Mydła

Yope Mydło do rąk `Mandarynka i malina`

• 8 grudnia 2024 o 14:21
    Bardzo lubię to mydło
    Zawsze z wielką ciekawością testuję mydła Yope, ponieważ cenię je szczególnie za ich świetny skład oraz dobry stosunek jakości do ceny. Mydło kupiłam w drogerii Rossmann, kiedy była na nie promocja. Mydło delikatnie oczyszcza skórę nie podrażniając i nie uczulając. Mydła używałam nie tylko do mycia rąk, ale i podczas kąpieli całego ciała. Mydło ma żelową, płynną konsystencję, jest bezbarwne. Zapach to delikatne połączenie mandarynki i maliny, choć nie miałabym nic przeciwko, gdyby był intensywniejszy. Mydło dosyć dobrze pieni się, ale łatwo też je spłukać z całego ciała. Producent zapewnia, że mydło nie wysusza i ma działanie nawilżające i również to potwierdzam, gdyż po umyciu moja skóra była odpowiednio nawilżona i odżywiona. Szata graficzna opakowania jest bardzo ładna. Mydło ma wygodną pompkę, dzięki temu łatwo je nałożyć Opakowanie 500 ml jest bardzo wydajne i wystarczy na wiele kąpieli. Podsumowując: na pewno kupię w przyszłości
    Zalety:
    • uniwersalny do mycia rąk i twarzy,
    • łagodny dla skóry,
    • pozostawia skórę nawilżoną,
    • wydajne opakowanie
    Wady:
    • zapach mógłbybyć nieco intensywniejszy
  • 22 października 2024 o 19:22
    Fajne połączenie
    Produkty marki Yope najczęściej kupuję w drogeriach Hebe. Sięgam po nie dość często, naprzemiennie z innymi markami. Niemal zawsze decyduję się na inne zapachy, ponieważ lubię testować nowości Opakowanie to plastikowa butelka 400ml z pompką, a etykieta nawiązuje do samego zapachu. Konsystencja jest klasyczna, żelowa - nie za rzadka nie za gęsta. Zapach bardzo przyjemny, idealny dla osób, które lubią słodkie nuty, ale moim zdaniem malina jest bardzo mało wyczuwalna. Płyn bardzo łatwo rozprzestrzenia się na skórze, tworząc przy tym delikatną piankę. Skład prezentuje się bardzo fajnie - naturalne produkty, bez dodatków SLS oraz PEG. Dzięki temu nie podrażnia mojej wrażliwej skóry (na dłoniach) w momencie rozprowadzania produktu, jak i po zakończeniu kąpieli. Na całym ciele również nie występują żadne podrażnienia czy też krostki. Producent obiecuje produkt orzeźwiający, nawilżający, a jednocześnie rozjaśniający i mogę się z tym zgodzić! Idealna opcja na poranny prysznic. Produkt nie dość, że skutecznie domywa skórę, to jednocześnie nie pozostawia uczucia ściągnięcia czy też wysuszenia.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Delikatna piana
    • Przyjemna, żelowa konsystencja
    • Skutecznie oczyszcza i domywa skórę
    • Nie pozostawia uczucia ściągnięcia
    • Ładne, estetyczne opakowanie
    • Cena jest odpowiednia
    • Istnieje możliwość kupienia dopełnienia (renill), dzięki czemu zużywamy mniej plastiku, niż przy kupieniu standardowego pełnowymiarowego opakowania.
    • Bardzo przyjemny, orzeźwiajacy zapach
  • 17 marca 2024 o 11:11
    jednak nie
    Lubię maliny, lubię mandarynki, ale ich nie mieszam, bo owoce z różnych pór roku. W kosmetyku to połączenie też nie sprawdziło się, ani to mandarynka, ani malina, wyszedł niekonkretny dziwny zapach. Nie jest nieprzyjemny, ale nie przypomina sugerowanych owoców. Jednak gorszą właściwością tego kosmetyku jest wysuszanie skóry dłoni, dlatego więcej nie kupię, są dużo lepsze mydła Yope.
    Violsaa
    12 marca 2024 o 14:01
    Fantastyczny zapach
    Produkt idealny dla całej rodziny. Nie dość, że wspaniały zapach- jestem w nim zakochana, nie tylko ja ale także moja córka. Produkt bardzo wydajny, posiada idealny skład. Skóra dłoni jest po nim odżywiona oraz nawilżona- nigdy nie wysuszona. Polecam wszystkim- od razu można zakochać się w tym aromacie!
    Zalety:
    • Fantastyczny zapach, wydajny produkt, świetny skład
  • 6 stycznia 2024 o 3:13
    Według mnie pachnie jak oranżada pomarańczowa
    Mydła od Yope używam jak żeli pod prysznic. Moja skóra lubi się przesuszać więc podstawową dla mnie kwestią w przypadku wyboru produktów do oczyszczania ciała jest naturalny skład i obecność łagodnych substancji myjących. To mydło idealnie spełnia powyższe wymagania i doskonale sprawdza się w swojej roli. Ze względu na naprawdę delikatne substancje żel delikatnie się pieni ale wystarczająco aby można było wziąć komfortową kąpiel. Ja korzystałam z opakowania refill, więc nie wiem jak sprawdza się tradycyjna butelka. Opakowanie ma na prawdę piękny design. Każdy produkt ma inną, dedykowaną grafikę. Na odwrocie napisy zarówno w języku polskim, jak i angielskim. Ponadto produkt ma sporą pojemność (1000 ml) i przystępną cenę, więc wypada ekonomicznie. Konsystencja rzadsza niż typowych żeli pod prysznic (nie na tyle rzadka żeby przeciekała przez palce), ale ze względu na bardzo ładny skład jestem w stanie wybaczyć ten mankament. Co do działania to w swojej roli spisuje się bardzo dobrze. Delikatnie domywa skórę pozostawiając ją miękką, bez uczucia suchości, ściągnięcia czy podrażnienia. Producent obiecuje także wygładzenie i nawilżenie. Nie jest to jednak formuła, która pozostaje długo na skórze, tylko zwykle po kilku minutach ją spłukujemy. Osobiście nie zauważyłam powyższych właściwości, jednak nie oczekiwałam ich przy zakupie więc nie jestem jakoś bardzo pod tym względem zawiedziona. Co do zapachu to ja wyczuwam tutaj bardziej mandarynkę niż maliny. Pachnie całkiem intensywnie, czy jest to dla mnie przyjemny zapach ciężko mi powiedzieć, ponieważ przypomina mi bardziej zapach oranżady pomarańczowej niż prawdziwej mandarynki.