Żel Nivea kupiłam w zestawie świątecznym razem z pianką i płynem po goleniu, ponieważ potrzebowałam tych ostatnich produktów do pielęgnacji, a że uważam, że męskie pianki i płyny lepiej się sprawdzają w moim przypadku to wybór padł na słynną Nivee. Kupiłam zestaw bo cena jednak wychodzi bardziej okazyjna. I w końcu przyszedł czas na ten żel żeby się nie przetestował. Dodam, że nie mam problemu z tym, że kosmetyk jest przeznaczony dla panów bo bardzo lubię męskie zapachy, tak samo z perfumami. Mam skórę dość suchą i staram się używać produktów, które tego nie pogłębią.
#OPAKOWANIE
Żel zapakowany jest w srebrne, tematycznie dla tej serii, opakowanie. Wygląd jest bardzo męski, od razu widać, że przeznaczony jest dla panów. Zatrzask się łatwo otwiera, otwór jest odpowiedni, nie wylewa się z niego ten żel. Szata graficzna jest dość prosta, minimalistyczna. Mi się podoba.
#KONSYSTENCJA
Ja bardzo lubię żele Nivea za ich kremową, dość gęstą konsystencję, i tu też jest ona treściwa. Wystarczy niewiele żeby kosmetyk dobrze się spienił i rozprowadził. Pp kontakcie z wodą tworzy fajną pianę co umila kąpiel. Łatwo się spłukuje.
#ZAPACH
Jest męski, intensywny, rześki, przypadł mi do gustu i prwnie niejednemu panu też. Utrzymuje się na skórze jakiś czas choć zwykle używam innych kosmetyków, które go w jakiś sposób niwelują. Ważne, że nie jest namolny, ciężki, irytujący, że nie powoduje bólu głowy.
#DZIAŁANIE
Żel bardzo dobrze się spisuje, dobrze oczyszcza skórę z brudu, potu, zanieczyszczeń dnia codziennego. Sprawia, że skóra jest miękka i miła w dotyku, mimo że to kosmetyk męski. Skóra po kąpieli ładnie pachnie, nie jest szorstka czy sucha. Dodatkowo wystarczy go niewiele by dokładnie się umyć, choć jestem z tych drobnych osób. Mi przypadł do gustu i totalnie nie ma dla mnie znaczenia, że jest to męski kosmetyk.
#NIEPORZĄDNE
Mnie nie podrażnia, nie wysusza, a tego się trochę bałam, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, nie zapycha. U mnie nic złego się nie działo.
#WYDAJNOŚĆ
U mnie żele schodzą dość szybko bo jednak sobie nie żałuję i lubię kupować nowe rodzaje, ale Nivea u mnie stosunkowo długo jest na półce.
#CENA
Ja kupiłam w zestawie świątecznym i cena wychodzi wtedy niższa.
Zalety:
- Dobrze myje
- Oczyszcza skórę
- Skóra jest miękka
- Nie podrażnia
- Nie uczula