Mydła

Stara Mydlarnia Mydło naturalne `Śluz ślimaka`

• 11 maja 2020 o 13:52
    dobre ale nie ulubione
    Jak dla mnie mydło jest po prostu ok. Ogólnie jestem sceptyczna co do mydeł w kostce (chociaż próbuję się przekonać i nadal szukam idealnego) ponieważ często wysuszają skórę. Wyjątkowość tego mydła polega na tym, że tą skórę nawilża i oczyszcza. Zapach mi ani trochę nie przeszkadza, jak dla mnie jest nawet przyjemny. Mimo to nadal posiada cechę, która mnie osobiście bardzo denerwuje- "tępi" skórę po spłukaniu. Może w przyszłości jeszcze kupię, ale jak na razie będę testowała też inne opcje.
    • nawilżenie i oczyszczenie
    • ekologiczne rozwiązanie
    Wady:
    • tępi"skórę- może niewiele osób zwraca na to uwagę, mi to akurat przeszkadza
  • 13 grudnia 2019 o 13:58
    Cudownie pachnące!
    Mydełko kupiłam na promocji w HEBE. To była miłość od pierwszego powąchania! Przepiękny kwiatowy zapach uwiódł moje zmysły ! Chciałabym mieć perfum o takim zapachu! Mydełko jest małe, idealnie mieści się w dłoni, bardzo dobrze się pieni, jest na prawdę mega wydajne ! Świetnie się splukuje nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Ciało po nim jest nawilżone i pachnące. Ale jest jeden minusik- muszę 3 razy go wciarać w myjkę żeby umyć całe ciało, ponieważ bardzo szybko traci pianę. Mimo to jest bardzo wydajny. :) Polecam !
    • poręczny
    • dobrze się pieni
    • nawilża
    Wady:
    • Tak jak szybko się pieni tak szybko piana się traci z myjki.
  • 6 lipca 2019 o 10:26
    Bardzo dobry produkt
    Stara Mydlarnia, Mydło naturalne `Śluz ślimaka` otrzymałam w nagrodę za uzyskanie tytułu Recenzentki Miesiąca od Wizażu. Jestem bardzo wdzięczna za to wyróżnienie i dziękuję za to serdecznie! Lata temu moim głównym kosmetykiem oczyszczającym, zarówno do twarzy jak i do ciała było najzwyklejsze szare mydło. Później, rynek kosmetyczny zaczął się rozkręcać i miałam olbrzymi wybór żeli, pianek, olejków myjących, więc mydło odeszło całkowicie w zapomnienie. Ostatnio mówi się nawet o tym, że mydła zupełnie nie nadają się to mycia twarzy, gdyż maja nieodpowiednie pH. Niemniej jednak, zdecydowałam się to urocze mydełko przeznaczyć właśnie do pielęgnacji mojej dojrzałej cery. Mydło ma przyjemny brzoskwiniowo-różowy kolor. Jest uformowane w zgrabną kostkę, która dobrze leży w dłoni - a jest to niezmiernie istotne w tym przypadku! Ze względu na dodatek śluzu ślimaka mydełko po kontakcie z wodą staje się śliskie, a nawet lekko ciągnące. Proszę mi wierzyć, rozcierając mydło na skórze, człowiek ma wrażenie że myje się jakimś glutkiem. Zaskakująca konsystencja, ale można się do niej przyzwyczaić. Również zapach należy do średnio przyjemnych, jednak działanie rekompensuje wszelkie niedogodności. Mydło działa znakomicie. Doskonale oczyszcza i odświeża skórę. Moja dojrzała cera po osuszeniu była nawilżona i przyjemnie gładka. Absolutnie nie odczułam nic negatywnego. Mydło nie wysusza i nie ściąga skóry. Cera była doskonale przygotowana do dalszej pielęgnacji, kosmetyki błyskawicznie się wchłaniały. W trakcie całego okresu użytkowania tego mydełka, czyli ponad miesiąc, skóra świetnie na niego reagowała, bez podrażnień czy wyprysków, nawet zauważyłam, że delikatnie koi ewentualne problemy skórne. A wspomnę jeszcze, że mimo dojrzałego wieku, skórę mam mieszaną i bardzo kapryśną. Zdecydowanie, jest to produkt wysokiej jakości, który można nabyć w przystępnej cenie. Serdecznie polecam.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • wizualnie bardzo dopracowane i przyjemne dla oka
    • wydajne
    • nie wysusza
    • nie ściąga cery
    • nie podrażnia
    • nie powoduje zapchania
    • nawilża
    • doskonale oczyszcza
    • pozostawia twarz gładką i miękką
    • nie utrudnia wchłaniania się innych kosmetyków
    • taka kostka jest dobrą opcją na podróż
    Wady:
    • po kontakcie z wodą staje się śliskie i może się lekko "ciągnąć" (jak gęsty śluz), więc jeśli ktoś ma obrzydzenie do ślimaków to te aspekty zdecydowanie utrudnią użytkowanie....
  • 24 czerwca 2019 o 22:19
    Całkiem ok
    Mydło dostałam w prezencie i w sumie od początku nie byłam do niego przekonana,nigdy nie lubiłam mydeł w kostce ;) Po pierwszym użyciu stwierdziłam, że jednak możemy się polubić. Mydło bardzo dobrze oczyszcza, skóra jest bardzo gładka,nie jest wysuszona ani podrażniona. Taka kosteczka starcza na długo. Jedynym minusem jest zapach-jak dla mnie koszmarny...