Tarki i pumeksy do stóp

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 lutego 2023 o 18:00
    Bardzo lubię
    Ta tarka ratuje moje stopy, gdy zapominam o ich systematycznej pielęgnacji i robią się zbyt przesuszone. Bardzo dobrze ściera martwy naskórek z pięt, które są następnie gotowe na przyjęcie kremu nawilżającego. Tarka dobrze leży w dłoni, ściera optymalną ilość naskórka, nie ma mowy o skaleczeniu czy podrażnieniu. Łatwo ją umyć i wysuszyć po użyciu. W promocji kosztuje niewiele, a naprawdę warto ją mieć.
  • 3 listopada 2022 o 18:23
    Efekt gładkich stóp nie z tą tarka
    Koleżanka z pracy jest konsultantką firmy Avon i to u niej zakupiłam tarkę. Tarka wykonana z plastiku i metalu. Tarka dobrze wyprofilowana. Dobrze trzyma się ją w ręce. Dobrze się nią wykonuje tarcie. Jednak jak ocieram ja o pięty to mam wrażenie że ona nic z nimi nie robi . Delikatnie sciera tylko to co na wierzchu a grubszy martwy naskórek pozostawia bez zmian. Tarka może i dobrą ale dla ludzi którzy chcą tylko delikatnie odświeżyć stopy ale produkt nie nadaje się dla osób z bardzo suchymi i popękanymi stopami.
    Zalety:
    • Ergonomiczny kształt
    Wady:
    • Zbyt delikatnie ociera skórę zrogowaciały głębszy naskórek pozostaje bez zmian .
  • 26 maja 2022 o 10:24
    Świetnie się sprawdza w pielęgnacji stóp
    Po tarkę sięgam zazwyczaj wiosną/latem, żeby przygotować stopy do odkrytych butów. Tarka do stóp potrafi uratować każdą sytuację! Mój rytuał to, namoczenie stóp, nałożenie produktu jakiegoś złuszczającego a następnie w ruch idzie tarka. Rewelacyjnie pozbywa się naskórka, stopy stają się gładsze... Następnie używam kremu do stóp nawilżającego. Takie systematyczne używanie tarki, sprawia, że stopy wyglądają lepiej, a ja nie mam obaw zakładając sandałki. :) Mała, wygodna i poręczna tarka, dostępna praktycznie w każdym katalogu Avon, tylko teraz niestety robią je mniejsze niż kiedyś. :/
  • 18 sierpnia 2021 o 23:45
    Zdecydowanie nie dla mnie.
    Tarkę kupiłam, ponieważ zależy mi na estetycznych i gładkich stopach. Zachęciła mnie strona wizualna. Pomyślałam, iż akcesoria z rączką są bardzo praktyczne.Rzeczywiście produkt ten dobrze trzyma się w dłoni. Niestety w moich oczach - to jedyny plus. Tarka nie spełniła swojej roli. Usuwała zrogowaciały naskórek tylko powierzchownie. Po zastosowaniu moje pięty nie stały się gładsze. Nie wspomnę już narty o tym, iż tarkę trzeba mocno dociskać. Kwestie higieniczne też nie wyglądają kolorowo- tarki nie da się wyczyścić, więc nie posłuży zbyt długo. Wolę zwykły pumeks za 2zł. Efekty są 100x lepsze.
    Zalety:
    • poręczna rączka
    Wady:
    • nieskuteczność
    • niehigieniczność
  • 3 czerwca 2021 o 19:04
    Niezawodna!
    Ta tarka jest po prostu niezawodna w pielęgnacji stóp. Moje stopy bez zwracania na nich uwagi byłyby suche, popękane... Jednak lubię o nie dbać, oczywiście nie obejdzie się bez tarki z Avonu! Gdy czuję, że jest taka potrzeba używam jej nawet kilka razy w tygodniu. Moczę stópki w gorącej kąpieli, zmiękczam skórę i następnie używam tarki. Sprawia ona, że stopy i pięty są mega gładkie! Nie wyobrażam sobie gdybym jej nie miała. Gdy byłam mała używałam tradycyjnego pumeksu do stóp i również był dobry. Jednak teraz ciężko trafić na taki dobry pumeks, który zedrze zrogowaciały naskórek, zazwyczaj trafiałam na takie, które nic nie dawały... Gdy kilka lat temu trafiłam na tą tarkę, w końcu moje stopy są znowu piękne! Polecam tarkę każdemu, kto ma popękane pięty, a na lato chciałby je podleczyć. Najpierw kąpiel. potem tarka i na noc bardzo natłuszczający krem do stóp. Efekt będzie zadowalający. Ja również używam kremu z Avonu to pielęgnacji, jednak ta marka zna się na rzeczy i produkuje dobre produkty do stóp.
    Zalety:
    • solidnie wykonana tarka
    • wygładza popękane pięty
    • tania i dostępna w każdym katalogu