Lakiery hybrydowe

hairstore.pl
Semilac Semilac Extend 5in1 Pastel Pink 7.0 ml
Bodyland.pl
Semilac Semilac Extend 5in1 Pastel Pink 7.0 ml

Nasi użytkownicy zostawili 175 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

gosik79
    9 maja 2025 o 9:25
    Swietny
    Bardzo je lubię za konsystencję, są szczególnie dobre dla początkujących, trudno z nimi zalać skórki. Mam 2 naturalne odcienie, są świetną bazą pod frenche, lub kiedy nie mam czasu na myślenie o zdobieniach. Mam cienkie paznokcie z natury, zanim zaczęłam nakładać hybrydy, były wiecznie połamane i brzydkie. Ten lakier pozwala je dobrze utwardzić, pogrubić i nadbudować. Kupuję je od jakiegoś czasu i przynajmniej 1 zawsze musi być w moim kuferku.
  • 21 lutego 2025 o 9:39
    delikatny odcień
    Lakier do paznokci hybrydowy ma lekki odcięn, utrwalenie jest mocne, nie odpryskuje, do szkoły jest idealny pod względem takim, że nie rzuca się w oczy nikomu, jest 5w1. Mój ulubiony . Cena nie jest wysoka tak. Polecam. jest dość gęsty.
    Sayroan
    7 listopada 2024 o 22:23
    Super jako baza i lakier
    Bardzo lubię lakiery hybrydowe firmy Semilac. Ładne kolory i super trwałość. Lakiery 5w1 zazwyczaj używam do pedicure. Na manicure stosuję przeważnie jako bazę a niekiedy jako tylko lakier. Konsystencja jest dość gęsta, trzeba uważać żeby nie nabrać zbyt dużo. Lakier jest bardzo trwały, są różne kolory, które są delikatne i pastelowe. Bardzo polecam ten produkt, jest wielofunkcyjny i prosty w obsłudze.
  • 29 lipca 2024 o 21:10
    5w1 bo zapewnia: trwałość, krycie, kolor, naturalność, święty spokój. Z tym co producent obiecuje nie do końca się zgadzam
    Lakier hybrydowy 5w1 to taki staruszek w moim kuferku akcesoriów do stylizacji hybrydowych. Kupiłam go na samym początku tej przygody z nastawieniem, że dostarczy mi wszystko, czego potrzebuje - bazę, lakier i top. Musiałam dojrzeć do tego, że zapewnia to, ale w ograniczonym obszarze. Na samym początku trochę się zrażałam jego gęstą konsystencją, ale z czasem i z nabieraniem doświadczenia uważam, że praca z nim jest dość łatwa (mimo ściętego na prosto pędzelka, nie lubię takich) i przede wszystkim jest serio trwały. Raczej nie ufam produktom ze wskazaniem, że są przeznaczone do więcej niż jednej czynności, ale jak widać - pokusiłam się na niego przez moją chęć wygody. Nie zamierzam pozbywać się go z kuferka, mimo posiadania miliona innych produktów, które lubię bardziej ;-) Opakowanie / wydajność Generalnie buteleczka jest tutaj bez zarzutów. Obła, cała czarna, o pojemności 7 ml. Odkręca i zakręca się ją bez problemu. Wydajność nie do pobicia. Mam go już minimum 3. rok i nie wiem czy zużyłam minimum połowę. Na samej górze zakrętki znajdujemy naklejkę z prezentacją koloru lakieru. Ja posiadam nr 816, typowy nudziak. Ostatnio mega mi leżą takie kolory, uwielbiam schludność w mani. Uważam też, że kolor został całkiem wiernie odwzorowany. Nie ma przekłamania w tym co widzimy na opakowaniu i w środku. Jeżeli nie jesteśmy tego pewni, to zawsze warto sprawdzić go na wzorniku w drogerii, o to marka dba i to lubię. Pędzelek Nie jest tutaj tak kolorowo, jak bym tego oczekiwała. Pędzelek jest ścięty na wprost. Dla początkujących i średniozaawansowanych może być trudny w obyciu. U mnie na początku zdecydowanie był. Jedyne co tutaj nadrabia, to mega gęsta konsystencja produktu, która jako tako ogranicza zalewanie skórek i pozwala równomiernie zbudować krzywą C czy nadbudować ubytki. Pędzelek jest krótki, włosie raczej z tych zbitych, nie rozwarstwiających się. Taka moja ogólna ocena to by było pół na pół. Krycie / kolor / trwałość Zacznijmy od tego, co z reguły jest bardzo ważne przy ocenianiu tego typu produktów - krycie. Jest średnie. Ale! No właśnie. To nie jest typowy lakier hybrydowy. To taki misz masz w mojej ocenie - ni to baza, ni to lakier ni to top. Wiecie, miało być wszystko, ale tak się nie da z tego typu produktami. Ja go traktuję typowo jako baza, ale taka naturalna, nadająca ładny kolor nude na paznokciu. Tutaj wypada nieźle. Kolor - mnie urzekł. Lubię takie delikatne barwy. Są naturalne, nie widać na nich odrostu, co pozwala mi na przetrzymanie stylizacji :D Trwałość wypada dobrze. Lakier 5w1 kładę zawsze na primer bezkwasowy po odpowiednim przygotowaniu płytku (zmatowieniu itp.), 2 tygodnie trwałości to takie minimum. Mi to wystarcza. Miewałam w swojej całej kolekcji lakierów i baz produkty o wiele gorszej trwałości, były co prawda tańsze... bo ta cena Semilaca powala na kolana. Czy zgadzam się z opisem producenta na temat tego produktu? Nie. Nie wyobrażam sobie po nałożeniu lakieru nakładać oliwki i bawić się w polerowanie paznokci. O wiele bardziej wolę nałożyć top. Dlaczego marki uważają, że szczytem marzeń jest siedzenie i polerowanie paznokci, skoro w domyśle produkt ma skrócić cały proces nakładania stylizacji hybrydowej? Totalny bezsens. Doceniam wegański skład. Tak ogólnie sobie myślę, że to wszystko nie jest warte 50 zł. Można go kupić i przetestować, ale raczej głównie na promocji.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja, którą nie tak łatwo zalać skórki
    • pojemność 7 ml, jest bardzo wydajny. Posiadam go lata i nie wiem czy zużyłam połowę
    • jako baza i do naturalnych, delikatnych stylizacji idealny
    • trwały, trzyma mi 2 tygodnie, dla mnie to spoko wynik
    • ładna buteleczka o czarnym kolorze, z nakrętką, która bez problemu się odkręca i zakręca
    • kolor na naklejce wiernie odwzorowuje kolor lakieru w środku
    • naturalne kolory
    • zbite włosie pędzla, nie rozwarstwia się
    • średnie krycie, przy dwóch warstwach jest satysfakcjonujące
    • wegański skład
    Wady:
    • cena bez promocji zaporowa, dla mnie nie do przeskoczenia
    • producent chyba śni, że kupując ten produkt i myśląc o nim w kategorii "przyspieszy proces robienia stylizacji hybrydowej" to wszystko wypali przy ślęczeniu z wacikiem i polerowaniem paznokci. O wiele szybciej nałożyć na niego top :D
    • pędzelek ścięty na prosto, nie najłatwiejszy do nakładania
    brendi
    13 czerwca 2024 o 17:46
    Taki nijaki, staje się niewidzialny - przez to szkoda zachodu
    Przykurzony, ciepły róż, elegancki, ale według mnie lepiej prezentował się na wzorniku niż na moich pazach. Znika, staje się obojętny i niewidoczny, bez charakteru. Mdło i tak jakoś brudno, za ciemno ? Przez to, że kolor jest dość ciepły i przypomina odcień skóry to troszkę traci. Jest to kolor raczej o pełnym kryciu. Dobrze się nim pracuje, nie pozostawia smug, ładnie kryje i raczej sam się "koryguje". I choć drobinki skradły moje serce i ten całkiem naturalny nudziak też - to finalnie kojarzy mi się ten kolor z moją nauczycielką, która będąc po 60tce... chyba kupowała tego typu ciepłe brązy i róże w kiosku - z takim właśnie błyskiem i drobiną.

Zobacz także inne Lakiery hybrydowe