Żele pod prysznic dla mężczyzn

AXE Dark Temptation, Bodywash Żel pod prysznic

Axe Dark Temptation
Axe Żel pod prysznic Dark Temptation 400 ml

• 2 maja 2023 o 9:29
    Zapach - kwestia gustu, mnie nie uwodzi.
    Widząc produkty marki Axe zaraz przychodzi mi na myśl piosenka z reklamy "Axe, Axe ten zapach wciąż uwodzi mnie..." ale kiedy to było ;) młodsze pokolenia pewnie nie pamiętają. Ale produkty na rynku utrzymały się i z powodzeniem konkurują z innymi. Na tyle, że w domu czasem coś się pojawi, zazwyczaj żel lub dezodorant. Tym razem ten pierwszy w wersji Dark Temptation. Żel został umieszczony w czarnej, matowej butelce o pojemności 400 ml. Jest dość duża, w środkowej części delikatnie się zwęża. Mimo to w moich kobiecych dłoniach leży niewygodnie, ale dla męskich będzie ok. Wykonana z dobrej jakości plastiku. Zastosowano zamknięcie typu klik, które jest solidne i łatwo się otwiera. Korek jest duży, ale nie jest płaski co uniemożliwia postawienie butelki dnem do góry. Szata graficzna przedstawia jakieś niedbałe kółeczka w odcienich brązu, które na czarnym tle jeszcze bardziej przyciągają wzrok. Konsystencja żelu jest gęsta, ale nie na tyle, aby utrudniało to jego wydobycie. Wystarczy niewielką ilość nanieść na myjkę by stworzyć bogatą pianę, która przyjemnie otuli nasze ciało. Dodając do tego ilość produktu w opakowaniu wydajność okazuje się być na naprawdę wysokim poziomie. Warunkiem jest jednak używanie gąbki lub myjki ponieważ myjąc się rękami efektu mega piany już nie osiągniemy. Zapach to akurat kwestia gustu, większość tutaj go chwali. Nie wiem czy wiecie, że jego twórczynią jest znana i ceniona w świecie perfumiarskim Ann Gottlieb, która stworzyła m.in. 15 zapachów Calvin Klain, współpracowała z takimi marksmi jak Elizabeth Arden, Estee Lauder i innymi. Wracając do zapachu - nie jest on typowo męski, czego niestety trochę żałuję bo lubię klasyczne, które jednoznacznie kojarzą się z męską płcią. Jest przyjemny, raczej z tych cięższych i wg mnie lepiej sprawdzi się w chłodniejsze dni. Połączono tutaj czekoladę z nutą pikanterii, jest zdecydowanie z gatunku tych nowoczesnych, powiedziałabym nawet, że na tyle neutralny, że sprawdzi się zarówno dla pań jak i panów. Na ciele utrzymuje się trochę po umyciu. Żel w 100% spełnia swoją funkcję. Skutecznie odświeża i oczyszcza ciało z zanieczyszczeń. Po kąpieli skóra jest miękka i wygładzona, ale nie jest to trwały efekt. Także właściwości pielęgnujących zbytnio nie dostrzegam, z resztą w składzie nie ma zbytnio co pięlęgnować. Najważniejsze, że żel nie powoduje przesuszenia czy ściągnięcia skóry. Tak czy owak żel nie spowodował u mnie czy u Męża żadnych niepożądanych reakcji
    Medea05
    16 czerwca 2022 o 19:57
    Słodko - pikantny. A może słodko-gorzki?
    Żel kupilismy razem z chłopakiem gdy szukaliśmy czegoś na wyjeźździe na szybko. Ja bardzo lubię męskie zapachy, dlatego od razu założyliśmy, że męski żel kupimy. W nasze ręce wpadł żel AXE Dark Temptation. Chłopakowi wydawał się za słodki, dla mnie był idealny :D Czuć było fajną słodycz, ale też lekko pikantny, męski zapach. Zapach dla mnie jest wyjątkowy, do tej pory sie z takim nie spotkałam. #OPAKOWANIE Jest wygodne, smukłe, męskie, minimalistyczne. Wygodne zamkniecie na klik - da się nawet otworzyć majac mokre dłonie. #ZAPACH & KONSYSTENCJA Troche nawet unisex bym powiedziała. Słodko-pikantny. Czuc zarowno słodką czekoladę, jak pikantna, moze nieco gorzką męską nute. Dla mnie obłędny ;) Konsystencja - dość rzadka, mi się przelewa żel miedzy palcami przez co mam wrażenie że jest mało wydajny #UZYCIE Żelu używa sie przyjemnie głownie ze względu na zapach, który jeszcze chwilę później utrzymuje się nie tylko w łazience, ale tez na skórze. Minusem jest jego rzadka konsystencja, przez co cały proces mycia moze sie wydawac lekko męczacy. Po kilku użyciach zauważyliśmy też nadmierne wysuszenie skóry, może to przez kwas cytrynowy w składzie - w każdym razie osoby z delikatną przesuszająca się skórą powinny go sobie odpuścić. Gdyby nie zapach, to nawet nie zwróciłabym uwagi na ten żel, bo nie ma żadnych własciwosci pielegnujących. Jedynymi plusami sa cena, dostepnosc i zapach. Szczerze mowiac nawet nie do konca wiem jak ocenic 3 wydaje mi sie malo, 4 wydaje mi sie duzo. Może dodatkowym plusem jest to, że są też inne męskie kosmetyki o tym zapachu, a wiec można stworzyć swojemu mężczyźnie niezwykły zestaw? Zostawmy 4, ale takie 4 z dwoma (czyt dwoma minusami)
    Zalety:
    • obłędny zapach
    • niska cena (1w zł w biedronce)
    • wysoka dostępność
    • dobrze myje
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • niska wydajność
    • nieco rpzesusza skóre
  • 16 grudnia 2020 o 9:57
    Mężczyźni też lubią czekoladę
    plusy: + dobrze się pieni + czekoladowo-męski zapach + dosyć dobrze oczyszcza minusy: - nieco za rzadka konsystencja - mocno wysusza skórę inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + wygodne zamknięcie - niezbyt wydajny
  • 29 listopada 2020 o 20:31
    Nie sposób go nie polubić
    Jest to żel, który polubi chyba każdy. Opakowanie zaliczyłbym do eleganckich i minimalistycznych zarazem- smukła czarna tuba bardzo się mi podoba. Sam żel jest stosunkowo gęsty, co uważam za plus, gdyż podczas brania prysznica nie spływa on między palcami. Nie zauważyłem, aby żel wysuszał czy też podrażniał skórę. Największym atutem kosmetyku jest zapach. Jest on z jednej strony męski, pikantny wręcz. Jednocześnie czuć w nim bardzo wyraźną, słodką, czekoladową nutę. Całość robi niesamowite wrażenie. Ten wspaniały, męsko- ostro- słodki zapach utrzymuje się bardzo długo zarówno w łazience jak i na skórze. Żel nie wysusza, nie uczula i nie podrażnia. Jest mega wydajny. Daję pięć gwiazdek.
    Zalety:
    Staria
    16 maja 2020 o 12:32
    Unisex
    Żel dostał mój facet na gwiazdkę. Jest zwolennikiem typowych świeżych zapachów z minimalną nutą słodyczy. Ten nie przypadł mu do gustu. Butelka jest zgrabna, wygodnie się z niej dozuje, nadaje się na podróż. Zapach ma bardzo słodki, wyczuwam tam delikatną męską, surową nutę ale zdominowaną przez aromat czekolady. Dla mojego męża to aż nadto słodyczy. Zużyłam go więc ja. Z tego względu zapach uważam za uniwersalny. Przyjemnie mi się go stosowało, chwilę po prysznicu nadal był wyczuwalny. Nie wysuszył mojej skóry, nie podrażnił. Podsumowując to ciekawy żel, ale polecam go raczej mężczyznom szukającym nietypowych aromatów, tradycjonaliście może nie odpowiadać.