Świeży zapach, lekka konsystencja, dobre nawilżenie i piekne rozświetlenie cery.
Olejki do pielęgnacji skóry stosuję od wielu lat, najczęściej sięgam po olejki jednoskładnikowe typu arganowy czy z czarnuszki, ale od czasu do czasu używam gotowych kompozycji z wielu różnych olejków.
Olejek Evree zakupiłam na portalu aukcyjnym z niecałe 17zł, a biorąc pod uwagę jego wydajność , bo do jednorazowej aplikacji wystarczy kilka kropli to cena jest całkiem atrakcyjna.
Opakowanie jest poręczne i wygodne w użyciu. Szklana przeźroczysta buteleczka o pojemności 30 ml, zaopatrzona jest w pipetę, która ułatwia stosownie oraz zapewnia higieniczną aplikacje. Buteleczka zapakowana jest w tekturowy kartonik w odcieniach bieli i zieleni, na którym znajdują się dokładne informacje na temat produktu, składu, działania , stosowania oraz z schematem wykonywania prawidłowego masażu przy użyciu olejku.
Konsystencja jak to olejku jest tłustawa, ale bardziej przypomina suchy olejek i ma delikatne słomkowe zabarwienie. Dobrze i w miarę szybko się wchłania, a po aplikacji, nie pozostawia tłustej czy lepkiej warstwy.
Zapach to moje klimaty. Jest mocny, ale przyjemny , orzeźwiający z dominującą cytrusową nutką, która przełamana jest ziołowym aromatem. Na skórze nie utrzymuje się zbyt długo, więc osoby nie przepadające za mocnymi zapachami również powinny być z niego zadowolone.
W składzie znajduje się 15 olejków w tym olejki roślinne : jojoba, avocado, z pestek winogron, migdałowy, ryżowy, słonecznikowy, z nasion wiesiołka oraz olejki eteryczne : geraniowy, rozmarynowy, nagietkowy, lawendowy, eukaliptusowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, melisowy.
Mam cerę normalna w kierunku suchej i u mnie ten produkt się sprawdza.
Olejek od Evree stosuje tak jak każdy inny czyli jako samodzielny produkt lub w połączeniu z innymi kosmetykami. Samodzielnie do masażu twarzy,ale nie zawsze wykonuje masaż tak jak zaleca producent , ponieważ od lat ma trochę inny sposób jego wykonywania(nawet przy stosowaniu kremów) i ciężko mi się przestawić, ale efekty mnie zadowalają. Jako maseczkę nakładam dość dużą ilość olejku i pozostawiam ją na 15-20 minut , po tym czasie wykonuje masaż , a resztę usuwam za pomocą wacika.
Przyjemny również przy stosowaniu w połączeniu z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi typu, serum, krem , maseczka., dobrze się z nimi łączy i nie powoduje ich warzenia, a wzmacnia ich działania nawilżające i regenerujące skórę. Świetny również do demakijażu, ja dodawałam kilka kropel na wacik do płynu micelarnego, lub toniku i daje rade z wszystkimi kosmetykami kolorowymi, nawet tymi wodoodpornymi.
Daje natychmiastowe rozświetlenie skóry, dzięki czemu wygląda ona zdrowo i promiennie. Wygładza i zmiękcza skórę, powodując że jest ona bardzo przyjemna w dotyku. W moim przypadku odpowiednio nawilża skórę, choć przy dłuższym stosowaniu nie zauważyłam wyrównania kolorytu cery. Nie powoduje przetłuszczania czy błyszczenia się cery, a makijaż nałożony po jego zastosowaniu nie spływa, ale utrzymuje się w nienagannym stanie przez długi czas.
Podsumowując nie mam zastrzeżeń do jego działania i współpracę z innymi kosmetykami. Przyjemny i bardzo wydajny produkt , który sprawdził się w przypadku mojej cery.
Zalety:
- odpowiednio nawilża i regeneruje
- wygładza, odżywia i rozświetla cerę
- skóra po jego użyciu jest miękka i przyjemna w dotyku
- świetnie sprawdza się przy demakijażu
- nie podrażnia, nie uczula i nie powoduje zapychania cery
- konsystencja suchego olejku, która szybko wchłania się po aplikacji
- dobrze łączy się z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi
- daje przyjemny poślizg przy wykonywaniu masażu
- świeży i przyjemny lekko cytrusowy zapach
- dobry skład zawierający olejki roślinne i eteryczne
- eleganckie opakowanie z higieniczna w użyciu pipetą
- bardzo wydajny- do jednorazowej aplikacji wystarczy kilka kropli