Mydła

Linda Mydło peelingujące z dodatkiem luffy

• 9 lutego 2025 o 21:36
    Pastelowe mydełko z peelingującymi drobinkami
    Mydło kupiłam w Biedronce, moją uwagę przykuła szata graficzna opakowania i fakt, że jeszcze nigdy nie stosowałam peelingującego mydła. Byłam bardzo ciekawa czym się takie mydło różni od zwykłego. Mydło umieszczone jest w estetycznym kartoniku z okienkiem, przez którego elementy widać kolor. A kolorek mydła jest bardzo przyjemny, pastelowo niebieski z granatowymi drobinkami. Mydło ma w składzie tzw. luffę czyli gąbkę egipską, która ma działanie złuszczające. Używanie tego mydła to dla mnie przyjemność. Mydło bardzo ładnie pachnie i dodatkowo ładnie wygląda. A ja przy wyborze kosmetyków zwracam szczególną uwagę i na kolor, i na zapach. Mydełko bardzo dobrze oczyszcza skórę dłoni i delikatnie peelinguje. Jest wydajne i trwałe, nie roztapia się w rękach i nie pozostawia rzadkiej brei w mydelniczce. Bardzo dobrze się pieni i daje przyjemność z użytkowania. Generalnie to bardzo dobre mydło, bynajmniej mnie przypadło do gustu. Podoba mi się jego kolor, zapach oraz działanie myjące i peelingujące.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • dobrze czyści i myje,
    • ma działanie peelingujące,
    • ma przyjemny zapach,
    • ładnie wygląda,
    • nie podrażnia i nie uczula,
    • jest tanie
    • dostępne w Biedronce.
    eilen96
    29 września 2023 o 21:48
    Dobre i tanie mydło w kostce.
    Mydełko można zakupić w Biedronce i często występuje w promocji. Kosztuje ok 4zł. Uważam, że mydło spełnia swoje zadanie czyli prawidłowo domywa brud, nie przesusza skóry dłoni. Dużym plusem jest to, że mydło jest dosyć twarde i nie roztapia się oraz nie pozostawia takich roztopionych śladów w mydelniczce. Te własciwosci peelingujące to trochę nad wyrost. Mydło zawiera takie drobinki, które trochę przypominają drobne sznurki, ale one nie działają jak peeling. Zapch mydła jest delikatny i w użyciu mało wyczuwalny.
    Zalety:
    • tanie
    • nie roztapia się za szybko i nie pozostawia roztopionych śladów
    • domywa brud
    • nie wysusza skóry
    Wady:
    • mało wyczuwalny zapach
    • nie spełnia założeń peelingu tak jak napisano na opakowaniu
  • 23 września 2023 o 15:35
    Dobre tanie mydło
    Mydło z dodatkiem luffy ma przyjemny zapach. Zawiera drobinki luffy, które mają służyć jako peeling. Wydajny Dobrze się pieni. Oczyszcza skórę. Delikatnie, naprawdę delikatnie peelinguje. Nie podrażnia skóry. Delikatnie nawilża. Pozostawia skórę oczyszczoną i świeżą. Dobre tanie mydło do codziennego użytku. Spełnia swoje zadanie.
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Wydajny
    Iwona_C
    28 czerwca 2023 o 12:03
    Dobrze oczyszczające tanie mydło bez działania peelingujacego i pielęgnacyjnego.
    Mydło Linda to oczywiście biedronkowy zakup, pojawia się ono u mnie od czasu od czasu na przemian z innymi wersjami dostępnych mydełek. Mydło ma wagę 100 g i kształt charakterystycznej kostki w bardzo ładnym błękitnym kolorze z widocznymi zatopionymi w nim niebieskimi kawałkami luffy. Zapach przyjemny, delikatny, kremowy , wyczuwalny podczas mycia bardzo szybko ulatnia się ze skóry. Skład krótki i bardzo przeciętny z zawartością sodowych środków myjących, gliceryny, mieszaniny kwasów tłuszczowych z oleju palmowego, pudru z owoców luffy czyli trukwy egipskiej, zapachu, barwników i konserwantów. Działanie peelingujące jest żadne i użyte jest raczej tylko w nazwie, bo drobinek jest niewiele i nie są jakieś one szczególnie ostre. W zasadzie to nie wyczuwam ich podczas mycia. Reszta właściwości jest taka jak powinna być, czyli mydło dobrze oczyszcza skórę nie powoduje uczucia jej ściągnięcia czy szorstkości pozostawia ją miękką i odświeżoną. Nie zauważyłam by posiadało jakiekolwiek właściwości pielęgnacyjne ale też nie wpływa na skórę w negatywny sposób. Ja najczęściej stosuję je do mycia dłoni i tu się sprawdza. Kostka przechowywana w suchej mydelniczce nie rozmięka, nie pęka, cały czas zachowuje odpowiednią formę. Zużywa się standardowo i porównywalnie do innego rodzaju mydełek. Jak za cenę niecałe 2 zł to nie ma się tu czego czepiać i oczekiwać nie wiadomo jakiego super działania. Myje, pachnie, nie podrażnia i nie przesusza skóry, ma ładny kolor i odpowiednia wydajność.
    Zalety:
    • ładny błękitny kolor z widocznymi drobinkami luffy
    • przyjemny zapach
    • poręczny kształt kostki
    • dobrze oczyszcza skórę
    • nie ma po nim uczucia ściągnięcia, przesuszeń ani podrażnień
    • nie pęka i nie rozmięka
    • wolno się zużywa
    • niska cena
    Wady:
    • brak działania peelingującego
  • 23 listopada 2022 o 10:00
    Zwykłe tanie mydło, bez większych zachwytów.
    Mydło peelingujące z dodatkiem luffy kupiłam podczas zakupów w Biedronce. Cena jest naprawdę niska, a kostka ma standardowa gramaturę 100g. Opakowanie wykonane z brązowego kartonu jest minimalistyczne, proste i skromne. Wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu zostały podane. Mydło ma prostokątny kształt w kolorze błękitnym, a w nim zatopione drobinki peelingujące luffy w kolorze niebieskim. Drobinek jest bardzo mało, gdy stosuje do mycia ciała spisało się jak typowe mydło, ładnie się pieni, szybko można było się umyć bez efektu ściągnięcia skóry, niestety jako typowy peeling się nie sprawdza ponieważ drobinki są zbyt delikatne. Zużyłam mydło do mycia rąk i było całkiem wydajne. Zapach jest subtelny, delikatny typowy dla mydeł toaletowych, wyczuwalny tylko przez chwilę po umyciu. Należy pamiętać o umieszczeniu mydełka w mydelniczce bez wody inaczej szybko rozmiękka i wygląda nieestetyczne. Skład nie jest najlepszy ale to typowe marketowe, niskobudżetowe mydło marki własnej Linda. Produkt odpowiedni dla wegan.