Balsamy do ciała

Venus Xoxo, Balsam do ciała `Arbuz & dragon fruit`

• 1 grudnia 2023 o 20:23
    Lekki przyjemny, na lato
    Skusiłam się na ten balsam, ponieważ bardzo spodobało mi się opakowanie produktu. Nie ukrywam, że przyciągnęło mój wzrok :) Sama tuba jest bardzo poręczna, łatwo wydobyć z niej produkt do samego końca. Zapach mnie troszeczkę zmylił, bo myślałam że będzie to zapach arbuzowy, jednak nie doczytałam że zapach bardziej przypomina dragon friut. Niemniej jednak zapach był owocowy, słodki, więc fani takiego zapachu na pewno będą zadowoleni. Konsystencja produktu była dość lekka, szybko się wchłania w ciało. Myślę, że sprawdzi się dla skóry mało wymagającej i nie przesuszonej. Polecam bardzo na letnie dni
    Adviqx
    20 lipca 2023 o 3:24
    Najlepszy!!!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Balsam jest doskonały, po prostu strzał w 10! Przepięknie pachnie, konsystencja jest typowa dla balsamów. Co do samego działania to bardzo szybko się wchłania i bardzo, ale to bardzo dobrze nawilża. Uważam, że tak niska cena za niego jest aż śmieszna.
    • Działanie
    Wady:
    cedrowa
    10 lipca 2022 o 13:35
    regeneracja po zimie
    Balsam kupiłam na promocji w drogerii. Miałam ochotę na arbuzowy kosmetyk. Tutaj się zawiodłam, gdyż z tyłu opakowania jest napisane, że balsam ma wielowymiarowy zapach i znajdziemy tutaj przede wszystkim jaśmin, którego po prostu nie lubię. Wracając do całości produktu, to wielka tuba, która z biegiem czasu jest trudna w obsłudze, jednakże zatrzask łatwo otwiera się i zamyka, także nie ma obaw o połamanie paznokci. Kosmetyk na początku uderza swym intensywnym zapachem, a po zaaplikowaniu na skórę względnie szybko wchłania się, pozostawiając ją miękką, delikatną, wygładzoną i rozświetloną. Zapach nie jest później nachalny, pozostaje na skórze do następnej kąpieli. Tuż po depilacji nie miałam podrażnień ani zaczerwienień, skóra dobrze reagowała na produkt. Balsam przywrócił mojej odwodnionej skórze odpowiednie nawilżenie (byłam wysuszona po zimie jak jaszczurka). Zasadniczo nie musiałam nawet pamiętać o tym, aby po każdej kąpieli go aplikować, gdyż nawet jak nie miałam czasu na pielęgnację po kąpieli, skóra nie była wysuszona. Dodam jeszcze, że mam otwarty również balsam od avon lecz ten przebija go wielokrotnie. Jeśli lubicie takie opakowania i taki słodko-kwiatowy zapach, to mogę polecić. Ja zdecydowanie wolę wspierać polskie marki niż zagraniczne i firma Venus zasługuje na uwagę.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja, która po rozsmarowaniu dobrze się wchłania
    • brak tłustego filmu
    • rozświetlenie skóry - pięknie wyglądają nogi później :)
    • wygładzenie
    • można stosować zaraz po depilacji
    • brak podrażnień
    • wyczuwalne nawilżenie do następnej kąpieli
    Wady:
    • im mniej produktu tym opakowanie cięższe w obsłudze
  • 20 marca 2022 o 16:18
    Nic specjalnego.
    Dostałam go w prezencie. Słodkie, kocie opakowanie na pewno przyciąga wzrok. Opakowanie samo w sobie jest natomiast tak cienkie i elastyczne, że od połowy opakowania produkt wyciska się po prostu ciężko. Wylot bardzo cienki, co dodatkowo utrudnia sprawę. Konsystencja OK, wchłania się dość szybko. Zapach jak dla mnie bardzo delikatny, nie umywa się do niektórych, tańszych balsamów. Nie wrócimy do siebie.
  • 3 marca 2022 o 12:23
    Odrobina owocowego nawilżenia
    plusy: + gęsta kremowa konsystencja + owocowy słodki zapach + dosyć dobrze nawilża + nietłusty minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niezbyt wydajny + urocze opakowanie