Żele pod prysznic

Bioderma Atoderm, Creme de Douche Odżywczy, kremowy żel do mycia ciała i twarzy dla skóry normalnej, suchej i wrażliwej

Bioderma Atoderm Créme De Douche
notino.pl
Bioderma atoderm creme de douche kremowy żel do mycia twarzy i ciała 1000 ml
Bioderma Atoderm Creme De Douche Kremowy żel do mycia 1000 ml
e-ZikoApteka.pl
Bioderma atoderm creme de douche kremowy żel do mycia twarzy i ciała 1000 ml

piccess
    1 grudnia 2024 o 17:45
    Pielęgnuje skórę i otula ją niczym plaster
    Na wstępie napiszę, że nie mam skóry atopowej. Ale sięgam po ten żel do mycia w sezonie jesienno- zimowym. Przebywanie w ogrzewanych pomieszczeniach, na zmianę z wychodzeniem na miasto (a mam taką pracę, że często pracuję w terenie), do tego zmienne warunki atmosferyczne (wiatr, deszcz, śnieg) powoduje, że w sezonie zimowym moja skóra robi się strasznie sucha. Zaczynają gryźć mnie swetry i koszule, które są inne niż bawełniane. Dlatego gdy zaczyna się sezon nie czekam tylko od razu przerzucam się na ten żel. Oczywiście używam też mocno nawilżających balsamów, ale ten żel przynosi ulgę. Jest niczym plaster w połączeniu z ciepłą wodą pod prysznicem. Bardzo nawilża skórę, nie powoduje jej ściągnięcia po wyjściu spod prysznica. Nie podrażnia. Jest po prostu idealny :) Jest bardzo, bardzo wydajny. Ma kremową, zwartą konsystencję. Nie jest zbita czy glutowata, zatem łatwo i szybko rozprowadza się na ciele. Nie trzyma dużo go używać aby umyć całe ciało, ładnie się pieni. Jest stosunkowo drogi, ale polecam go ze względu na to, że starczy na bardzo długo a rzeczywiście przynosi ukojenie, nawilżenie i odżywienie skóry. Nie jest to bubel, ale porządny żel.
    AniaAZS
    25 lipca 2024 o 20:56
    Atopowe zapalenie skóry
    Kupiłam ten żel do mycia z myślą o myciu całego ciała, niestety moja atopowa skóra sobie z nim nie poradziła. Po umyciu skóra była bardzo napięta i zaczynała swędzieć. Produkt ten miał również bardzo mocny zapach, który możliwe, że był powodem takiej reakcji skóry. Oddałam go więc komuś bez problemów skórnych.
    Zalety:
    • dobry stosunek ceny do pojemności
    Wady:
    • produkt perfumowany
    • świąd skóry
    • uczucie napięcia
  • 17 lipca 2022 o 12:10
    Żel do mycia
    Bioderma żel do mycia, jest kosmetykiem idealnie oczyszczającym i nawilżającym skórę. Podczas mycia czuję się nawilżenie, przez co skóra nie jest spierzchnieta i wysuszona, w połączeniu z balsamem tej samej serii pozostawia sprężystość i długotrwałe uczucie nawilżenia. Jako osoba chora na dolegliwości skórne, którą jest łuszczyca, bardzo ważne dla mnie jest takie uczucie komfortu po kompilei, gdyż właśnie po myciu skóry, wyjatkowo odczuwałam dyskomfort z tym przesuszeniem, teraz już wiem, że może być inaczej, polecam.
    Zalety:
    • Nawilżenie, oczyszczanie, sprężystość skóry po umyciu
  • 17 listopada 2021 o 21:34
    i love it!
    uratował mi skórę, naprawdę. Moja skóra była już w złym stanie, strasznie mnie swędziała, była sucha i żaden drogeryjny balsam ani żel pod prysznic Dove jej nie pomagał. Wtedy kupiłam zestaw ten żel + balsam z tej samej serii. Gdy zaczęłam myć się nim, zauważyłam wielką różnicę, nawet nie musiałam codziennie smarować się balsamem. Dzięki tym produktom nie czuję już dyskomfortu na ciele i kupiłam jeszcze inne produkty tej firmy. Moi wybawiciele - inaczej nie mogę tego nazwać. Cena tych produktów jest dosyć wysoka, ale te wielkie butelki wystarczaja na kilka miesięcy, więc się spoko rozkłada.
    barto17
    20 lutego 2021 o 21:24
    Slaby
    Jestem zawiedziony. Po umyciu skóra wciąż jest napięta i swędzi. Rzadki i mało wydajny. Efekty podobne do drogeryjnych specyfików, a cena apteczna. Spróbowałem i nie wrócę.