muffinkę do kąpieli w wersji czekoladowej kupiłam sobie jako prezent na mikołajki, by zafundować sobie wieczór relaksu. Niestety słodycze, których jestem ogromną pasjonatką muszę ograniczać, jednak tych do kąpieli na szczęście limity nie dotyczą :D Trafiłam akurat na promocję i zapłaciłam 14,49. Nie jest to najniższa kwota, na dobrą sprawę za taką cenę można mieć butelkę płynu do kąpieli, ale nie będę narzekać. Raz na jakiś czas trzeba się rozpieścić ;) Od razu uwagę należy zwrócić na wygląd tego produktu. Naprawdę przypomina muffinkę, i to z taką solidną rozetką kremu. Wygląda to ślicznie i ciasteczko swobodnie może służyć jako ozdoba łazienki nim zostanie użyte do właściwych celów. Zaskoczyło mnie jednak jak muffinka zachowuje się po kontakcie z wodą. U mnie jeszcze w dłoniach rozetkowa góra oddzieliła się od spodu zamkniętego w papierowym kubeczku. I o ile zawartość kubeczka się rozpuszczała w jako takim, choć nie za szybkim tempie, tak kremowy wierzch nie znikał praktycznie wcale. Zastanowiło mnie to i wtedy na opakowaniu doczytałam, że tą część można użyć do peelingu. Aczkolwiek nie do końca polecam masowanie się tą kremową góreczką, gdyż jest to dość bolesne (ja miałam wręcz wrażenie ranienia ciała). Jednak po prawie godzinie kąpieli w końcu i ta część uległa rozpuszczeniu. Od razu też napiszę. że jeżeli jesteście zwolenniczkami/zwolennikami intensywnego musowania i wytworzenia przez kulę do kąpieli multum piany, tutaj tego nie otrzymacie. Produkt nie pieni się wcale, a jedynie trochę zabarwia wodę na taki brudnoróżowy kolor z lekko brokatową poświatą. Również zapach mnie rozczarował. Owszem, czuć czekoladę, ale nie jest to prawdziwa słodkość ze Szwajcarii rodem, lecz taka czekoladopodobna, syntetyczna. Koniec już mówienia o mankamentach. Teraz pora na plusy. Zachwyciło mnie, jak muffinka wypielęgnowała moje ciało, które stało się miękkie, wygładzone, lepiej nawilżone i odżywione. Wszystko to zasługa olejków i masła shea zawartego w INCI. Ogółem jeśli chodzi o skład nie mam się do czego przyczepić. Podsumowując: mam mieszane uczucia. Czekoladowa muffinka to bezsprzecznie niezwykle estetyczny gadżet świetnie pielęgnujący ciało, ale na pewno należałoby popracować nad walorami wpływającymi na przyjemność płynącą z kąpieli, np. wydzielaną pianą czy bardziej kuszącym zapachem, a także szybkością rozpuszczania całości produktu. Szczerze mówiąc nie wiem czy jeszcze się skuszę na inne wersje kąpielowych pyszności, gdyż ich cena jest wysoka. Gdyby kosztowały 2x mniej, na pewno bym jeszcze inne wypróbowała.
    Zalety:
    • bardzo ładny wygląd
    • świetne właściwości pielęgnacyjne
    • dobry skład
    • górą muffinki można wykonać peeling
    • dostępność w Rossmannie
    • barwią wodę, ale w mojej opinii na średnio zachęcający kolor
    • czekoladowy, ale jednak dość syntetyczny zapach niepozwalający zatopić się w rozkoszy w pełni
    Wady:
    • brak wytwarzania piany
    • dość wolne rozpuszczanie się (górze zajęło to godzinę)
    • peelingowanie nie jest przyjemne, może dawać wrażenie ranienia ciała
    • dość wysoka cena

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli