Szampony do włosów

Fitomed Mydlnica lekarska, Szampon ziołowy do włosów przetłuszczających się

Fitomed FITOMED Szampon do włosów tłustych 500 ml
Fitomed

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 lutego 2025 o 15:57
    Nie dla mnie
    Moja skora glowy jest dosc kaprysna - latwo sie przetluszcza, ale tez potrafi byc podrazniona przez mocniejsze szampony, dlatego zaintrygowal mnie ten - lagodny, ale rzekomo regulujacy. Jesli zazwyczaj nie sprawdzaja ci sie lagodne szampony i masz problem z domyciem wlosow, to ten tez moze ci sie nie sprawdzic, a przynajmniej tak bylo w moim przypadku. Szampon jest delikatny i raczej ciezko z nim przesadzic i np. podraznic skore glowy, ale idzie to w cenie z mniejsza objetoscia, co powoduje, ze wlosy sa ulizane i szybciej sie przetluszczaja. Czyli troche takie bledne kolo. Doceniam go za efekt mycia i tak, poniewaz wiele lagodnych szamponow myje o wiele gorzej. Szampon nalezy do tych gestszych i okreslilabym go jako wydajny. W polaczeniu z niska cena, jest jednym z tych kosmetykow ktore warto przetestowac samemu. Raczej nie ma tez problemow z jego dostepnoscia. Zapach jest taki typowo ziolowy, ale nie duszacy. Mialam juz wiele ziolowych szamponow i ten ma zdecydowanie jeden z najprzyjemniejszych zapachow w tej kategorii. Ja niestety do niego nie wroce.
  • 14 stycznia 2024 o 18:34
    Jeden z lepszych łagodnych szamponów do stosowania na co dzień
    Odkąd zaczęłam świadomą pielegnację włosów stawiam na jakość produktów które używam oraz na skład. Moja skóra głowy jest przetłuszczają się muszę myć włosy codziennie. Odkąd odkryłam ten szampon nawilżający mogę pozwolić sobie na mycie włosów co drugi dzień. Szampon dobrze się pieni, używam go poprzez stosowanie z wodą i myje metoda kubeczkową. Ładnie pachnie ziołami oraz doskonałe domywa skórę głowy. Włosy są odbite od nasady i wyglądają na świeże. Szampon jest niedrogi i można go dostać chociażby w aptece. Myślę że zostanie że mną na dłużej bardzo dobry do codziennego mycia
    • Działanie
    • Przedłuża świeżość włosów
  • 26 stycznia 2023 o 22:42
    dobrze oczyszcza
    Wg moich potrzeb świetny szampon, oczyszcza przetłuszczającą sie skórę głowy i przy nim jestem w stanie myć włosy co 2 dzień. Pieni się dobrze, ma lagodne detergenty, Nie zauważyłam żadnych minusów podczas stosowania. Z pewnością wypróbuje więcej produktów od fitomed. Czy kupię ponownie? Jeśli nic nie przykuje mojej uwagi to tak ale jest tyle nowości i taki duży wybór....
  • 23 grudnia 2022 o 14:24
    Świetny skład oraz działanie
    Od pewnego czasu mój wzrok wędruje ku półkom z kosmetykami naturalnymi.Im krótszy skład,tym lepiej poza tym szybciej zużyję.Mydlnica lekarska słynie ze swoich właściwości prozdrowotnych,ponieważ pozytywnie wpływa na skórę zaatakowaną łuszczycą czy przez trądzik(w tym ŁZS).Włosy myję codziennie wieczorem podczas kąpieli lub prysznicu.Po zużyciu pełnowymiarowej butelki z pompką zauważyłam totalną poprawę włosów oraz skóry głowy.Szampon skutecznie wyeliminował mi łupież,włosy po umyciu i wysuszeniu bardziej się odbijają u nasady,skóra głowy jest zdrowa i składniki aktywne regulują wydzielanie się sebum.Szampon ma przyjemny lekki zapach oraz dobrze myje włosy.Ja co prawda stosuję dodatkowo odżywkę w spray'u bez spłukiwania aby łatwiej rozczesać,ale bez niej nie jest aż tak tragicznie jak przy innych typowo ziołowych szamponach.
    Zalety:
    • skład
    • higieniczna butelka z pompką
    • poprawa włosów oraz skóry głowy
    Wady:
  • 30 listopada 2022 o 15:58
    Świetny szampon
    Szampon znajduje się w smukłej butelce mieszczącej 250 ml produktu o niezwykle minimalistycznej, estetycznej szacie graficznej. Opakowanie zostało wykonane z elastycznego, przyciemnianego plastiku. Etykieta nie obkleja całej butelki, dzięki czemu pod światło możemy sprawdzić, ile jeszcze kosmetyku nam zostało. Opakowanie jest zakończone nakrętką, wewnątrz której znajduje się otwór dozujący zabezpieczony zamknięciem typu klik. Zapach kosmetyku jest ziołowy, ma średnią intensywność. Czuć go delikatnie podczas mycia włosów. Według mnie jest bardzo przyjemny, chociaż jestem świadoma, że tego typu woń nie każdemu przypadnie do gustu. Szampon jest bezbarwny. Ma żelową, odrobinę lejącą się konsystencję. Jak na produkt zawierający nieco łagodniejsze detergenty, pieni się świetnie - na tym polu niewiele ustępuje szamponom z SLS. Dzięki temu jest całkiem wydajny, mimo niewielkiej pojemności. Odrobinę plącze włosy, ale stosunkowo łatwo sobie z tym poradzić. Bez problemu się spłukuje, nie zostawiając żadnej warstwy. Szampon bardzo dobrze domywa włosy i skórę głowy, usuwając z nich wszelkie zanieczyszczenia. Jednocześnie jest też delikatny - nie powoduje wysuszenia skalpu, a wręcz przeciwnie, po myciu towarzyszy mi uczucie ukojenia. Dzięki niemu zniknęło swędzenie, które czasami pojawiało się przy innych szamponach. Poza tym posiada właściwości pielęgnacyjne. Włosy po umyciu prezentują się cudownie - są świeże i niesamowicie sypkie. Łatwiej się układają, zyskują miękkość i są bardziej wygładzone. Jeśli chodzi o "tytułowe" zmniejszenie przetłuszczania się włosów mogę zgodzić się jedynie połowicznie. Owszem, świeżość kosmyków trwa dłużej niż w przypadku innych szamponów, ale jedynie o kilka godzin - nie ma mowy, żeby przesunąć mycie włosów o jeden dzień. Mimo tego jestem bardzo zadowolona z tego szamponu. Nie tylko włosy wyglądają pięknie po jego użyciu, ale bardzo pozytywnie działa również na skórę głowy. Do tego mamy naturalny skład i przystępną cenę. Jego jedyną wadą jest dość słaba dostępność - ja wypatrzyłam go w aptece internetowej.
    Zalety:
    • skutecznie, a zarazem delikatnie myje włosy i skórę głowy,
    • przedłuża świeżość kosmyków o kilka godzin,
    • nie przesusza skalpu,
    • koi skórę głowy, likwidując swędzenie,
    • posiada właściwości pielęgnacyjne dla włosów,
    • dobrze się pieni,
    • skład.
    Wady:
    • odrobinę plącze włosy,
    • dość słaba dostępność.