Szampony do włosów

Logona Balance Shampoo Zitronenmelisse Szampon z melisą cytrynową

• 7 sierpnia 2015 o 16:16
    Więcej nie kupię
    Spodziewałam się, że to będzie łagodny, niewysuszający szampon ale myliłam się. Włosy są po nim szorstkie, matowe, bez odżywki się nie obejdzie. Dodaję 2 gwiazdki jedynie za dobry skład i zapach. Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
    alkaxy
    20 maja 2012 o 23:21
    Nie taki zły
    Kupiłam miniaturki kilku szamponów z logony i ten najbardziej przypadł mi do gustu: +dokładnie myje włosy +włosy są po nim mięciutkie, sypkie +nie plącze bardzo włosów (jeden z mniej kołtuniących szamponów ekologicznych) +ma przyjemny zapach lemoniady +jak na ekologiczny dobrze się pieni +włosy są o pół dnia dłużej świeże (zawsze coś;)) Ale ideałem nie jest: -wymaga odżywki, chociaż co drugie mycie, inaczej włosy robią się lekko szorstkie -brakuje mi też błysku włosów po tym szamponie, ale w końcu to produkt do włosów przetłuszczających się Jakbym miała wybierać tylko z ofery logony, kupiłabym ten szampon. Oczyszcza dużo lepiej niż regenerujący i nie zostawia takiego siana jak piwno -miodowy. Nie wykluczam, że mam za mało przetłuszczające się włosy do tego szamponu. Dziewczyny z takimi włosami pewnie będą bardziej zadowolone. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 75 ml
  • 20 kwietnia 2011 o 16:37
    jestem na NIE!
    Moje włosy po tym szamponie nie do rozczesania! Bez odzywki ani rusz. Włosy pozbawione blasku, matowe...Zupełnie nie dla mnie! Nie polecam! Nie wart swojej ceny. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    JulitaJ
    13 października 2010 o 15:13
    Wysusza włosy
    Jak na razie jest to najgorszy szampon jaki wypróbowałam. Rozumiem, że ma to być wysuszający szampon dla skóry głowy, ale żeby od razu całe włosy wysuszał?! Zalety: - ten zapach odświeżacza cytrynowego na 3 zł może być, przynajmniej budzi rano, a na włosach się nie utrzymuje. - dobrze wysusza przetłuszczającą się skórę głowy - myje, pieni się - wydajny Wady: - zauważyłam, że to nie oto chodzi, żeby szampon wysuszył na wiór włosy i skórę głowy, bo to tylko pogarsza problemy z przetłuszczanie się skóry, powinien działać regulująco - wysusza włosy - plącze, kołtuni włosy, przez co się lamią i wypadają - po miesiącu używania tego szamponu zauważyłam, że mimo nakładania maseczek i odżywek na włosy i tak matowieją, tracą blask i sprężystość.. ..i to był koniec męczenia się z tym szamponem. Nikomu nie polecam, no chyba że do łojotokowej skóry głowy z krótkimi włosami. Nawet mój facet zauważył, że ma "jakieś dziwne włosy po tym szamponie", a on w ogóle nie zwraca uwagi na takie rzeczy ;) To o czymś świadczy ;) Używam tego produktu od: przez miesiąc Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
    mentha
    6 października 2008 o 13:18
    **/***
    Szampon ma konsystencję galaretki, która dopiero co zaczęła tężeć i raczej ostry cytrynopodobny zapach. Pieni się dobrze, kołtuni włosy. Oczyszcza dobrze, ale wysusza. Używałam go podczas nasilonego łojotoku i w dużej mierze przyczynił się do jego zahamowania. Włosy podczas stosowania były błyszczące, nie wypadały, wyglądały zdrowo. Niestety, po zużyciu opakowania stały się matowe i zaczęły przypominać siano. Podrażniona była także skóra głowy, pojawił się świąd. Sądzę, że stosowałam go jednak zbyt długo, nie dostrzegając jego odtłuszczających właściwości. Można spróbować. Używany doraźnie sprawdza się - hamuje łojotok; dłuższe stosowanie może być niekorzystne dla włosów i zachwiać równowagę skóry głowy. Używam tego produktu od: jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie