Błyszczyki

Inglot Lip Duo

• 11 grudnia 2012 o 21:59
    Mój poprawiacz humoru !
    Wiecie co? Czytam czasem te wszystkie recenzje i nie wiem czy się śmiać czy płakać? Nikogo nie chcę obrażać, bo nie o tu tu chodzi ale kiedy czytam, że ktoś np. odejmuje gwiazdki produktowi ( i to świetnemu w tym wypadku) bo potrzeba użyć do jego nałożenia pędzelka- o czym dobrze wiedziały przed zakupem, to mi rące opadają... Może zastosujemy takie małe porównie : Pan Kowalski ma do pracy 3 kilometry , jakoś musi tę odległość pokonać. Inwestuje swoje ciężko zarobione pieniądze w ładny, dobrze wyposażony rower z wszystkimi możliwymi bajerami... Po powrocie z pracy do domu Pani Kowalska pyta męża : "Kochanie, jak sprawuje się Twój nowy rower, jesteś z niego zadowolony? -na co Pan Kowalski: "Beznadziejny jest, nie chce mi się pedałować, szkoda że sam nie jedzie, odbieram mu za to dwie gwiazdki..." Kurcze, trzeba bylo kupić samochód ! Tak samo z recenzjami... Ktoś chce szminkę? Błyszczyk ? To niech je sobie kupi. Jak można odebrać gwiazdki, produktowi, bo potrzebujesz użyć do niego pędzelka? A podkładom też się odbiera gwiazdki, bo nałożony palcami wygląda gorzej niż pędzlem? Inna sprawa z tym wyłamującym się zawiasikiem (nie wiem czy dalej tak jest ,czy producent to poprawił, bo moja kosteczka jest w stanie idealnym, nic nie popękało) jeżeli tak jest to oczywiście jest to wada produktu. Kolejna sprawa z tym rozlewaniem się i otwieraniem w torebce ( dzięki że o tym wspomniałyście) Ja znów nie widzę tu żadnego problemu, po prostu moja kostka zawsze jest w firmowym kartoniku. Otwarcie go zajmuje doslownie 2 sekundy i nie ma możliwości żeby coś mi się rozlało ( a możecie uwierzyć,że w mojej pakownej torebce lata ze 30 rzeczy- parasol, klucze , pieczątki, pędzle, okulary, porfel, długopisy, perfumy,scyzoryk wielofunkcyjny, lusterko, krople do oczu i wiele innych łącznie z róznymi kosmetykami) To wszystko się obija i powtarzam, że ani razu kostka się nie otworzyła, zawsze mam ją w torebce a do niej w przegródce obok mały pędzelek. Ot i dwie gwiazdki przywrócone ! Teraz do samego kosmetyku... Jest świetny i jak napisałam poprawia mi humor ! Fajnie jest mieć coś tak wyjątkowego? Nie chodzi mi tu o koszt czy dostępność, bo to nie problem. Chodzi mi to niecodzienne ( mam sporo błyszczyków, pomadek, za to kostkę tylko jedną) i śliczne opakowanie, bardzo ładnie wygląda na toaletce i ogólnie cieszy oko :) Kolejny wielki plus za trwałość ! Nie powiem żeby było to kilka godzin, nie jest tak dobrze, ale w porównaniu z wieloma innymi do tej pory stosowanymi jest bardzo dobrze ! Do tego umieszczenie dwóch tak podobnych i dopełniających się kolorów to świetny pomysł, czasem wydaje mi się że zostały idealnie dobrane do odcienia moich ust, jak na zamówienie :) a powiem Wam, że w sklepie ten kolor za bardzo nie przypadł mi do gustu, to mój facet zadecydował który kolor mam wybrać :) Mam numer 18. A jeżeli o to poprawianie humoru ? To coś wspaniałago jak Lip Duo uwypukla i podkreśla moje całkiem przeciętnych rozmiarów usta . Zawsze kiedy uważnie i dokładnie wyrysowując kształt, nałożę tym "nieszczęsnym" pędzelkiem najpierw pomadkę, a potem dodam tylko naśrodkową ich część błyszczyk efekt jest wspaniały! Serio, koleżanka nawet zapytała czy nie wstrzyknęłam sobie jakiś wypełniaczy ?! :) Oczywiście powiedziała to pół żartem, pół serio, ale na prawdę daje to fajny efekt. Drugim powodem poprawienia humoru jest fakt samego nakładania, całej tej procedury :) Miło jest tak na chwilę się zatrzymać w ciągu szalonego dnia, wyjąć tę śliczną kosteczkę i poświęcić dosłownie minutę tylko sobie... Zapłaciłam 9 zł w promocji ale na pewno kupię ponownie, nie ważne czy tym razem w stałej cenie. Jestm tego warta :)
    emiie
    25 października 2012 o 17:32
    nie dla mnie
    I oto kolejny produkt Inglota na którym maxymalnie się zawiodłam. Kupiłam go bo lubię testować kosmetyki tej marki, jednak ten okazał się totalnym niewypałem. Po pierwsze forma nakładania. Jak nie masz w domu pędzelka do ust to amba ! Trzeba grzebać paluchem. W domu ok, ale na ulicy jest to już bardziej problematyczne. Brudne paluchy, pełne zarazków...ble. Po drugie zapach. Owocowy, ale mam wrażenie, że lekko chemiczny. W porównaniu do juicy tube to jakaś masakra. Ładnie nabłyszcza usta, jest troszkę lepki, ale za to wytrzymały. Fajne jest to, że w jednym opakowaniu są dwa kolory. Niestety pewnego pięknego dnia kostka otworzyła się w torebce i miałam w niej jedną wielką masakrę. Jestem zawiedziona. Używam tego produktu od: używałam przez ok 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 szt.
    Pati100
    20 lipca 2011 o 21:40
    bardzo dobry
    Mam numer 46, ciemna czerwień i rudo-pomarańczowy. Długo się zastanawiałam, czy kupić, ponieważ nie przepadam za Inglotem, ale ten produkt jest całkiem udany, ale miałam okazję go kupić w Outlecie w bardzo niskiej cenie. Minusem jest pudełko, nie da się tego błyszczyka nosić w torebce, ponieważ jak jest nieco cieplej kolory się mieszają i błyszczyk się rozlewa i za to odejmuję aż dwie gwiazdki. Poza tym ogromnym plusem jest trwałość. Znam tylko jeden błyszczyk trwalszy, a przetestowałam ich wiele, wszystkie znikają po godzinie, góra dwóch. Do tego daje dość wyraźny kolor.Używam tego produktu od: 2 tygodniIlość zużytych opakowań: zaczęte jedno Muszę dodać po kilku miesiącach stosowania, że jestem bardzo zadowolona. Dokupiłam następne trzy opakowania i są super.
  • 11 marca 2011 o 14:05
    gdyby nie opakowanie...
    Jakoś przed Świętami weszłam do salonu Inglota z zamiarem kupienia sobie pigmentu do ust, ale za namową sprzedawczyni, przekonującej do formuły "dwa w jednym", wybrałam Lip Duo. Mam odcień numer 17 - piękna przytłumiona czerwień przełamana brązem. Kolor jest idealny, kiedy chcę mieć wyraziste usta z klasą. Nigdzie indziej nie widziałam takiego odcienia. Tego typu kosmetyk ze swej natury musi być gęsty i zwarty, żeby nie wylał się z pudełeczka. Konsystencja mi odpowiada - mogę precyzyjnie umalować usta, bo zarówno pomadka, jak i błyszczyk dobrze się rozprowadzają, nie wylewają się za kontur, ale też nie ciągną się jak guma do żucia. Jeżeli nie jem i nie piję, kosmetyk trzyma się kilka godzin, więc trwałość ma naprawdę solidną. Nie maluję się nim codziennie, ale nawet przez te dwa i pół miesiąca niewiele go ubyło. Jest więc niesamowicie wydajny, zresztą jak wszystkie produkty Inglota. Nie wysusza ust, co jest dla mnie największą wadą pomadek. Wargi są lekko nawilżone, ale nie powiedziałabym, że Lip Duo ma właściwości pielęgnacyjne. Ma dawać ładny efekt i daje. Największą wadą jest opakowanie i to ono sprawia, że nie kupię go drugi raz. Po pierwsze: wymaga użycia pędzelka, bo jakoś nie wyobrażam sobie gmerania w nim palcami. Po drugie: pudełeczko jest bardzo delikatne: boję się włożyć je do torebki, żeby mi się nie otworzyło i nie zaświniło mi wszystkiego w środku. Boję się też nosić Lip Duo w kieszeni, żeby nie pokruszyły się zawiasiki i nie rozpadł się na części. Z tego powodu jest to dla mnie kosmetyk "stacjonarny" - używam go tylko w domu, kiedy wiem, że poza nim nie będę musiała poprawiać makijażu, co jest dla mnie irytujące i stąd niska ocena produktu mojej ulubionej marki. Używam tego produktu od: dwóch i pół miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 9 marca 2011 o 18:26
    dobry lecz nie rewelacyjny
    Plusy: - ładne kolorki - gęsty - długo utrzymuje się na ustach - zapach Minusy: - jednak zbyt kleisty - nieporęczne opakowanie - opakowanie szybko się popsuło - wycieka zawartość na zewnątrz Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 małe

Zobacz także inne Błyszczyki