Błyszczyki

Brush Up by Maxineczka Lip Gloss, Błyszczyk do ust

Brush Up! By Maxineczka Błyszczyk do Ust 08 Cool Nude

• 6 lutego 2025 o 11:16
    Jak to błyszczyk - średnio trwały
    Błyszczyk dostałam w prezencie od koleżanki. Sama na pewno bym go nie kupiła, ponieważ nie przepadam za błyszczykami. Nie trafiłam jeszcze na taki, który by mnie powalił szczególnie trwałością - nie wiem czy taki w ogóle istnieje :D Opakowanie bardzo mi się podoba: eleganckie, minimalistyczne, z dodatkiem różowego złota, bardzo dobrze widać kolor błyszczyka. Mój odcień to 08 Cool Nude i jest on faktycznie takim chłodnym kolorem, ale nie trupim. Jest ładny, beżowy tylko bez ciepłej poświaty. Formuła bardzo kremowa, przez co czasami dziwnie wygląda na ustach - jak zważony, dlatego też nie można przesadzić z ilością. Błyszczyk dobrze kryje, nie lepi się, a aplikator jest prezycyjny i dobrze maluje usta. Posiada również przepiękny, słodki zapach. Niestety trwałość jest mocno średnia. Zjada się przy pierwszym posiłku, przy pierwszym piciu. W ciągu dnia trzeba go wiele razy poprawiać, by prezentował się ładnie. Używam sporadycznie, nie przedapam za tego typu produktami, dlatego sama nie kupię więcej.
  • 12 stycznia 2025 o 13:36
    Bardzo lubię
    Świetny produkt. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Błyszczyk ma ładny kolor. Dostępny jest w kilku odcieniach nude. Jest komfortowy na ustach. Ma dobre krycie i przyjemną konsystencję. Zapewnia fantastyczny efekt na ustach. Produkt posiada wygodny aplikator, dzięki czemu użytkowanie jest szybkie oraz bezproblemowe. Kosmetyk jest wydajny. Atutem jest dostępność, a także korzystna cena.
    Momo
    4 stycznia 2025 o 23:29
    Ładnie lśni...przez chwilę ;)
    Niestety jest nietrwały. Po godzinnym spacerze z psem na ustach zostaje tylko delikatna jego resztka. A w tym czasie nic nie jem, ani nie piję. Po nałożeniu na usta wygląda ślicznie. Pięknie lśni, usta wydaja się pełniejsze...szkoda, że na tak krótko... Ma odpowiednią konsystencję. Niestety nie przypadł mi do gustu aplikator. Jak dla mnie jest ciut za krótki, a sama gąbeczka jest za miękka. Kolejny minus, to zapach i smak - bardzo słodki! Opakowanie jest idealne. Stabilne - można spokojnie postawić błyszczyk na toaletce bez obawy, że się przewróci. Mój kolor, to o7 Rose Nude.
    Zalety:
    • ładnie lśni
    Wady:
    • słaba trwałość
    • bardzo słodki zapach i smak!
    • niewygodny aplikator
    • dosyć lepki
    Meg_xxx
    8 grudnia 2024 o 12:47
    Dobrze się zapowiadał, ale nie jest to produkt do którego wrócę
    Jako fanka Maxineczki, zawsze z przyjemnością sięgam po jej produkty, bo doceniam jej twórczość i zaangażowanie. Niestety, Brush Up! Lip Gloss nie do końca spełnił moje oczekiwania, mimo że formuła i obietnice producenta zapowiadały się bardzo obiecująco. Mam mieszane uczucia – produkt ma swoje zalety, ale także kilka istotnych wad, które wpłynęły na moją ocenę. Wady produktu: 1. Formuła się rozwarstwia: To główny problem, który zaważył na mojej ocenie. Błyszczyk po aplikacji ma tendencję do rozwarstwiania się, co sprawia, że nie utrzymuje jednolitej konsystencji na ustach. Wygląda to nieestetycznie, zwłaszcza że produkt szybko zbiega się z kącików ust, wymagając poprawek. 2. Szybkie ścieranie się: Mimo obietnicy długotrwałości, błyszczyk schodzi z ust dość szybko, zwłaszcza po jedzeniu i piciu. Częste poprawki są konieczne, a to może być uciążliwe, jeśli szukamy trwałego efektu. 3. Brak pełnej kryjącej pigmentacji: Chociaż odcień jest ładny, błyszczyk nie kryje ust w pełni. Produkt daje subtelny efekt, co dla niektórych może być zaletą, ale jeśli zależy nam na intensywniejszym kolorze, może to stanowić rozczarowanie. Zalety produktu: 1. Piękne opakowanie: Opakowanie błyszczyka jest eleganckie, funkcjonalne i przyjemne w użytkowaniu. Aplikator dobrze rozprowadza produkt, co ułatwia precyzyjną aplikację bez konieczności używania lusterka. 2. Kolor: Odcień Warm Nude 04 jest absolutnie przepiękny! Jest to ciepły, naturalny kolor, który świetnie komponuje się z różnymi typami urody i nadaje subtelny, ale efektowny wygląd. To świetny wybór na co dzień, który podkreśla naturalną barwę ust. 3. Przyjemna aplikacja: Konsystencja błyszczyka jest kremowa i przyjemna, co sprawia, że aplikacja jest komfortowa. Nie czuć ciężkości na ustach, a efekt nie jest zbyt lepki, co z pewnością docenią osoby, które nie lubią tego uczucia. 4. Nawilżenie: Zawartość witaminy E i kwasu hialuronowego dobrze nawilża usta, sprawiając, że stają się miękkie i gładkie. Te składniki aktywne działają odżywczo, uelastyczniają skórę i zapewniają długotrwałe nawilżenie. Składniki aktywne: - Witamina E: Ma właściwości antyoksydacyjne i pomaga chronić skórę ust przed działaniem wolnych rodników. Działa również nawilżająco, poprawiając elastyczność i wygładzając skórę. - Kwas hialuronowy: Odpowiada za intensywne nawilżenie ust, przyciągając wodę do skóry. Dzięki niemu usta stają się pełniejsze i gładsze, co jest szczególnie zauważalne przy długotrwałym użytkowaniu. Podsumowanie: Oceniam Brush Up! Lip Gloss na 3/5 – mam mieszane uczucia. Chociaż błyszczyk ma piękne opakowanie i kolor Warm Nude 04, a także zapewnia nawilżenie, to niestety jego trwałość pozostawia wiele do życzenia. Formuła ma tendencję do rozwarstwiania się, a produkt szybko schodzi z ust, co sprawia, że wymaga częstych poprawek. Jeśli producent poprawiłby trwałość i stabilność formuły, mógłby to być naprawdę świetny produkt. Na razie jest to produkt, który chętnie używam, ale nie jest to mój ulubiony błyszczyk, do którego wrócę na dłużej. Ps. Chciałam być sprawiedliwa w ocenie, mimo, że Maxi oglądam od lat i bardzo ją lubię, produkt nie spełnił moich oczekiwań. Wierzę, że marka z czasem się rozwinie i mam nadzieję, że weźmie pod uwagę opinie swoich klientów :) Życzę powodzenia! :) Ocena 3/5.
    Zalety:
    • 1. Piękne opakowanie: Opakowanie błyszczyka jest eleganckie, funkcjonalne i przyjemne w użytkowaniu. Aplikator dobrze rozprowadza produkt, co ułatwia precyzyjną aplikację bez konieczności używania lusterka.
    • 2. Kolor: Odcień Warm Nude 04 jest absolutnie przepiękny! Jest to ciepły, naturalny kolor, który świetnie komponuje się z różnymi typami urody i nadaje subtelny, ale efektowny wygląd. To świetny wybór na co dzień, który podkreśla naturalną barwę ust.
    • 3. Przyjemna aplikacja: Konsystencja błyszczyka jest kremowa i przyjemna, co sprawia, że aplikacja jest komfortowa. Nie czuć ciężkości na ustach, a efekt nie jest zbyt lepki, co z pewnością docenią osoby, które nie lubią tego uczucia.
    • 4. Nawilżenie: Zawartość witaminy E i kwasu hialuronowego dobrze nawilża usta, sprawiając, że stają się miękkie i gładkie. Te składniki aktywne działają odżywczo, uelastyczniają skórę i zapewniają długotrwałe nawilżenie.
    Wady:
    • 1. Formuła się rozwarstwia: To główny problem, który zaważył na mojej ocenie. Błyszczyk po aplikacji ma tendencję do rozwarstwiania się, co sprawia, że nie utrzymuje jednolitej konsystencji na ustach. Wygląda to nieestetycznie, zwłaszcza że produkt szybko zbiega się z kącików ust, wymagając poprawek.
    • 2. Szybkie ścieranie się: Mimo obietnicy długotrwałości, błyszczyk schodzi z ust dość szybko, zwłaszcza po jedzeniu i piciu. Częste poprawki są konieczne, a to może być uciążliwe, jeśli szukamy trwałego efektu.
    • 3. Brak pełnej kryjącej pigmentacji: Chociaż odcień jest ładny, błyszczyk nie kryje ust w pełni. Produkt daje subtelny efekt, co dla niektórych może być zaletą, ale jeśli zależy nam na intensywniejszym kolorze, może to stanowić rozczarowanie.
  • 29 października 2024 o 18:43
    Bardzo przyjemny błszyczyk
    Czekałam na chłodniejsze odcienie z kolekcji Brush up by Maxineczka i doczekałam się! Mam odcień 08 Cool Nude. Obawiałam się, że będzie za chłodny i za ciemny do mojej bardzo jasnej karnacji. Jednak nic bardziej mylnego. Błyszczyk pomimo tego, że jest bardzo kryjący, ładnie wpasował się w kolorystykę ust i całej cery. Błyszczyk ma dość gęstą formułę, bardzo dobre krycie, daje piękny jednolity błysk. Bardzo przyjemnie nawilża usta. Ma przepiękny zapach i... smak. Jest jak cukier zlizywany z ust. Doceniam go za to, że się nie klei i bardzo komfortowo się nosi. Jak to błyszczyk, nie jest tytanem trwałości, ale spokojnie wytrzymuje na ustach około 3-4h, do pierwszego tłustszego posiłku. Pomimo tego, że ma dość kryjący kolor to bardzo ładnie, stopniowo się zjada. Ogólnie jest to bardzo komfortowy produkt. Jak za 20 zł jest ok, wyższa cena to trochę za dużo jak na produkt tego typu.
    Zalety:
    • ładne krycie
    • przyjemny smak i zapach
    • daje ładny efekt na ustach