Pianki do mycia twarzy

Shiseido Perfect Whip Cleansing Foam Pianka oczyszczająca

• 2 lutego 2023 o 23:55
    Najlepsza na świecie
    Pianka-ideał, której nic nie zastąpi w moim demakijażu (aczkolwiek pianka z Estee Lauder jest dosyć blisko). W przeciwieństwie do tego typu produktów, które dostępne są na polskim rynku, jest to pianka z prawdziwego zdarzenia. Wyciska się jak krem, a po wmasowaniu powstaje gęsta piana. Świetnie zmywa makijaż, nie wysusza i w ogóle nie podrażnia oczu, jest też bardzo wydajna. Naprawdę ideał!
  • 16 lipca 2020 o 12:22
    Pianka idealna.
    Kosmetyki japońskie mają w sobie piękną prostotę; nienachalne składy bez substancji zapachowych i innych udziwnień aż zachęcają. O tej piance słyszałam wieeele. Widziałam ją w wielu morning routine na yt, polecało ją wiele blogerek urodowych - i aż w końcu sama się skusiłam. Pianka jest skandalicznie (!) wydajna. Wystarczy ilość mniejsza niż ziarenko grochu, by dokładnie umyć całą twarz, a nawet przeciągnąć na szyję. Wszystko dzięki temu, że produkt ten bardzo dobrze się pieni. Nie to co europejskie "pianki". Co oni wiedzą o volume. Pianka nie wysusza, a przy tym idealnie oczyszcza. Czuć, że skóra jest czyściutka bez nieprzyjemnego ściągnięcia. Używałam jej codziennie rano i wieczorem (tutaj przy akompaniamencie z olejem) i wystarczyła mi na długie miesiące. Będę do niej wracać. A, i daję hita. Bo czemu nie (pewnie nie znajdę lepszej).
  • 11 października 2018 o 20:17
    LUBIMY SIĘ :)
    Piankę otrzymałam w prezencie , sama pewnie bym jej nie kupiła, bo zwykle szukam bardzo delikatynych produktów do demakijażu i spodziewałam się, że ta pianka będzie zbyt hardcorowa do mojej wrażliwej i skłonnej do alergii cery. Mam cerę dojrzałą 45+ , płytko unaczynioną, wrażliwą, policzki suche, strefa- T lekko się przetłuszcza. Najpierw zmywam makijaż olejkiem (zwykłym migdałowym bez żadnego emulgatora), a potem dopiero stosuje ten produkt. Używam minimalnej ilości pianki (pea-sized), którą rozcieram w dłoniach do wytworzenia emulsji i dopiero wtedy nanoszę na twarz. Delikatnymi ruchami masuję twarz zmywając olej i resztki makijażu. Cera jest miekka, nawilżona. Przy takim stosowaniu pianka nie przesusza, a łagodzi i co dla mnie najistotniejsze nie podrażnia. Poza tym jest bardzo wydajna. Myślę, że starcza na pół roku albo i dłużej (córka mi podbiera i nie wiem na ile regularnie to robi ;)) Tuba nie pozwala na zużycie/wyciśnięcie całego produktu, więc w końcowym okresie używania rozcinam opakowanie i wygrzebuję paluchem :(
    Zalety:
    • delikatny demakijaż bez podrażnień i wysuszenia.
    Wady:
  • 28 sierpnia 2017 o 16:41
    Super!
    Produkt delikatnie się pieni, dokładnie oczyszczając twarz. ma przyjemny, lekki zapach. Buzia po nim jest gładka, pory są oczyszczone (ale warto czasem wspomóc się silikonową myjką). Odkąd go używam mam mniej wyprysków, widać też w końcu, że mam na nosie piegi, a ni tylko zaskórniki. Skóra zrobiła się mięciutka. Prz y cerze mieszanej nie powoduje uczucia ściągnięcia twarzy. Uwaga wrażliwcy! Produkt ma wysokie pH (ok. 8), więc jeśli komuś szkodzą takie zasadowe myjki, to lepiej niech nie ryzykuje. Aplikacja prosta i wygodna, nic się nie wylewa, nie nalewa za dużo. Produkt bardzo wydajny - przez pół roku codziennego stosowania raz dziennie zużyłam niecałe pół tubki. Cena/jakość = 6/5.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza
    • buzia po nim jest miękka, gładka, a pory przeczyszczone
    • dobrze się pieni
    • mega wydajny - pół roku codziennego stosowania i jestem w połowie opakowania
    • niska cena (można kupić przez internet np. na rakuten market, ok 30zł)
    Wady:
    • wysokie pH
    Loyd
    16 sierpnia 2014 o 21:49
    Fajna ale chyba już jej nie ma
    Bardzo fajna pianka , zwłaszcza dla cer normalnych i mieszanych. Używałam jej po demakijażu jako ostatniego kosmetyku ( poza kremem ) przed snem. Ładnie oczyszczałam cerę, nie powodowała przesuszeń czy napięcia skóry. Była dość wydajna a cena w porównaniu do pielęgnacji shiseido była niska. Kupowałam ją za ok 18 euro. Zapach mnie drażnił. Ostry typowy dla kosmetyków oczyszczających dla młodej cery. Niestety od dłuższego czasu nie widuję jej wz z czym nie kupuję jednak gdybym miała okazję pewnie bym zakupiła. Myślę że fajna dla młodych dziewczyn bo nie bardzo inwazyjny a jednak dobrze oczyszczająca. Używam tego produktu od: Kilka mieś Ilość zużytych opakowań: 2 pełnowymiarowe opakowania ( tubki)