Nie tylko dla mężczyzn, świetnie sprawdza się zarówno do mycia ciała, jak i włosów, zapach pozostaje wyczuwalny przez bardzo długi czas
Mój mężczyzna (jak chyba każdy) uwielbia produkty 'ileś tam w jednym', więc wcale się nie zdziwiłam gdy zakupił ten oto żel pod prysznic 3w1 - do mycia ciała, twarzy i włosów. Niestety u niego do mycia włosów się sprawdził ze względu na ciągle nawracające problemy z łupieżem, jednak ja już wielokrotnie miałam możliwość przetestowania go niemalże pod każdym względem i teraz, po ponad miesiącu używania mogę co nieco o nim napisać.
Zaczynając od opakowania, jest to dość spora - 750 ml plastikowa buteleczka utrzymana w 'męskim' czarnym kolorze z prostą szatą graficzną, co w całości prezentuje się bardzo przyzwoicie. Bardzo podoba mi się obecność pompki, która działa bez jakichkolwiek zarzutów - nic się nie zacina, nie blokuje, nie 'pluje' na prawo i lewo, a dodatkowo bardzo ułatwia aplikację odpowiedniej ilości produktu, co zdecydowanie wpływa na wydajność.
Żel jest przezroczysty, delikatnie zabarwiony na bardzo jasno niebieski kolor, zaś jego konsystencja jest odpowiednio gęsta - bardzo przyjemnie rozprowadza się po skórze, nie spływa zbyt szybko zarówno z ciała jak i włosów, a w dodatku doskonale się pieni, co również zasługuje na plus pod względem wydajności. Poprzez zawartość morskich minerałów i olejku eukaliptusowego, jego zapach znacznie odznacza się w produktach tego typu dla mężczyzn - jest dość mocny, morski, typowo męski, który zarówno na skórze, jak i włosach pozostaje wyczuwalny przez bardzo długi czas, zdecydowanie zapewnia uczucie świeżości i dodaje energii na cały dzień.
Przechodząc do działania żelu, uważam że w stu procentach spełnia swoje podstawowe zadanie - doskonale oczyszcza skórę z wszelkich zanieczyszczeń, świetnie odświeża i pozostawia ją idealnie miękką, gładką i przyjemną w dotyku. Co ciekawe, żel posiada technologię neutralizującą zapach, jednak nie wiem do końca co producent miał na myśli, ponieważ wiadomo, że po kąpieli z każdym produktem tego typu wychodzimy odświeżeniu i otuleni zapachem, więc nie wiem jak ta technologia ma się sprawdzać, ale mimo wszystko fajnie że jest :) Dzięki swojej formule jest bardzo łagodny dla skóry, nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych - nie podrażnia skóry, nie przesusza jej, nie uczula, bardzo delikatnie nawilża, więc zarówno u mnie jak i u mojego mężczyzny sprawdza się doskonale. Jeśli chodzi o mycie twarzy - ja mam od tego wiele innych kosmetyków, więc pod tym względem go nie testowałam, jednak według mojego faceta jest bardzo delikatny - przyjemnie odświeża i koi skórę twarzy, szczególnie po podrażnieniach po goleniu. Jako szampon również sprawdza się doskonale - świetnie się pieni, dobrze oczyszcza skórę głowy, nie podrażnia jej i nie wywołuje łupieżu. Żel absolutnie nie przesusza włosów, nie wpływa na ich szybsze przetłuszczanie się, włosy są miękkie i przyjemne w dotyku, również bardzo łatwo się rozczesują (co przy moich długich włosach jest zdecydowanym plusem).
Podsumowując, według mnie produkt jest istnym strzałem w dziesiątkę dla naszych mężczyzn, spełnia wszystkie swoje zadania - doskonale oczyszcza, odświeża i pozostaje wyczuwalny przez bardzo długi czas. Zarówno ja, jak i mój facet jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wielozadaniowego żelu - w stu procentach spełnia przede wszystkim jego oczekiwania i myślę, że jeszcze nie raz zagości w jego łazience (z korzyścią dla mnie :D).
Zalety:
- formuła 3w1 (do ciała, twarzy i włosów),
- dozownik w formie pompki, która działa bez zarzutów,
- odpowiednio gęsta konsystencja - nie spływa z ciała i włosów - doskonale się pieni,
- zawartość morskich minerałów i olejku eukaliptusowego, co daje przepiękny, świeży zapach i uczucie świeżości przez cały dzień,
- doskonale oczyszcza i odświeża zarówno skórę, jak i włosy,
- nie podrażnia, nie uczula, nie przesusza skóry,
- delikatnie nawilża i koi skórę twarzy po goleniu,
- nie przesusza włosów, nie wywołuje łupieżu,
- sprawia, że włosy są miękkie i przyjemne w dotyku, ułatwia rozczesywanie,
- mega wydajny.
- technologia neutralizująca zapach? Nie wiem do końca co producent miał na myśli ;>