Balsamy do ciała

Ministerstwo Dobrego Mydła Czekocynamon, Balsam w sztyfcie

Ministerstwo Dobrego Mydła Balsam w Sztyfcie Czekocynamon 75g

• 11 września 2024 o 7:49
    Moja ulubiona "pomadka do ust" ;)
    Sztyft regenerujący od Ministerstwa Dobrego Mydła Czekocynamon. Podchodzilam do niego sceptycznie, przez ten cynamon, ale myliłam sie, nie ma dominacji zapachowej. Pachnie bardziej masłem kakaowym, co jest bardzo przyjemne. Skład jak wszystkie produkty MDM idealny i naturalny. Konsystencja bardzo zbita, z wszystkich sztyftów od MDM (a miałam już wszystkie) ten jest najtwardszy wg mnie. Idealny na lato, nie rozpuszcza się. Opakowanie proste, czarne, rozmiar antyperspirantu. Przyznam się szczerze, że używam go głównie jako pomadkę do ust w pracy, nadaje sie do tego idealnie. Zazwyczaj w klimatyzowanym pomieszczeniu usta szybko mi wysychają, a dzięki temu sztyftowi wystarczy kilka razy w ciągu 8h pracy posmarowac i usta są zawsze świeże. Tylko ten wzrok współpracowników ;) ale chyba się juz przyzwyczaili ;) jak dla mnie must have, jak inne produkty od Ministerstwa Dobrego Mydła, juz nie wyobrażam sobie życia bez niego. Szczerze polecam, wart swojej ceny. Mój sztyft używam juz ponad rok, wciąż jest go dużo, nie jełczeje.
    Zalety:
    • wydajny
    • naturalny skład
    • proste opakowanie
    Trida
    23 czerwca 2024 o 20:55
    SZTOS!!
    Uwielbiam ten produkt. Dostałam kiedyś w prezencie i jestem zachwycona. Działa idealnie na suche miejsca. Stosuję punktowo (głownie na pięty). Miałam go dwa lata (stosowany co 2-3 dni). Radzi sobie doskonale. Minusem jest średnio higieniczna aplikacja i zbyt intensywny zapach. Ale działanie jest rewelacyjne. Produkt totalnie wart swojej ceny
    Zalety:
    • działanie!!!
    • aplikacja (łatwa aplikacja punktowo, np na pięty)
    Wady:
    • zapach - zbyt intensywny
    • aplikacja - mało hignieniczna
  • 1 czerwca 2024 o 23:42
    Jest to mój hit do suchych miejsc takich jak łokcie czy dłonie na kostkach lub okolice paznokci...jako balsam do ciała niekoniecznie.
    Właściwie to dużo ujęłam w temacie :) sztyft dostałam od siostry na gwiazdkę. Z Ministerstwa Dobrego Mydła mam ulubiony peeling cukrowy więc chciałam wypróbować jeszcze inne kosmetyki, a moja siostra co jakiś czas coś od nich zamawia. Dałam jej dowolność co to ma być konkretnie więc dostałam kilka nowinek, a w nich m.in. wspomniany balsam w sztyfcie. Opakowanie to czarna niewielka tubka z zakręcaną nakrętką. Bardzo prosta grafika bo właściwie to białe napisy plus logo. Po odkręceniu ukazuje nam się zbita konsystencja koloru żółtego, którą wykręcamy pokrętłem umieszczonym na dole tubki. Wydobywa się również zapach i tutaj jest to obłęd dosłownie bo pachnie czekoladą, piernikiem no jest nieziemsko. Bardzo mi się podoba ten zapach i co najważniejsze utrzymuje się długo. Jak smaruje wieczorem to rano go jeszcze czuć! Do ciała ten sztyft się średnio nadaje...jest tłusty to raz, a dwa, że ciężko się go rozprowadza na większych partiach. Za to na łokcie, suche kostki, jakieś strupki, skórki, okolice paznokci sprawdza się świetnie. I ja właściwie używam go najczęściej na łokcie i na kostki dłoni:) skóra jest miękka, nawilżona, odżywioną I bosko pachnie. Warto wspomnieć że mimo tych 75 g wydajność jest naprawdę spora. Używam go od dwóch miesięcy, a nie zapowiada się żeby szybko się skończył. Skład to bogactwo naturalnych składników. Zawiera masło illipe, witaminę E, olej abisyński i naturalny wosk pszczeli. Podsumowując zdecydowanie polecam. Jest świetny do suchych miejsc, a dzięki małej tubce możemy go wrzucić do torebki I mieć zawsze przy sobie :)
    Zalety:
    • obłędny zapach,
    • dobrze nawilża, natluszcza suche miejsca,
    • naturalny skład,
    • wydajny,
  • 3 lutego 2024 o 13:55
    Sztyft do zadań specjalnych
    Dostałam ten produkt w prezencie i polubiłam się z nim na tyle, że zamówiłam już za wczasu kolejne opakowanie. Sztyftu używam od prawie pięciu miesięcy (mój partner również z niego korzysta) a spokojnie starczyłoby go jeszcze na jakieś 2 miesiące użytkowania. Produkt jest bardzo tłusty w związku z czym nie nazwałabym go balsamem tylko raczej czymś w rodzaju masła w sztyfcie. Kosmetyk ma świetny skład, za sprawą swojej formuły doskonale sprawdza się jako ochrona skóry po goleniu, daje ukojenie podrażnionej skórze i niweluje problem wrastających się włosków. Oprócz tego jest też ratunkiem dla suchych łokci czy pięt, a nawet suchych skórek u dłoni. Powiedziałabym że jest to po prostu typowa tłusta formuła, która ma to do siebie że można ją stosować „na wszystko” z tą różnicą że tutaj totalnym game changerem jest forma aplikacji tego produktu. Tłuste dłonie to moje sensoryczne piekło i zawsze podczas nakładania wszelkich tłustych produktów irytował mnie fakt, że będę musiała potem szorować ręce. Tutaj ten problem po prostu nie istnieje a aplikacja produktu jest szybka i wygodna. Podoba mi się również opakowanie samo w sobie, widać że jest wykonane porządnie, absolutnie przemawia do mnie ta matowa czerń i minimalistyczna szata graficzna. Wisienką na torcie jest cudowny zapach czekolady i cynamonu, trochę przypomina świąteczne pierniczki.
    Zalety:
    • szerokie zastosowanie
    • świetny skład
    • piękny zapach
    • wygodna forma aplikacji
    • ładne, minimalistyczne opakowanie
  • 18 czerwca 2021 o 16:32
    Bardzo wygodny w użyciu, smaczny zapach
    Dla mnie balsam w sztyfcie to mega odkrycie! Zawsze mnie denerwowało nakładanie tradycyjnych balsamów i ich rozsmarowywanie na ciele i następnie mycie rąk. A tutaj tego problemu nei ma. Odkąd posiadam sztyft znacznie częściej się balsamuję. Wystarczy odkręcić nakrętkę i kilkoma ruchami nasmarować nogi czy dłonie. Balsam posiada neico tłustawą formułę i zostawia warstewkę ochronną na skórze. Mi to kompletnie nie przeszkadza, a dzięki temu mam uczucie, że skóra jest cały czas odżywiana. Balsam nadaje się także świetnie do ust. Sprawia, że są chronione, przestają być spierzchnięte. Trzeba się liczyć jednak z tym, że balsam może lekko ciągnąć skórę, wtedy najlepiej aplikować go z kierunkiem wzrostu włosa. Mi bardzo podoba się zapach balsamu. Szczególnie w zimie myślę, że taki zapach będzie przyjemny :)