WIZAŻ logo
Szampony do włosów

Garnier Botanic Therapy, Balancing Shampoo Szampon balansujący `Węgiel aktywny i olej z czarnuszki`

4,4 (31)
2 hity!

allegro
Pachnidelko

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 31 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    16 maja 2026 o 17:47
    Balans (prawie) zachowany
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Głęboka czerń również i mnie przyciągnęła do tego szamponu. Miała to być obietnica bezlitosnego rozprawienia się z przetłuszczającą się skórą głowy i oczyszczenia, jakiego jeszcze nie miałam okazji doświadczyć. Aż takich wrażeń mi ten szampon nie dostarczył, ale ogólnie jest ok, dba o skórę głowy i nie przesusza, chociaż zgadzam się z kilkoma opiniami tutaj, że zbyt wielkiego wpływu na regulację przetłuszczania to nie ma. Szampon mieści się w płaskiej butelce z zamknięciem na klik. Nie mam co do opakowania żadnych krytycznych uwag, dobrze mi się z niego korzystało. Po wylaniu na dłoń widzimy faktycznie czarny szampon, ale nie ma się co bać, nie brudzi on skóry ani niczego dookoła. Błyskawicznie zaczyna się pienić i ta piana jest już “normalna” - kremowa, gęsta i niezwykle wydajna, bo z niewielkiej ilości szamponu uzyskujemy naprawdę ogromną pianę. Łatwo ją spłukać z włosów i już przy zmywaniu czuć, że szampon zostawia gładkie w dotyku włosy. Szampon pachnie świeżo, nie żadnym węglem jak można by się spodziewać, ale przyjemnie ziołowo. Zapach kojarzy mi się z aloesem albo trawą cytrynową. Na pewno mogę pochwalić to, że szampon ma duże właściwości łagodzące i uspokajające wrażliwą, przetłuszczającą się skórę głowy. Mam wręcz wrażenie, że delikatnie ją nawilża i dzięki temu jest spokojna i wyciszona. Dobrze oczyszcza, po umyciu czuję duże odświeżenie, a włosy są gładkie, sypkie i świeże. Skóra nie swędzi, nie jest podrażniona i nie przetłuszcza się szybciej niż zazwyczaj. Ale niestety też nie wolniej, a na to liczyłam. Szampon jest całkowicie w porządku, ale opis sugerował, że jest w stanie nieco ograniczyć produkcję sebum i wydłużyć świeżość włosów. Doceniam jednak to, że super koi tłustą skórę głowy, a jednocześnie suche pasma na długości nie wysuszają się bardziej. Używałam szamponu w duecie z odżywką z tej serii i oba produkty bardzo dobrze się uzupełniały w tym działaniu. Wrażenia mam głównie pozytywne, Garnier daje nam jakość, na której można polegać. Osobiście miałam nadzieję na lepsze ukierunkowanie stricte na ograniczenie przetłuszczania, byłoby wtedy idealnie. Ale polecam szampon tym osobom, które mają problem, żeby znaleźć szampon, który jest w stanie jednocześnie zadbać o skórę głowy i nie wysuszyć włosów na długości. Ten szampon to potrafi.
  • 28 kwietnia 2026 o 15:47
    Zakochana jestem w tym produkcie
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Pachnie mega intensywnie. Bardzo wyrazisty zapach. Szampon starcza na bardzo długo. Tani. Fajne opakowanie i aplikator. Robi tafle na włosach. Sięgnę ponownie. Polecam
    Zalety:
    • Intensywny zapach
    • Wydajny
    • Ładne opakowanie
  • 10 lutego 2026 o 7:28
    Moja Opinia
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Szampon bardzo dobrze sprawdza się przy przetłuszczającej się skórze głowy i suchych długościach. Skutecznie oczyszcza włosy z nadmiaru sebum, a jednocześnie nie przesusza ich, dzięki czemu zachowują lekkość i świeżość nawet przez kilka dni. Włosy po myciu są miękkie, sypkie i łatwe do ułożenia. Przy regularnym stosowaniu skóra głowy jest wyraźnie bardziej zrównoważona, a fryzura dłużej wygląda świeżo. Dużym plusem jest wegańska formuła oraz ekologiczne opakowanie z recyklingu, co dodatkowo przekonuje do zakupu.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza skórę głowy
    • reguluje przetłuszczanie
    • nie wysusza długości włosów
    • włosy są lekkie i świeże
    • wegańska formuła
    • ekologiczne opakowanie
  • 25 grudnia 2025 o 9:15
    Szampon przetłuszczający wlosy
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Szampon balansujący stworzony dla wlosów przetłuszczających się, jeszcze bardziej je przetłuszcza... Ten szampon to nieporozumienie. Zaraz po myciu i wysuszeniu, włosy są tłuste, oklapnięte i nieprzyjemne w dotyku. Przetestowane na kilku członkach rodziny, w tym osobach, które nie mają problemu z przetłuszczaniem włosów. Wszystkie niestety mają przetłuszczone włosy zaraz po myciu. Ostatecznie wylądowal jako płyn do mycia podłóg, bo ma fajny, świeży zapach i w tej roli sprawdza się najlepiej :⁠-⁠) Zdecydowanie nie polecam.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Przetłuszcza włosy
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
  • 13 listopada 2025 o 6:59
    Nie bedzie miłości
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Użyłam tego szamponu, ponieważ wcześniejsze produkty z serii „Botanic Therapy” spełniały moje oczekiwania i bardzo je lubię. Niestety jednak – ten konkretny wariant nie został moim faworytem. Choć obiecuje oczyszczenie skóry głowy i równowagę, to u mnie efekt nie był w pełni zadowalający: skóra głowy faktycznie została odświeżona, ale moje włosy długościowo wydawały się mniej dopieszczone niż zwykle. Zalety: dobra dostępność i znajomość marki — miałam zaufanie do serii przyjemne wrażenie oczyszczenia skóry głowy ciekawa formuła z węglem aktywnym i olejem z czarnuszki, co dla mnie było atrakcją Wady: efekt równowagi i piorunującej poprawy włosów długościowo nie taki, jak oczekiwałam być może formuła bardziej odpowiada włosom przetłuszczającym się przy nasadzie niż moim włosom długościowo wymagającym musiałam wspierać je dodatkowo odżywką/kuracją, by włosy wyglądały dobrze
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • skład
    • marka
    Wady:
    • wysuszenie
    • brak blasku
    • przeciętny efekt
    • konieczność użycia odżywki

szukaj