WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Eveline Cosmetics MicroBIOme Protection, Regenerujący balsam do ciała 5 w 1

• 3 lipca 2021 o 20:58
    Seria Microbiome Protection od Eveline to kolejna linia produktów, jaką mam okazję stosować. Marka przekonała mnie do siebie i podczas zakupów sięgam już praktycznie tylko po jej produkty zmieniając jedynie wersje. Balsam regenerujący skusił mnie ze względu na obecność ciekawych składników aktywnych (bakuchiol, probiotyki, emolienty) i sprawdził się wyśmienicie – świetnie nawilża, łagodzi, regeneruje skórę a przy tym jest wydajny i nie kosztuje milionów. OPAKOWANIE Opakowanie pod względem kształtu jest charakterystyczne dla kosmetyków do ciała tej marki. Plastikowa butelka w kolorze czerwonym z wygodnym dozownikiem w formie pompki to praktyczne rozwiązanie ułatwiające codzienne korzystanie z kosmetyku. Połyskujące metaliczne elementy, logo marki, nazwa produktu oraz wypisane jego główne cechy to elementy jakie znajdziemy na przedniej części opakowania. Butelka dobrze leży w dłoni. Wykonana jest z grubego plastiku, choć pod światło widać ile produktu jeszcze nam zostało. Z tyłu znajduje się dokładny opis produktu, z wyraźnie wypunktowanymi składnikami aktywnymi i funkcjami jakie ma spełniać. Całość nie przytłacza i jest naprawdę dobrze przemyślana. BALSAM Według mnie balsam posiada wszystkie cechy, jakie powinien posiadać dobry balsam do ciała. Przede wszystkim ma przyjemną, dość bogatą, aksamitną konsystencję, dzięki czemu jego nakładanie jest bezproblemowe i nie spływa z dłoni czy danej części ciała podczas aplikacji. Delikatny, niedrażniący zapach umila aplikację produktu. Kosmetyk bardzo łatwo się rozsmarowuje i szybko wchłania, co jest niewątpliwym plusem dla każdego, kto jest zabiegany (a ja niestety już tak mam, ciągle w biegu, jednak zawsze znajduję czas na pielęgnację). Pozostawia na skórze aksamitną warstewkę, która daje uczucie miękkości i gładkości. Uwielbiam to jaka moja skóra jest aksamitna w dotyku po jego użyciu, to sztos! Nawilżenie jest optymalne i utrzymuje się bardzo długo (mam skórę normalną i dla mnie jest zupełnie wystarczające na cały dzień). Czy spełnia więc obietnice producenta? 1. Wzmacnia barierę ochronną – balsam pozostawia na skórze ochronną warstewkę, która chroni przed wysuszaniem i niekorzystnym wpływem środowiska, czyli TAK, ma za zadanie chronić nasz mikrobiom 2. Silnie regeneruje - raczej TAK, choć bardziej z pewnością odżywia skórę, sprawia, że jest miękka i gładka w dotyku, wyraźnie nawilżona 3. Łagodzenie objawów podrażenia – TAK, szczególnie jeśli chodzi o podrażnienia po depilacji i otarcia, odkąd mam ten produkt szybciej znikają i rzadziej się pojawiają, więc myślę, że ma w tym swoją zasługę 4. Idealnie wygładza – o TAAAAk, skóra jest po nim cudownie miękka, gładka i mega przyjemna w dotyku 5. Poprawia elastyczność – TAK dla wygładzenia i miękkości, ale nie zwiększa on elastyczności, skóra jest taka jaka jest, nie ujędrnia jej znacząco Kosmetyk dosyć wydajny – butelka 350 ml starczyła mi na około 2 tygodnie stosowania codziennie, po 2 razy dziennie. Skład zawiera mnóstwo przyjaznych skórze składników takich jak bakuchiol, olej awokado, olej ryżowy,olej arganowy, masło kakaowe, olej kokosowy, chlorella, witamina E, kompleks aminokwasów, wapń i wygładzające peptydy , które korzystnie wpływają na naszą skórę . Cena korzystna (w promocji już za ok. 15 zł), dostępność również dobra, bo znajdziemy go w prawie każdej drogerii stacjonarnej i internetowej. Na pewno do niego jeszcze kiedyś wrócę <3 PLUSY: + wygładza, odżywia, regeneruje, zmiękcza, nadaje gładkość + dobrze nawilża (skóra normalna) + szybko się wchłania + pozostawia na skórze lekką warstewkę + wydajny + korzystna cena + dobra dostępność
  • 12 lutego 2021 o 22:28
    Może być
    Jestem fanką złotego balsamu z olejkami tej firmy, skuszona naklejką ...Sukces of the year 2020 postanowiłam spróbować. No cóż wielki sukces a tym bardziej roku to nie jest, ale sprawdził się całkiem dobrze. Dużym plusem jest to, że mimo dość bogatej formuły, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Zapach przypominający męskie perfumy może niektórym przeszkadzać. Nawilża, skład całkiem dobry. Wydajny. Opakowanie wygodne.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża
    Drogeria Super-Pharm
    Renees
    2 sierpnia 2020 o 7:51
    Treściwy balsam którego moja bardzo sucha skóra pije
    W sumie sama nie wiem czemu go kupiłam, ten balsam to jednak nie do końca moj styl no ale znalazł się wśród moich zakupów.. Może ten kolor, opakowanie rzucające się w oczy robi wrażenie i te obietnice 5w1.. To też jest na prawdę spore opakowanie w którym jest 350 ml produktu. Dedykowany jest skórze bardzo suchej i wrażliwej więc spodziewałam się, że będzie miał konkretną konsystencję i ,że będzie zostawiał lepką warstwę na skórze. Nie do końca tę warstwę zostawia ale od początku. Ma rzeczywiście dosyć treściwą konsystencję ale to po prostu konkretny balsam, mimo tej gęściejszej formy balsamu to jest on bardzo wydajny i taka jedna pompka to zdecydowanie za dużo np. na jedną całą rękę. Bardzo szybko się rozsmarowuje go po skórze i na mojej, bardzo suchej skórze (i tez problematycznej, z rogowaceniem, typ trochę azs) wchłania się praktycznie od razu i nie zostawia lepkiej warstwy więc mogę ubrać się i lecieć dalej. Skóra w dotyku jest miękka, czuć nawilżenie, gładkość, ale nie czuć żadnego tłustego filmu. Lekko się błyszczy, ale to taki efekt zdrowej i promiennej skóry. Bardzo lubię moją skóre po nim. Jest faktycznie dobrze nawilżona, staje się taka miękka i gładka, więc na te 5 działań, które obiecuje producent to chyba spełnia wszystkie, choć jeśli ktoś myśli, że będzie to balsam taki jak te natłuszczające to się pomyli. Ten balsam owszem niejako zabezpiecza skórę ale nie zostawia tłustej warstwy. Jest treściwy ale nie uciążliwy. Jest to typ balsamu regenerującego, który ma też przynosić ukojenie skórze swędzącej, podrażnionej, i dzieje się tak. Potwierdzam, po szczotkowaniu ciała na sucho kiedy moja skóra była lekko podrażniona, trochę przesadziłam, i posmarowałam się tym balsamem, wyciszył te podrażnienia, i myślę, że tak samo po opalaniu i takich lekkich słonecznych podrażnieniach będzie fajny. W składzie ma oleje, stąd ta jego treściwość, oraz magiczny ostatnio składnik Bakuchiol, czyli roślinny zamiennik retinolu. Według niektórych to bujda, że jest tym roślinnym zamiennikiem retinolu i nie działa, a według niektórych świetna, delikatniejsza alternatywa. Mi ciężko ocenić czy nie działa czy działa, to na tyle małe stężenie, że balsam bez niego by pewnie miał podobne działanie, ale ogółem cały produkt jest na prawdę w porządku. Nawet w miejscach gdzie mam rogowacenie mieszkowe nie sprawia,że ta skóra zaczerwieniona jest bardziej, czy też nie zapycha jej więc na prawdę jestem zadowolona. Nie jest to produkt taki naturalny z krótkim składem ale jak na takie drogeryjne balsamy to super. Podsumowując, przyjemnie mi się go używa, szybko się wchłania (i zaznaczę, że mam skórę bardzo suchą a nie normalną, dla normalnej to może być zbyt treściwy balsam), ma delikatny, słodkawy zapach ale szybko się ulatnia, neutralny jest dla mnie, super wydajny i nie zostawia lepkiej warstwy a za to ma konkretne działanie.
  • 23 czerwca 2020 o 15:12
    wywiązuje się z zadania
    Balsam zakupiłam oczywiście dlatego, że był w promocji, a poza tym lubię i cenię kosmetyki Eveline i wiele z nich u mnie się sprawdza. Balsam mieści się w wygodnej płaskiej butelce z solidnego czerwonego plastiku z pompką, która działa sprawnie i nie pluje wokół produktem, ale tylko do czasu kiedy zużyłam 3/4 opakowania gdyż wtedy odmówiła współpracy i musiałam przeciąć butelkę aby wykorzystać kosmetyk do końca. Zapach, moim zdaniem jest neutralny, kremowy z kwiatowymi nutami, niezbyt intensywny i nie męczący, Dla mnie nie przeszkadzał, ale wiem, że gusta olfaktoryczne są różne i nie wszystkim się spodoba. Balsam nie jest zbyt rzadki ani zbyt gęsty, moim zdaniem ma odpowiednią konsystencję. Łatwo rozprowadza się po skórze, nie trzeba go mozolnie wcierać aby się wchłonął, a wchłania się dość szybko, choć oczywiście chwilkę trzeba czekać, ale wieczorem nigdzie się nie śpieszę, więc mogę chwilkę poczekać. Najważniejsze w tym produkcie jest jednak to, że dobrze wywiązuje się ze swojego zadania. Fajnie nawilża i lekko natłuszcza skórę, która po jego zastosowaniu rzeczywiście lepiej wygląda. Uważam, że to bardzo przyjemny produkt, choć pod koniec opakowania trzeba się trochę z nim pomęczyć i nie wykluczam ponownego zakupu.
    Zalety:
    • pompka
    • działanie na skórę
    Wady:
    • zapach nie do końca mnie przekonuje
  • 16 czerwca 2020 o 23:16
    No niby nawilża, ale...
    Balsam spełnia swoją rolę - nawilża skórę, ale niestety nie podpasował mi pod wieloma względami. Po pierwsze za długo się dla mnie wchłania. Nie cierpię zakładać piżamy na niewyschnięty balsam, a w jego przypadku musiałam kilka minut stać i czekać aż się wchłonie. Jak już się wchłonął to pozostawiał skórę nawilżona, ale nie w formie jedwabnej, miękkiej skóry, a raczej natłuszczonej - jakbym miała na sobie cienką warstwę oleju. Jakby moja skóra wchłaniała tylko część produktu, a pozostałość zostawiała na zewnątrz. Dodatkowo zapach. Jednak coś w tym jest, że balsam musi nie tylko działać, ale również ładnie pachnieć, żeby jego aplikacja była przyjemna, a ten pachnie nijako. Plus jest taki, że chęć szybkiego pozbycia się produktu, sprawia, że stosuję go regularnie.
    Zalety:
    • Nawilża w specyficzny sposób
    Wady:
    • Długo wysycha
    • Pozostawia na skórze cieniutką powłokę