Tusze do rzęs

Bourjois Twist up The Volume, Ultra Black Mascara Pogrubiająco - wydłużający ultraczarny tusz do rzęs (stara wersja)

Stara wersja produktu

Bourjois Twist Up Ultra Black - maskara do rzęs 8ml
Bourjois Twist Up The Volume

• 29 marca 2022 o 19:22
    koleżanki pytają czy zrobiłam rzęsy
    Tytuł recenzji jednym zdaniem podsumowuje moją opinię o tym tuszu. Długo nie miałam tak rewelacyjnej maskary. Najbardziej ciekawa byłam przekręcanej szczoteczki i to ona robi robotę. Od tuszu oczekuję mocnego pogrubienia, ujarzmmienia nieco pokrzywionych rzęs, idealnego rozdzielenia i głębokiej czerni, z uwagi na własne długie i podrkręcone rzęsy. Ten sprostał wszystkim wymaganiom. Rzęsy wyglądają jak piękna, zalotna firanka, jakbym wyszła prosto od kosmetyczki! Dodatkowo jest trwały, nie rozmazuje się nad ani pod oczami. Spełnia obietnice producenta co do joty. Z pewnością do niego wrócę.
    hcyzys_
    24 marca 2022 o 14:08
    Koszmar!
    Jak dla mnie istny koszmar! Tusz dostałam w prezencie i po przeczytaniu recenzji byłam bardzo dobrze nastawiona - niestety. Próby nałożenia produktu zawsze kończą się posklejanymi rzęsami, brakiem długości (mimo, że naturalnie swoje mam dość długie - mam wrażenie, że tusz je optycznie skraca). Zdarzyło się, że wyczesałam nadmiar czystą szczoteczką i w ten sposób dałam mu szanse, niestety tu również zawód - zaczął się osypywać kilkanaście minut po aplikacji. Ostatecznie wylądował w koszu.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • skleja rzęsy
    • zero efektu o którym zapewnia producent
    • osypuje się
  • 23 marca 2022 o 9:38
    Ładnie podkreśla rzęsy
    Lubię ten tusz do rzęs bo nie łzawi mi oczu ,nie podrażnia. Do tego ma mocny głęboki odcień czarny i pięknie podkreśla każda rzęsę osobno. Daje moim zdaniem efekt sztucznych rzęs . Podoba mi się . Tusz dostałam w prezencie od dzieci na dzień babci w styczniu. Pozdrawiam Renata
    Zalety:
    • Mocny kolor
    • Ładnie podkreśla
    • Nie uczula oczów
    Wady:
    Alicze_
    23 marca 2022 o 8:36
    Aktualnie mój numer 1
    Na temat tego tuszu możemy znaleźć dużo pozytywnych opinii i nie dziwię się- jest świetny! Rzesy są ekstremalnie wydłużone, pięknie czarne i nieposklejane! Dla mnie to aktualnie numer 1. Warto mu się przyjrzeć, zwłaszcza gdy jest na promocji :)
    Najlina
    23 marca 2022 o 8:25
    Rewelacyjne działanie
    Już mnie dawno nic tak nie zaskoczyło, albo mało widziałam, jeśli chodzi o kosmetyki. Ta mascara to intensywnie głęboka czerń oraz innowacyjna, obrotowa szczoteczka 2w1, jedyna taka na rynku.  Zapewnia uniesienie i wydłużenie oraz dodaje objętości. Przekręcając końcówkę mascary, szczoteczka wydłuża się lub skraca. Również ułożenie włosków się zmienia z prostych na skręcone. Mając krótsze "ustawienie" z łatwością docieramy do wewnętrznych rzęs oraz łatwiej maluje się te na dole. Precyzyjniej wychodzi wtedy tuszowanie. Dla mnie rewelacja, ponieważ można sobie "ustawić" szczoteczkę tak jak chcemy, jak lubimy lub umiemy tuszować rzęsy. Mając tę mascarę nie ma obaw, że szczoteczka, będzie nie taka, za duża, za mała, za krótka. Widomo, że dobrze dobrana szczoteczka to podstawa dobrego tuszowania rzęs. Zapewnia efekt wyrazistego spojrzenia. Odżywcza formuła wzbogacona kolagenem i keratyną sprawia, że tusz nie obciąża rzęs, zapewniając długotrwały komfort noszenia. Produkt rozprowadza się niezwykle łatwo, a jego unikalna formuła umożliwia nakładanie kilku warstw tuszu. Szczoteczka idealnie wyczesuje, rozdziela i podkręca rzęsy. Mascara nie pozostawia grudek i jest odporna na rozmazywanie.