Płatki pod oczy

Petitfee Black Pearl & Gold Eye Patch Hydrożelowe płatki pod oczy

Petitfee

• 24 czerwca 2024 o 10:13
    Jeśli wydaje ci się,że używałaś je źle,to nie do końca prawda ;)
    Różne ułożenie płatków po prostu daje inne efekty xD,tak jak i trzymanie ich w lodowce. Nieprawdą jest więc to, co ostatnio szumnie ogłoszono na różnych mediach,że do tej pory używaliśmy ich źle :). Jeśli dajemy ten cieńszy koniec w wewnętrznej części oka,to wpływamy na opuchliznę pod nim, jeśli tym grubszym pod okiem w stronę wewnętrzną,to po prostu bardziej wygladzamy i pielęgnujemy tą część oka, wpływ na opuchliznę też jest,ale lepszy efekt jest przy pierwszym,co potęguje trzymanie płatków w lodówce. To drugi rodzaj płatków tej firmy,które kupiłam. Byłam ciekawa tych ekstraktów i spodziewałam się większego działania przeciwzmarszczkowego,czy to dostałam? Poniekąd tak, lepiej wygładzają,niż wersja z rumiankiem,ale za to mniej rozjaśniają,chociaż nie w ogóle, wszystkie wersje mają w sumie podobną bazę, różnią je dołożone składniki aktywne przy końcówce składu. Te płatki działają trochę jak booster, pielęgnacja dana po ich aplikacji szybciej się wchłania i przyjmuje. Te też na początku dają efekt lekkiego pieczenia pod okiem, które na szczęście nie przeradza się u mnie w podrażnienie,idzie się przyzwyczaić. W obu opcjach aplikacji pomagają ruszyć rano limfę, chociaż rzeczywiście w wersji krótszą końcówka do wewnętrznej części oka,trochę lepiej, trzymanie w lodówce daje przyjemny efekt chłodzenia. Esencji jest tam sporo, odpowiedniego przechowane powinny służyć do samego końca. Często w atrakcyjnych promocjach w internecie,więc są całkiem opłacalne. Średnio cienkie,wygodne, dołączona szpatułka pomaga ich nie zniszczyć,chociaż ja częściej aplikuje ja palcami. Efekt - wygładzenie, napięcie i mniejsza opuchlizna,trochę rozświetlone spojrzenie, wszystko co oczekuje. Mają drobinki,które dodają efektu rozświetlenia, na szczęście drobno zmielone,jeśli to ostatni element pielęgnacji powinny pod tym okiem zostać. Mają u mnie 5-, minus za ciut słabsze rozjaśnianie skóry pod okiem. Być może jeszcze do nich wrócę,albo będę dalej testować inne warianty tej marki. Dla mnie to całkiem wydajny produkt,ponieważ nie używam ich codziennie,po prostu zależnie od potrzeb.
    Robin77
    14 lipca 2023 o 10:45
    Dobry produkt
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Używam płatki Petifee Black Pearl & Gold od dwóch i już widzę różnicę. Największy problem mam z opuchnięciami dolnych powiek. Po dwukrotnym zastosowaniu płatków opuchlizna widocznie zmniejszyła się, skóra jest ładnie rozświetlona i nawilżona. Płatki trzymają się na skórze więc rano mogę spokojnie szykować się do pracy. Podczas stosowania odczuwam przyjemne mrowienie. Płatki trzymam w lodówce aby wzmocnić ich działanie. Już nie mogę się doczekać efektów przy dłuższym zastosowaniu. Polecam
    Zalety:
    • Zmniejszają opuchliznę pod oczami
    • Nawilżają i napinają skórę pod oczami
    • Łatwe w użyciu
    • Duża ilość w opakowaniu
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • Wysoka cena (chociaż i tak wychodzi taniej niż zakup pojedynczych płatków)
  • 23 czerwca 2023 o 10:16
    Solidny produkt do pielęgnacji skóry wokół oczu
    Odkąd zaczęłam regularnie używać tych hydrożelowych płatków pod oczy, zauważyłam pewne korzyści dla skóry wokół moich oczu. Płatki są łatwe w użyciu i dobrze przylegają do skóry. Cenię fakt, że są one nasączone substancjami odżywczymi, takimi jak czarna perła i złoto, które mają za zadanie nawilżać i rozjaśniać skórę. Po zastosowaniu czułam, że skóra wokół moich oczu była miękka i dobrze nawilżona. Jednak chciałabym zaznaczyć, że efekty nie były spektakularne. Choć płatki wydają się poprawiać kondycję skóry, nie zauważyłam znaczących zmian, takich jak zmniejszenie widoczności cieni pod oczami czy spłycenie zmarszczek. Jednak chciałabym zaznaczyć, że efekty nie były spektakularne. Choć płatki wydają się poprawiać kondycję skóry, nie zauważyłam znaczących zmian, takich jak zmniejszenie widoczności cieni pod oczami czy spłycenie zmarszczek.
    Zalety:
    • Dobrze przylegają
    • Przyjemne uczucie miękkości skóry pod oczami
    Tynka81
    15 kwietnia 2021 o 17:44
    A jednak kupiłam.....
    Jeden z tych produktów który nie jest niezbędny ale kusi żeby wypróbować. Płatki używam na dwa sposoby, wieczorem jako dodatkową pielęgnację po ciężkim dniu i rano dla efektu "świeżego oka" Są bardzo wygodne w użyciu, po nałożeniu dobrze się trzymają i można nie przejmować się że będą migrować po twarzy. Dobrze nawilżają i odświeżają delikatna skórę wokół oczu. Zdecydowanie poprawiają wygląd
  • 10 marca 2021 o 23:38
    Wygodny sposób na dodatkową pielęgnację skóry pod oczami
    Płatki trzymam w lodówce i używam o poranku. Są dobrze zanurzone w esencji, przyjemnie pachną i dobrze trzymają się skóry. Mogę swobodnie z nimi się uczesać, ubrać czy wykonać makijaż oka. Skóra jest po nich gładka, nawilżona i wyraźnie lepiej napięta. Zmniejszają się nieco obrzęki po nocy. Potem oczywiście krem i produkty pielęgnacji twarzy. Ja jestem z nich bardzo zadowolona. Teraz mam inne, ale te już tak dobrze nie działają.
    Zalety:
    • Dobrze trzymają się twarzy, dobrze nawilża, zmniejszenie obrzęków
    Wady:
    • Dołączona szpatułka nie ma swojego miejsca w opakowaniu. Dość szybko ją zgubiłam...