Tarki i pumeksy do stóp

Design produktu:
    ewaz30
    21 marca 2019 o 13:25
    dobra jakość
    Scholl to ekspert do pielęgnacji stóp więc i ściągacz naskórka ma dopracowany. Jest naprawdę wygodny w użyciu. I pozwala samodzielnie zadbać o stopy. Cena jest przystępna ,wkłady wymienne łatwo dostępne. Polecam
    Zalety:
    • efekt
    Wady:
  • 4 czerwca 2018 o 5:18
    Do grubego naskórka
    Miałam go dopóki nie ułamała mi się plastikowa rączka. Łatwo zmieniało się ostrza, nie zacinał tak jak ścinacz FussWohl Rossmana. Efekt był świetny. Nie mogę go teraz znaleźć, więc w zastępstwie kupiłam Ever Ready i też jest dobry. Na amazonie znalazłam ścinacz cały z metalu, więc jeśli ułamałaby mi się rączka w obecnym, to wypróbowałabym właśnie taki. Moczę stopy, by zmiękczyć naskórek, najlepiej w soli z mocznikiem. Po ścinaczu używam polerki diamentowej Scholla na baterie, potem nakładam krem (najlepiej z mocznikiem) i efekty są jak po profesjonalnym pedikiurze.
  • 28 stycznia 2018 o 0:54
    Tylko dla odważnych !!!
    Kupiłam ten scinacz dla mojego męża ponieważ ma na stopach bardzo zrogowaciały naskórek i definitywnie to urządzenie przypadło mu do gustu . Mąż używa tego ścinacza zawsze po kąpieli gdy jego stopy są wymoczone przez przynajmniej 15 minut. W ten sposób bardzo prieto jest mu ściąć martwy naskórek . O ile patrzę jak mąż to robi ja bym się nie odważyła !!! Cały ten proces wyglada hardcorowo jakby wycinał sobie kawałek mięsa . Trzeba mieć naprawdę wprawne palce aby się nie pokaleczyć i wyciąć tylko martwy , zrogowaciały naskórek . Ja nie jestem w stanie tego zrobić . Ostrze jest bardzo ostre , jeden nieprzemyślany ruch i można rozciąć sobie nogę . Jednakże tak jak pisałam wcześniej mogę polecić osobom o sprawnych rękach ( i mocnych nerwach) ponieważ trzeba być bardzo ostrożnym aby się nie pokaleczyć . Zalecam nigdy nie stosować na sucha , niewymocziną skórę , miarowym ruchem obcinać , zawsze dokładnie czyścić ostrza po wycinaniu .
    Zalety:
    • Dobrze usuwa zrogowaciały naskórek
    Wady:
    • Można się pokaleczyć jeśli nie ma się wprawy w obcinaniu
  • 27 lipca 2017 o 15:51
    warto kupić
    Mam od ponad 10 lat i nadal używam. Co prawda okazjonalnie, bo nie mam większych problemów z rogowaceniem naskórka. Tylko ze względu na budowę stóp mam niewielkie odciski poniżej małego palca. Ścinacz jest całkiem skuteczny, łatwo dostać do niego zyletki, wygląda zupełnie tak samo jak wtedy gdy go kupiłam, podejrzewam że wystarczy mi na całe życie. Trzeba z nim uważać, bo to niebezpieczne narzędzie. A rozcięte stopy dłuuuugo krwawią...
  • 23 listopada 2014 o 22:08
    Skuteczny
    Nie da mu się odmówić skuteczności, w końcu to "żyletka na patyku", więc jeśli mam jakieś zgrubienie na stopie, to żyletka je po prostu "wycina\'. Z uwagi na natychmiastowy efekt pozbycia się wszystkich zgrubień korzystam z niego co jakiś czas (po odkryciu elektrycznego pilnika do stóp scholl, na szczęście bardzo rzadko). Minusem jest łatwość skaleczenia się i pozostawienie na skórze nierówności po wycinaniu skórek. Tu zdecydowana przewaga pilnika elektrycznego. Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: wystarczy jedno :)