Żele pod prysznic

Nivea Oil Pearls, Kremowy żel pod prysznic o zapachu lotosu

• 27 marca 2021 o 18:06
    Przyjemny
    Nigdy nie ciągnęło mnie do tej serii żeli Nivei, ale w końcu zdecydowałam się na jeden i nie żałuję. Opakowanie eleganckie, zapach miły, luksusowy. Żel ma jasny perłowy kolor, zawiera drobne złote perełki, dobrze się pieni, dobrze oczyszcza skórę, nie podrażnia, nie wysusza. Chętnie sięgnę po inne wersje zapachowe.
    Azani
    29 grudnia 2019 o 17:43
    Przyjemny, chociaż spodziewałam się czegoś więcej.
    Nivea to marka, której nie trzeba nikomu przedstawiać, a powstała ponad 100 lat temu. Pierwszym produktem było mydło, a nazwa firmy pochodzi od łacińskiego słowa, które oznacza śnieżno - biały. Z biegiem lat Nivea rozwijała się i wprowadzała na rynek nowe produkty. Obecnie oferuje szeroki asortyment kosmetyków do twarzy, ciała i włosów. Przypominam sobie, że jednym z pierwszych kremów jakie miałam i używałam, był właśnie ten uniwersalny, w charakterystycznym metalowym opakowaniu. Przez lata, mniej lub więcej produktów tej marki, przewinęło się przez moje ręce - nie pamiętam by wśród nich były żele. Postanowiłam się z nimi bliżej zapoznać przy okazji niedawnych zakupów, do których zachęciła mnie pewna promocja (2+1 czy coś podobnego). Czas też mnie gonił więc w koszyku lądowały, bez większego zastanowienia, kolejne produkty o różnych zapachach. Żel posiada obłe opakowanie i prostą charakterystyczną szatę graficzną. Seria Oil Pearls obiecuje pielęgnację wzbogaconą o drogocenne perełki olejków oraz tworzenie aksamitnej piany. Jest gęsty, kremowy, lekko się błyszczy i posiada drobinki, które rozpuszczają się pod wpływem ciepła i tarcia. Dobrze myje i mocno się pieni. Kocham wieczorne kąpiele i zaliczam się do tych, którzy pozytywnie reagują na wszelkie słodkie i kwiatowe nuty. Bywa, że do konkretnej rzeczy przyciągnie mnie lub zniechęci sam aromat. Tutaj zapach jest intensywny i chwilę utrzymuje się na skórze, wg. opisu ma przypominać lotos. Nie odstraszył mnie ale też nie zachęcił na tyle by kupować częściej. Bezpośrednio po umyciu skóra stwarza wrażenie gładkiej, nie ma uczucia napięcia i ściągnięcia. Najprawdopodobniej jest to właśnie zasługa perełek. Chociaż efekt jest przyjemny to krótkotrwały, moje ciało wymaga porcji balsamu. Skład typowy z SLES, PEG-ami i substancjami zapachowymi ale także olej arganowy i z pestek słonecznika.
    Zalety:
    • Dobrze myje i solidnie się pieni
    • Gęsty i wydajny
    • Pozostawia skórę gładką bez uczucia ściągnięcia
    • Zawiera perełki z olejkiem arganowym
    Wady:
    Drogeria Natura
    asjaa98
    12 października 2019 o 22:48
    W porządku
    Żel pod prysznic zamknięty w niebieskim opakowaniu, z prostą szatą graficzną i wygodnym opakowaniem ( chociaż jak jest mokry to może się łatwo wyślizgnąć z rąk :P ). Produkt o kremowej konsystencji, o przyjemnym delikatnym zapachu, utrzymującym się na skórze przez dłuższą chwilę. Zawiera w sobie drobinki, które są w przybliżeniu podobne do peelingujących. Żel w niewielkiej ilości wystarcza na umycie dokładnie całego ciała, bardzo dobrze się pieni. Nie wysusza skóry, ani jej nie podrażnia. Dobrze zmywa zanieczyszczenia na skórze, brud. Produkt jest wydajny i często można dorwać go na całkiem niezłych promkach w drogerii. Jest dostępny w każdej drogerii więc nie ma problemu z jego znalezieniem.
    Zalety:
    • dobrze myje,
    • świetnie się pieni,
    • jest wydajny,
    • na promocjach można go często dorwać w dobrej cenie,
    • nie podrażnia,
    • nie wysusza,
    • delikatny zapach, utrzymujący się na skórze.
  • 5 września 2019 o 17:16
    Przyjemny w użyciu
    Z tym kremowym żelem polubiłam się od pierwszego użycia. Opakowanie jest w charakterystycznym dla Nivea kształcie, wygodne w aplikacji, nie ślizga się w ręku, w kolorze granatowym ze złotymi elementami m.in. kwiat lotosu. Zamknięcie typu klik także nie sprawia problemu. Konsystencja jest gęsta, żel ma kolor perłowy, biały, zawiera w sobie drobniutkie, złote kuleczki (początkowo kiedy nie doczytałam myślałam, że są one peelingujące ;-) ), które w trakcie mycia rozpuszczają się. Produkt bardzo dobrze się pieni nawet przy użyciu jego niewielkiej ilości, co wpływa pozytywnie na jego wydajność. Zapach jest dla mnie niezwykle przyjemny, delikatny, kwiatowy co sprawia, że kąpiel czy prysznic stają się naprawdę chwilą relaksu. Szkoda tylko, że nie zostaje na skórze i dość szybko się ulatnia. Żel spełnia w 100% swoje zadanie - dobrze oczyszcza, pozostawiając skórę gładką i miłą w dotyku, nie jest ściągnięta, przesuszona - produkt nie wpływa negatywnie na jej stan. Jest to dla mnie bardzo ważne bo dość często zdarza mi się pominąć etap balsamowania.
  • 22 sierpnia 2019 o 21:56
    Cudowny
    Zel ten posiada wszystko, czego potrzebuje. Przede wszystkim cudowny zapach, kremowa konsystencje i dlugotrwaly efekt nawilzenia. Po nim skora jest miekka, swieza i przyjemna w dotyku. Zapach utrzymuje sie bardzo dlugo. Sprobowalam go przez przypadek, ale od tej pory zagosci na stale w mojej lazience.
    • Kremowa konsystencja
    • Efekt nawilzonej i miekkiej skory
    Wady:
    • Dostepne tylko w malych opakowaniu

Zobacz także inne Żele pod prysznic