Balsamy do ciała

Nivea Deep Moisture Serum with Sea Minerals Express Body Lotion 48h łyskawicznie nawilżający balsam do ciała `Nawilżająca moc serum z morskimi minerałami 48 h`

• 2 sierpnia 2024 o 17:30
    Balsam Nivea
    Balsam zakupiłam w drogerii poszukując czegoś co szybko nawilży moją skórę po wizycie na basenie. Opakowanie to plastikowa biała fiolka z zamknięciem na klik. Aplikacja jest łatwa, lecz mam wrażenie że nie wykorzystałam całego balsamu i pozostało coś w środku i nie jestem w stanie tego wycisnąć. Balsam ma formę białego mleczka, łatwo się rozciera i szybko wchłania. Skóra jest pachnąca oraz świeża. Skóra nie jest lepka, krem wchłania się nie pozostawiając plam. Zapach jest przyjemny jakby połączenie zapachu morza oraz kwiatów, jest świeży, lekki i utrzymujący się przez około godzinę. Balsam jest wydajny, wystarcza na około miesiące, za cenę około 30 zł jest ok.
    • Efekt nawilżenia
    • Dostępność
  • 12 października 2022 o 20:14
    Brak jakicholwiek efektów
    Używanie tego balsamu moim zdaniem jest bezsensowne, ponieważ nie spełnia on swojej najbardziej podstawowej funkcji czyli nie nawilża. Ma ultra lekką, wręcz wodnistą konsystencję, wchłania się błyskawicznie no ale co z tego skoro po chwili nie czuć nic - żadnego nawilżenia, wygładzenia, zmiękczenia skóry.. W sumie to bardziej mleczko niż balsam. Jedyny plus to przyjemny, świeży zapach, choć od razu po nałożeniu na skórę czuć trochę alkohol. Moim zdaniem - totalnie nie warto. ten kosmetyk po prostu nie działa.
  • 29 maja 2022 o 19:31
    Błyskawiczne wchłanianie
    Nie lubię kiedy po nałożeniu balsamu, nawet dając mu chwile czasu ciało się jakby klei dlatego widząc na opakowaniu informacje szybkie wchłanianie postanowiłam go wypróbować i to była dobra decyzja. Balsam bardzo szybko się wchłania i super nawilża skórę. Myślę że często będę do niego wracać.
    Zalety:
    • szybkie wchłanianie
    • nawilżenie
  • 9 lutego 2022 o 13:44
    Super nawilżenie
    nawilża skórę, jest bardzo wydajny i pięknie pachnie. Łagodzi także podrażnienia Jestem z niego bardzo zadowolona i na pewno sięgnę po kolejne opakowanie
    Zalety:
    • Łagodni podrażnienia
    • Nawilża
    Wady:
  • 3 sierpnia 2021 o 15:50
    Dla mnie średniak.
    Chyba mam zbyt wymagającą skórę do tego balsamu, gdyż moim zdaniem on jakoś wybitnie nie nawilża. Balsam jest bardzo rzadki (przez co (nie)stety wydajny), trzeba uważać by nie pochlapać nim przy okazji łazienki (co się zdarza gdy się spieszę), nie wchłania się aż tak szybko jak potrafią robić to inne balsamy, trzeba odczekać chwilkę by się ubrać. Zapach praktycznie niewyczuwalny - kolejny minus, gdyż lubię gdy balsam intensywnie pachnie ... Dla mnie taki meeh. Więcej na pewno nie kupię.