Prostownice i pielęgnice do włosów

CHI Prostownica Nano Irons

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 10 kwietnia 2012 o 19:38
    bardzo polecam!
    Nie mam zbyt dużego doświadczenia w testowaniu prostownic z różnych przedziałów cenowych, dlatego może moja opinia nie będzie tak obiektywna, ale widzę, że nie tylko ja jestem z tej prostownicy bardzo zadowolona. ;) Chodzi mi głównie o fakt, że z prostownic "marketowych", maks. po kilkadziesiąt złotych, przeskoczyłam od razu do tej, którą dostałam w prezencie na gwiazdkę, więc łatwo można wyobrazić sobie mój zachwyt :) w dodatku mam ją w wersji limitowanej, jest zrobiona w beżowo-błękitne kwiaty (nie wiem, jak to nazwać, czy to naklejka, po prostu taka grafika na prostownicy), więc dodatkowy mega efekt na półce w łazience ;) Jeśli chodzi o działanie, to moje poprzedniczki napisały w 100% prawdę - nagrzewa się błyskawicznie, nie muszę podłączać jej na parę minut do kontaktu przed prostowaniem - wystarczy, że podłączę ją, spryskam włosy sprayem ochronnym (który nawiasem mówiąc był w zestawie wraz z prostownicą w pełnowymiarowym opakowaniu :)) i już mogę jej używać. Wystarczy "przejechać" raz, czy dwa po paśmie włosów i już są wyprostowane. Zmniejsza więc to o wiele niszczenie włosów, gdy używamy jej tak krótko. Włoski przelewają się między palcami, nie są zmasakrowane ani wysuszone :) Co baardzo ważne - efekt utrzymuje się naprawdę przez parę dni! Mam bardzo niesforne włosy, które naturalnie nawet się nie falują, tylko wyginają we wszystkie strony, a po tej prostownicy włosy mogą jedynie np wywijać się przy końcówkach, gdy wstanę z łóżka, ale nadal na całych pasmach są proste :) prostownica była również testowana do robienia fal i loków, które wraz z lakierem wytrzymywały całą imprezę :) Bardzo polecam. Jedyną wadą jest dla mnie brak regulacji temperatury, co ma znaczenie np. przy sztucznych włosach doczepianych na klipsy, które nie powiny być prostowane w wysokich temperaturach - radzę sobie w taki sposób, że zaczynam je prostować już przy minimalnym nagrzaniu, więc nie jest źle. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 ;)
  • 12 lutego 2012 o 17:50
    Najlepsza
    Zakupiłam ją pod wpływem pozytywnych opinii na jakimś forum w 2008r.! mam wersje limited edition (niebieska) Prostuje nią włosy prawie codziennie, chyba że nigdzie nie idę wtedy tylko susze. Płytki są w dobrym stanie- odrobinę starte na bokach(rogach) ;/ ale mam ją od 4 lat!! Zapomniałam dodać wcześniej recenzje !!!! Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 1
    Monniq
    22 kwietnia 2010 o 14:40
    Moje KWC
    Znalazłam moje KWC wśród prostownic! Trochę ich przetestowałam, od takich bazarkowych, przez wahl cutek do babyliss, ale farouk jest najlepszy. Zacznę może przewrotnie od minusów, bo dla mnie jest tylko jeden - cena! Zapłaciłam za nią prawie 400 zł i to jest duży wydatek, ale moim zdaniem się opłaca. A teraz plusy: -wygodna w użyciu, ma długi, obrotowy kabel, wygodnie się ją trzyma, obudowa się nie nagrzewa, -dzięki cząsteczkom srebra bardzo łatwo utrzymać ją w czystości, -błyskawicznie się nagrzewa i przez całe prostowanie trzyma wysoką temperaturę (niektórym może przeszkadzać brak regulacji, ale ja i tak zawsze prostuje na najwyższej temperaturze, więc dla mnie ok), -mam grube włosy, ale tą prostownicą prostuje je błyskawicznie,w kilka minut, -prostownica gładko sunie po włosach, nie szarpnie, -efekt utrzymuje się do następnego mycia, nawet po nocy włosy są gładkie i wyprostowane, utrzymują się także przy deszczowej i wietrznej pogodzie, -włosy są sypkie i lśniące (ale może to być także efekt współpracy kosmetyków pielęgnacyjnych, typu szampon i odżywka prostująca, spray do prostowania, kryształki Alfaparf, jedwab - bo tego używam zamiennie przy prostowaniu). Jednym słowem POLECAM. Nie sądziłam, że znajdę kiedyś prostownicę, która na cały dzień ujarzmi moje włosy, a Farouk dobrze sobie z tym radzi. -Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań:
    Kivi5
    21 września 2009 o 14:11
    Niszczycielka
    Ten model CHI jest wg mnie znacznie gorszy od pierwotnych wersji. Po drugim użyciu spaliła mi końcówki włosów do tego stopnia, że musiałam znacznie je podciąć. Na plus, przyznam że włosy były błyszczące (wyłączjąc końcówki) i "sypkie", jak od fryzjera . Tylko dla osób ze zdrowymi, mocnymi włosami. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań:1
  • 21 czerwca 2009 o 20:12
    świetna
    super świetna prostownica choć jej wygląd na to nie wskazuje:) Mam to cudo od listopada 2008 i jestem bardzo zadowolona. Prostuję włosy dwa razy w tygodniu (czasem trzy) a efekt utrzymuje się do następnego mycia. Po prostowaniu włosy są miękkie i delikatne, nie elektryzują się i są takie "śliskie". Mam dość kręcone włosy i samo modelowanie na szczotkę nie wystarcza. plusy: - szybko się nagrzewa - dobrze prostuje - długotrwały efekt - włosy są błyszczące i ładnie wyglądają minusy: - cena - brak regulacji temperatury Używam tego produktu od:7 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1