Żele pod prysznic

Balea Cremedusche Buttermilk & Lemon Żel pod prysznic `Maślanka & cytryna`

• 3 listopada 2024 o 16:19
    Bardzo przyjemny
    To pierwszy żel pod prysznic z Balea, jaki kiedykolwiek kupiłam. W drogerii nie było testerów, więc wrzuciłam go do koszyka trochę w ciemno, ufając dobrej sławie, którą ma w Internecie. No i muszę przyznać, że okazał się jeszcze fajniejszy, niż się spodziewałam :) Ma wszystko: prześliczny zapach, ładny kolor, przyjemną konsystencję, urocze opakowanie, a do tego dobrze się pieni, oczyszcza skórę bez przesuszania i jest wyjątkowo tani. KOLOR, KONSYSTENCJA, PIANA, WYDAJNOŚĆ Żel ma żółciutki, świeży kolor, jest półprzeźroczysty. Jest raczej rzadki, ale nie wodnisty - ma gęstość średnią w kierunku rzadkiej. Nie ześlizguje się z gąbki, nie przecieka między palcami. Dobrze się pieni. Jest dość wydajny, wcale nie trzeba wylać go dużo na gąbkę, żeby się umyć. Jedno opakowanie wystarcza na 3-4 tygodnie codziennego używania. ZAPACH Pachnie prześlicznie, cytrynowo-limonkowo i śmietankowo. Jest słodki, przytulny, miły, a zarazem odświeżający i dodający energii. Chociaż w moim przypadku ten zapach czuć tylko podczas kąpieli i w ogóle nie utrzymuje się na skórze w ciągu dnia, to i tak zauważyłam, że działa aromaterapeutycznie. Sprawia niesamowitą przyjemność podczas mycia, rano nastawia mnie pozytywnie do dnia i codziennych obowiązków, a wieczorem otula i wycisza. Zauważyłam, że odkąd go mam nie mogę się doczekać kolejnego prysznica :) DZIAŁANIE Używam go jako codziennego żelu pod prysznic. Moim zdaniem to idealna podstawa pielęgnacji, bo fajnie oczyszcza, ale nie przesusza, nie podrażnia, nie powoduje ściągnięcia skóry. To zasługa gliceryny i pantenolu w składzie, które chociaż trochę równoważą potencjalne negatywne skutki zawartego w żelu SLS. Jednak chciałabym podkreślić, że to nadal jest dość zwykły żel pod prysznic. Daleko mu choćby do żeli z Dove, Nivea czy Palmolive, które są znacznie bardziej pielęgnacyjne i mają bogatsze formuły. Ale nie zmienia to faktu, że odkąd go mam, używam go codziennie, jestem z niego niesamowicie zadowolona i na pewno kupię go jeszcze wielokrotnie :) OPAKOWANIE Żel mieści się w plastikowej butelce o pojemności 300 ml, zamykanej na dość słaby, żółty zatrzask. Raczej nie zaryzykowałabym zabrania go ze sobą na basen albo na siłownię, bo mógłby się sam otworzyć w torbie (a szkoda, bo mam na to wielką ochotę). Jest produktem typowo stacjonarnym. Design opakowania to jakiś inny wymiar estetyki kosmetyków. Etykieta jest prześliczna, kolorowa, zrobiona naprawdę z gustem. Ten żel fajnie wygląda na półce w łazience. Wszystko tu do siebie pasuje: kolor żelu, kolor zatyczki i kolorystyka etykiety. Jest żółto-zielono-biało, jest świeżo, jest schludnie. CENA Zapłaciłam za niego bez promocji 2,95 zł. PODSUMOWANIE Z mojej strony serdeczne polecanko :)))))) To żel stworzony do codziennego używania, przyjemny, o wyjątkowym zapachu, uroczym kolorze i dobrej jakości. W dodatku za grosze.
    Zalety:
    • urzekający, świeży, słodki zapach cytrynowo-limonkowo-śmietankowy
    • śliczny, świeży, żółty kolor
    • przyjemna, dość rzadka, ale nie wodnista konsystencja
    • dobrze się pieni
    • nie przesusza, nie podrażnia, nie powoduje wyprysków
    • dość wydajny
    • duża pojemność (300 ml)
    • niska cena (2,95 zł)
    • opakowanie jest prześliczne, naprawdę ładnie wygląda na półce w łazience i zachęca do używania tego żelu
    Wady:
    • moim zdaniem nie ma wad (oczywiście na rynku jest wiele żeli pod prysznic lepszej jakości, ale to naprawdę idealny żel do codziennego używania)
  • 28 czerwca 2024 o 21:22
    Ależ przyjemnie pachnie
    Żele pod prysznic Balea nie powalają jakością składu, za to nadrabiają to zapachem i cieszacym oko opakowaniem, no i nie są drogie. Lubię je, bo dobrze oczyszczają skórę ciała. Ten konkretny ma żółty kolor, odpowiednią konsystencję i niesamowicie przyjemny zapach. Pachnie jak cytrynowa babka. Ślicznie, słodko, ale nie jest przesłodzony ten zapach, bo cytryna pięknie go balansuje. Opakowanie też jest miłe dla oka, a sam żel nie powoduje podrażnień ani nie uczula. Nie nawilża skóry, ale też nadmiernie nie wysusza. Pewnie jeszcze do niego wrócę.
    pysiam
    1 marca 2024 o 20:21
    najlepszy jest zapach
    Ten żel warto kupić choćby dla samego zapachu. Jest to cytryna z dodatkiem słodkich, mlecznych i ciasteczkowych nut. Całość jest bardzo aromatyczna i choć jest to zapach syntetyczny, to jest to chemia bardzo przyjemna. Jeśli dodamy do tego apetyczny żółty kolor żelu, to całość chciałoby się zjeść. Właściwości myjące żeli Balea oceniam bardzo różnie. Są takie, których nie kupię ponownie, bo słabo się pienią, są wodniste i niewydajne i są takie, które oceniam bardzo pozytywnie. Ten żel oceniam pod tym względem bardzo dobrze, ma dobrą gęstość i wydajność, tworzy przyjemną pianę, dobrze myje i nie wysusza mojej skóry. Zamierzam kupić go ponownie, choć nie jest to proste, bo muszę w tym celu przekroczyć naszą południową granicę. Jednak mam tam znacznie bliżej niż do najbliższej polskiej dm.
  • 13 kwietnia 2023 o 9:04
    ciasto cytrynowe
    Zacznę od zapachu - bardzo intensywny! Według mnie to 100% zapach ciasta cytrynowego, ale taki nieco sztuczny. Mi nie odpowiada, ale nie utrzymuje się długo na skórze, więc do zniesienia. Sam produkt ok - bardzo dobrze się pieni, mimo ubogiego składu nie wysusza skóry. Jest bardzo wydajny. Cena super, działanie ok, ale nie kupie ponownie ze względu na zapach.
  • 23 marca 2023 o 8:00
    Przyjemny zapach i kremowa konsystencja
    Żel otrzymałam od koleżanki mieszkającej w Niemczech. Żel został zakupiony w niemieckiej drogerii DM ale sprawdziłam i jest dostępny na polskiej stronie tej drogerii. Jest to naprawdę przyjemny żel pod prysznic za grosze - dosłownie za grosze bo na polskiej stronie drogerii kosztuje 3,95 zł. Żel ma pojemność 300ml, jest to klasyczna dla tej marki buteleczka z ciekawym nadrukiem i kolorystyką. Żel ma bardzo przyjemny, cytrusowy zapach. Producent określa ten zapach jako “buttermilk & lemon”, w tłumaczeniu na polskiej stronie DM jest to zapach maślanki i cytryny. Osobiście wyczuwam tylko cytrusowy zapach, bardzo przyjemny, odświeżający który utrzymuje się na skórze przez kilka godzin. Żel dobrze oczyszcza skórę, nie powoduje podrażnienia skóry, przesuszenia czy jakiejkolwiek reakcji alergicznej (stosowany nawet bezpośrednio po depilacji). Kremowa konsystencja żelu sprawia że jest on bardzo wydajny, niewielka ilość produktu wystarczy aby dokładnie umyć całe ciało. Osobiście stosuję gąbki i myjki do mycia ciała co jeszcze zwiększa wydajność produktu. Podsumowując, tani i dobry żel pod prysznic. Skutecznie oczyszcza i odświeża skórę, pozostawiając przyjemny zapach. Lubię żele Balea a odkąd drogeria internetowa DM działa w Polsce na pewno kupię kolejne zapachy bo te żele są naprawdę godne polecenia :)
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza i odświeża skórę

Zobacz także inne Żele pod prysznic