Tusze do rzęs

Guerlain Le 2 de Guerlain [Two Brush Mascara] Podwójny tusz wydłużający, pogrubiający i podkręcający

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 czerwca 2021 o 6:28
    Bez wyrazu...
    Nikt go nie chce! Dostałam ten tusz od siostry, która z kolei otrzymała go od innej osoby z rodziny (osoby, która jako pierwsza go kupiła). I tak sobie wędruje, raz tu to tam, ponieważ ja po krótkim czasie również się go pozbyłam. Maskara ta oferuje bardzo naturalny wygląd. Właściwie to po pierwszej warstwie, nawet nie widać, że coś tam na nich jest... Jeśli ktoś ma jasne rzęsy, to owszem, otrzymują one czarną barwę, ale tylko to i nic więcej. Nawet po kilku nałożeniach efekt jest bardzo marny, a cały zabieg jest niezwykle czasochłonny. Tusz nie pogrubia, nie wydłuża, nie podkręca. Szczoteczka jest nieporęczna, taka..."rzadka"! Do tego trzeba doliczyć nieciekawy, nie czarujmy się po prostu brzydki zapach maskary. Jedynym plusem jest to, że tusz szybko nie zasycha w opakowaniu, ale w sumie cóż z tego skoro i tak go właściwie nie używam, nie używałam i używać nie będę. Nie polecam.
  • 3 maja 2014 o 8:57
    Jeden z lepszych!
    Tusz zakupiłam w Polsce w drogerii Douglas, ponieważ potrzebowałam dobrego tuszu, a na temat tego przeczytałam wiele pozytywnych recenzji, które okazały się prawdziwe. Plusy: *Duża silikonowa szczoteczka, którą naprawdę dobrze tuszuje się rzęsy *Mała szczoteczka dzięki której wytuszowałam nawet największy zakamarek rzęs *Nie osypuje się *Długo trzyma się na oku *Jest wydajny (ok 3 miesiące) *Nie zasycha (Nawet gdy się kończył, dalej nakładam go bez problemu) *Ma nie drażniący zapach *Nie skleja rzęs *Można nakładać go warstwami Minusy: *Cena (bądź co bądź tusz nie należy do najtańszych) *Nie pogrubia i nie podkręca zbyt efektownie (ale od czego są zalotki :)) Polecam! Używam tego produktu od: 3 miesiące jakieś 2 lata temu Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 30 listopada 2013 o 19:02
    Ciekawy produkt.
    Kupiłam za 125 zł w zagranicznej perfumerii internetowej (cena w polskiej przeraża). To moje trzecie opakowanie. Pierwsze kupiłam na lotnisku jakieś 3 lata temu, i od razu się zachwyciłam- rzęsy jak wachlarze, świetna mała szczoteczka specjalnie do cieńszych rzęs, a sama maskara starczyła mi na ponad 3 miesiące! Praktycznie od razu zakupiłam kolejne opakowanie- tym razem w jednej z polskich perfumerii. I tu ogromne rozczarowanie- czy to ten sam produkt, którym byłam tak zachwycona? Tusz był suchy jak wiór, osypywał się, nic nie robił z rzęsami, używałam go 3 tygodnie i dałam sobie spokój, bardzo zła, że wyrzuciłam kasę w błotko. Niedawno dałam mu kolejną szansę i zamówiłam przez internet. Znowu jestem bardzo zadowolona- jest niemal tak dobry, jak ten kupiony na lotnisku. Niemal, bo nie wytrzymał aż tak długo, trochę ponad miesiąc. Nie jest to jakiś wybitny produkt, nie wiem czy kupię ponownie- za 40 zł kupiłam ostatnio Masterpiece Max i uzyskałam równie dobre efekty jak dzięki "Le 2". Nie jest więc chyba warty swojej ceny- wiadomo, płacimy tu za markę. Używam tego produktu od: 3 lat z przerwami Ilość zużytych opakowań: kończę 3-cie
  • 1 czerwca 2013 o 17:27
    ok
    Tuszu używam od 2 lat na zmianę z innymi. Ogólnie przyznaję, że jest całkiem niezły, ale napewno nie idealny. Pierwszą sztukę dostałam na gwiazdkę 2 lata temu od przyjaciela. Zachwyciło mnie opakowanie. Na początku zaniepokoiły mnie szczoteczki, ale szybko można dojść do wprawy. Tusz nie skleja rzęs, ale ja musiałam się namachać, żeby były pogrubione ale i porozdzielne. Tusz moich rzęs jakoś specjalnie nie wydłużył ani nie podkręcił, ale pogrubił. Kolor czarny, głęboki, bez zastrzeżeń. Ogólnie rzęsy pomalowane tym tuszem wyglądają całkiem nieźle, ale nie rewelacyjnie. Po jakimś czasie kupiłam sobie drugie opakowanie i w zasadzie to nie była przemyślana decyzja,ale kaprys. W mojej ocenie tusz nie jest wart tych pieniędzy. Taki efekt można osiągnąć, np. MF 2000 kcal classic look... a jest duuużo tańszy... Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 20 lutego 2013 o 9:43
    Cudowny, nie idealny
    Zacznę może od tego, że tusz kosztuje w tej chwili jakieś 170 PLN, nie 130, co jest bezpośrednią przyczyną, dla której raczej się już na niego nie zdecyduję - nie potrafię uzasadnić wydania takiej kwoty na kosmetyk, który należy co trzy/cztery miesiące wymieniać, nawet jeśli uważam go za najlepszy w swojej kategorii. Ten zresztą starczyłby pewnie na dłużej - jest wyjątkowo wydajny i nawet pod koniec stosowania nie zauważyłam, żeby wysychał, nie zbija się też w żadne grudki, nie zmienia konsystencji. Rozprowadza się bardzo równo - szczoteczka za każdym razem nabiera idealną ilość tuszu o dość mokrej formule, która równomiernie pokrywa każdą rzęsę niespotykaną lśniącą czernią. Maskara zdecydowanie wydłuża, rozdziela i podkręca, pozostawiając rzęsy bardzo elastycznymi - jest bardzo "wygodna" (?) w noszeniu, jeżeli ma to w ogóle sens: nie obciąża rzęs, wydają się wręcz odżywione (również po zmyciu). Raczej nie pogrubia, choć można zbudować trochę więcej objętości nakładając kilka warstw. Nie jest trudna do zmycia, a przy tym doskonale wytrzymuje cały dzień i całą noc bez osypywania się - to pierwsza maskara, z jaką miałam do czynienia, która w ogóle się nie kruszy ani nie rozmazuje w trakcie noszenia i w dodatku nie sprawia problemów przy demakijażu. Opakowanie jest w mojej ocenie naprawdę piękne i solidnie wykonane, a na ogół jestem raczej nieprzychylna wobec opakowań tej marki (kiczowate, szybko się psują), natomiast na pewno nie jest ono praktyczne - zajmuje sporo miejsca, niełatwo zmieścić go w mniejszej kosmetyczce. Za dość kontrowersyjną cechę uważam zapach tego tuszu - owszem, jest naprawdę przyjemny i na pewno wyróżnia go na tle wszystkich innych produktów tego typu (nie zdarzyło mi się ani wcześniej, ani później stosować tak intensywnie perfumowanej maskary). Warto jednak zauważyć, że składniki zapachowe mają na ogół działanie drażniące nawet, jeśli znajdują się w zwykłym kremie, dlatego nie rozumiem, skąd pomysł by zastosować je w tuszu do rzęs, mając na uwadze, jak delikatne i wrażliwe są okolice oka. Co prawda nie uczulił mnie ani razu i, tak jak wspomniałam, był bardzo komfortowy w noszeniu, ale przy dłuższym stosowaniu mógłby wywołać nieprzyjemną reakcję, stąd w tym przypadku uważam tę właściwość za wadę. Poza tym raz jeszcze - cena. Jestem świadoma, z czego wynika, natomiast wciąż nie znajduję dla niej stosownego uzasadnienia, biorąc pod uwagę liczbę doskonałych drogeryjnych maskar na rynku (całkiem podobna do tej jest moim zdaniem Define-A-Lash z Maybelline). Używam tego produktu od: używałam ok. roku temu Ilość zużytych opakowań: jedno

Zobacz także inne Tusze do rzęs