Szampony do włosów

Palmolive Naturals, Fresh and Volume Shampoo Szampon ziołowy zwiększający objętość

• 19 sierpnia 2024 o 15:35
    Za słaby dla przetłuszczających się
    Szampon kupiłam w action z sentymentu. Nie tak łatwo dostać szampony tej marki, mimo jej popularności, jeśli chodzi o żele pod prysznic czy mydła. Ogólnie to znana marka, ale szampony traktowane są u nas po macoszemu. Kiedyś często sięgałam po brzoskwiniowy o ile pamiętam, ale tamten był 2w1. Tutaj mamy cytrusowy, co od razu przywodzi na myśl odświeżenie, w sam raz na lato. Jest przezroczysty i dosyć gęsty, ale wcale nie tak wydajny. Nawet dobrze się pieni, ale żeby dokładnie pokrył skórę głowy muszę sporo go nalać. Zapach kosmetyczny, dosłownie cytrusowy, czuć pomarańcze i lekką kwasowość, ale też chemiczną słodycz. Butelka poręczna, smukła. Włosy mam falowane, ale obserwuję od lat, że jeśli są pofarbowane wytrzymują dłużej bez mycia. Gdy mam już spore odrosty dopada mnie dawna przypadłość, czyli przetłuszczanie. Więc czubek głowy smętny, za to końcówki spuszone i pokręcone. Myślałam, że szampon dedykowany wprost do przetłuszczających się, chociaż również do normalnych włosów przedłuży świeżość i zwiększy odległości między myciami. Niestety już na drugi dzień jest niezbyt dobrze pod tym względem. Uważam, że to zwykły, niedelikatny szampon drogeryjny. Jeśli chodzi o obiecaną objętość na szczęście nie działa to wcale, bo u mnie raczej kończyłoby się spuszeniem, ale nawet grzywki nie unosi. Wyciągi owocowe w składzie są i działają, moje włosy są pozytywnymi odbiorcami owoców w produktach do włosów. Myślę, że bardziej dzięki nim błyszczą i w zasadzie są dosyć miękkie, jakbym się uparła to bym nie musiała koniecznie nakładać odżywki. Jeśli ktoś chce spróbować to wie, gdzie szukać, ale nie twierdzę, że warto.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Pienienie
    • Butelka wygodna pod prysznicem
    • Zapach jest odświeżający
    • Nie podrażnił, nie przesuszył
    Wady:
    • Nie przedłuża świeżości
    • Nie zwiększa objętości
    malwi73
    14 stycznia 2024 o 13:20
    Bardzo dobry
    Szampon na codzienne mycie- tak można go okreslić. Szampon dobrze myje skórę głowy i same włosy, nie obciąża ich. Ma bardzo ładny cytrusowy zapach. Jest wydajny. Opakowanie z średnio twardego plastiku, ale można ładnie go wycisnąc do końca. Cena ok.
    KIN0183
    3 września 2023 o 16:12
    Przyjemne odświeżenie po regenerujących szamponach :)
    Mam suche włosy z tendencją do przetłuszczania się u nasady. Zazwyczaj używam serii regenerujących włosy czyli szampon, maska czy odżywka oraz olejki, ale raz za czas siegam po szmapony cytrusowe dla odświeżenia włosów i odpoczynku dla nich po przyzywyczajeniu się do regeneracji- wtedy włosy mam ciężkie, sprawiaja wrażenie przetłuszczonych i nieświeżych, mimo że np. są tylko parę godzin po myciu. Szampon zakupiłam z ciekawości bo jeszcze u siebie go nie miałam a i z marką Palmolive miałam bardzo dawno do czynienia. Moim zdaniem ten szampon na takie 2 - 3 miesiące jest ok, działa tak jak powinien cytrusowy szampon , mimo że nie spełnia obietnicy producenta o zwiększeniu objętości :) . No a teraz za co go lubię: * odświeża skóre głowy i włosy * nie powoduje u mnie przetłuszczania włosów u nasady- jeszcze ,póki włosy się nie przyzwyczają * bardzo dobrze się pieni * jest wydajny- wystarczy niewielka ilość aby dokładnie wymyć głowę * zapach - śliczny, świeży, ale nie utrzymuje się bardzo długo na włosach * nie plącze włosów * nie mam po nim wysuszonych włosów, mogę jest swobodnie rozczesać * cena - nie za wysoka bo ok 8 zł * dostępność- ja swój zakupiłam na E-Zebra, ale widziałam go też w nowielkiej drogoerii . Czy będę sięgać po niego co jakiś czas, oczywiście że tak, u mnie się sprawdza, więc jako przerywnik w pielęgnacji regenerującej mogę po niego wracać.
  • 28 sierpnia 2022 o 14:10
    Dobry
    Szampon kupiłam w hipermarkecie Dino. Byłam ciekawa czy zwiększy objętość moich włosów a że był na promocji i naprawdę za grosze wsadziłam go odrazu do koszyka. Szampon znajduje się w białek plastikowej butelce z zielonym korkiem typu klip. Etykietą koloru żółto zielonego z biało czarnymi napisami I obrazkiem cytryny. Napisy czytelne w kilku językach w tym również w polskim. Butelka o pojemności 350ml. Szampon ładnie pachnie cytrynami Szampon dość rzadki trzeba uważać z dozowaniem bo może za dużo wylecieć Szampon dobrze rozprowadza się na włosach. Szampon dobrze się pieni. Szampon dobrze się wypłukuje i nie placze włosów. Szampon fajnie odświeża skórę głowy. Wlosy po umyciu są miękkie i błyszczą. Nie zauważyłam aby objętościowo włosy wyglądały na gęstsze więc obietnicą objętości nie działa. Ogólnie poprawny Szampon.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Fajne opakowanie
    • Odświeża
    • Nie placze włosów
    Wady:
    • Niestety nie dodaje objętości
    Gogo145
    1 sierpnia 2022 o 6:52
    Oczyszcza, odświeża, ale nie zwiększa objętości
    Lubię w kosmetykach akcenty cytrusowe dlatego zdecydowałam się na zakup szamponu Palmolive z ekstraktem z cytrusów. Dodatkowo atutem produktu była niska cena poniżej 5 zł. Moje włosy - cienkie, delikatne, przetłuszczające się , sięgające ramion. Nie pomyliłam się po otwarciu plastikowej, podłużnej butelki zamykanej na zatrzask wyczułam przyjemny, świeży, cytrusowy zapach. Konsystencja również mnie zachwyciła, żelowa, przejrzysta ,dość gęsta, nie uciekająca przez palce, taka jak lubię. Szampon pienił się dobrze, ale do umycia włosów należało użyć nieco większej ilości produktu. Zapach który towarzyszył aplikacji należał do przyjemnych co dodatkowo uprzyjemniło kąpiel. Po wysuszeniu włosy były oczyszczone, odświeżone, błyszczące, lekko uniesione od nasady, ale brakowało im większej objętości jak sugeruje w opisie producent. Podsumowując to przeciętny szampon dobrze oczyszczający i odświeżający włosy o przyjemnym, cytrusowym zapachu , ale niestety o znikomym wpływie na ich objętość.
    Zalety:
    • przyjemny zapach produktu
    • dobra konsystencja
    • dobrze oczyszcza i odświeża skórę
    • nie wzmaga przetłuszczania
    • niska cena
    Wady:
    • nie zwiększa objętości włosów
    • mała ilość