Balsamy do ciała

Avon Planet Spa, Caribean Escape, Illuminating Body Butter Rozswietlajace masło do ciała

• 25 października 2020 o 20:00
    Dostałam, wykorzystałam, za powtórkę podziękuję.
    Masło otrzymałam w prezencie, długo leżało, aż w końcu wymyśliłam na nie zastosowanie :) Zamknięte zostało w plastikowym słoiku z zakrętką, więc łatwo je wydobyć ze środka i zużyć do ostatniej "kropelki". Zapach przyjemny, jakby owoców tropikalnych, ale jednocześnie z tą owocowością jest też duża dawka świeżości. Nie należy do najdelikatniejszych, ale też nie jest bardzo intensywny, wręcz idealny, by nacieszyć się podczas używania bez zmęczenia. Masło jest dość gęste, ale mimo wszystko bardzo ładnie się rozsmarowuje, jakby pod wpływem ciepła jego konsystencja zamienia się bardziej w mleczko/olejek. Mimo, że jest jasnego, beżowego, koloru, to szybko staje się przezroczyste i nie bieli skóry. Pozostawia na ciele długo wchłaniającą się tłustawą warstwę z mnóstwem błyszczącego pyłku, jakby mini brokaciku. Niestety ten pyłek jest moim zdaniem minusem, gdyż po prostu osiada na wszystkim, a jako osoba smarująca się na noc, dostaję szewskiej pasji gdy widzę, że moja pościel z każdym dniem bardziej się mieni. Jednak gdyby ktoś chciał podkreślić opaleniznę, to muszę przyznać, że w tej roli bardzo ładnie się prezentują ;) Masło zostało stworzone na bazie parafiny (zresztą jak wszystkie balsamy do ciała od marki AVON), którą szczerze omijam szerokim łukiem. Zauważyłam, że parafina na moją skórę działa tylko na pierwsze smarowanie, a później praktycznie z dnia na dzień moja skóra jest coraz bardziej przesuszona i ściągnięta, a odkąd ją odstawiłam zdecydowanie rzadziej muszę się smarować, moje ciało jest w o wiele lepszej kondycji. Masło jednak do mnie przywędrowało i po prawie roku czasu znalazłam na nie zastosowanie idealne! Smarowałam się nim zaraz po powrocie z wakacji, gdzie lekko się przypiekłam i moja skóra potrzebowała sporej dawki pielęgnacji, więc zamiast ją ratować postawiłam na szybki film ochronny z parafiny i to masło spisało się w tej sytuacji idealnie. Bardzo sprawnie zatrzymywało utratę wody z naskórka, dzięki czemu praktycznie po tygodniu moja skóra już się lepiej czuła, a tym samym ja. Tak więc na szybkie ratowanie to masło idealnie się nadało! :) Jednak nic nie trwa wiecznie i niestety już z każdym kolejnym użyciem moja skóra znów zaczęła się buntować, więc by zużyć musiałam sobie je dawkować i smarować się też produktami bez parafiny w składzie, bo jednak do sytuacji jak kiedyś, że smarowałam się dwa razy dziennie i było mało, dopuścić ponownie nie zamierzam... No cóż, nie ten skład, żeby liczyć na nawilżenie skóry suchej, ale tak jak opisałam wyżej, jako warstwa ochronna na naskórek po opalaniu spisał się świetnie. Jednak mam świadomość, że praktycznie każdy balsam na bazie parafiny poradzi sobie w takiej kryzysowej sytuacji tak samo, a są o wiele tańsze i bez irytujących mnie drobinek, więc zdecydowanie do tego produktu nie wrócę.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • nie bieli skóry
    • łatwo się rozsmarowuje
    Wady:
    • pozostawia tłustą warstwę
    • otula ciało mieniącymi się drobinkami, które przyczepiają się do tekstyliów
    • parafina na drugim miejscu w składzie
    monu92
    9 sierpnia 2020 o 15:42
    Jest świetne
    Masło do ciała Planet Spa zamknięte jest w sporym plastikowym słoiczku. Jest bardzo gęste, ale mimo to bez problemu możemy je rozsmarować po skórze. Posiada delikatne, błyszczące drobinki, więc to kosmetyk moim zdaniem na lato idealny. Pachnie bardzo ładnie, mam wrażenie, że jest to owocowy zapach, przypomina egzotyczne zapachy. Świetnie nawilża, skóra jest po nim widocznie odżywiona i mięciutka.
  • 4 lipca 2020 o 19:00
    Nawilżenie i rozświetlenie
    Bardzo lubię masła do ciała z serii Planet Spa, bo są bardzo treściwe (gęste i mocno nawilżające), a ten wariant dodatkowo ma w sobie bardzo subtelne, rozświetlające drobinki, które dają na skórze delikatny efekt glow. Masło jest bardzo gęste, ale nie trzeba dużej ilości, żeby nasmarować całe ciało. Dobrze rozprowadza się po skórze, równomiernie się rozkłada i dość szy ko wchłania. Lubię w nim to, że w chiński lania się całkowicie j nie pozostawia na skórze żadnej lepkiej warstwy ( jak inne balsamy do ciała tej marki). Skóra po niam jest dobrze nawilżona i miękka. Masło ma przyjemny zapach, wygodne opakowanie i cenę adekwatna do jakości, ale często można kupić je w cenie promocyjnej.
    Zalety:
    • jest wydajne
    • dobrze nawilża skórę
    • nadaje subtelny efekt rozświetlenia skóry
    • nie pozostawia lepkiej warstwy
    • szybko się wchłania
    • ma przyjemny zapach
    • często można je kupić w cenie promocyjnej
    U konsultantki
    Ann9555
    3 czerwca 2020 o 11:41
    Uwielbiam takie produkty
    Jestem zwolenniczka balsamow z drobinami i ten produkt mnie nie zawiódł. Fajna, wydajna konsystencja,przyjemny zapach i subtelne drobiny. Idealny produkt na lato. Cena też przyjemna. Jeszcze kiedyś, bo nie wiem czy nadal jest w takim opakowaniu, kochalam go za te wekowe słoiczki w które był pakowany.
    Zalety:
    • Drobiny
    • Nawilżenie
  • 24 maja 2020 o 19:13
    Nie, dziękuję.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Długotrwałe nawilżenie i odżywienie. Opakowanie: Odkręcany słoik, wykonany z grubego plastiku. Na zewnątrz charakterystyczna dla serii i firmy etykieta. Przyjemna dla oka. Widać zużycie produktu. Wrażenia: Po otwarciu przyjemny zapach. Masło ma przyjemną konsystencję – dobrze się nakłada i rozprowadza. Niestety to masło zostawiało dość tłustą, klejącą warstwę, która dość długo się wchłaniała. Rozświetlenie było, ale tylko w słoiku. Na skórze efektu brak. Nawilżenie owszem było, przez dwie godziny, więc wynik dość kiepski. O dodatkowym odżywieniu nie było mowy. Po prostu ten efekt nie wystąpił na mojej skórze. Nie podrażnił i nie uczulił. Po nałożeniu na skórę nie brudził ubrań, ale jak przypadkiem ubrudziłam nim bieliznę plama skutecznie się wżarła w materiał. Niestety ciężko ją usunąć. Jeżeli kupując go oczekujesz pielęgnacji – niestety nie tym razem. Jeżeli oczekujesz pięknego zapachu i rozświetlenia - jak najbardziej na tak. Cena regularna jak to zwykle w Avonie bywa jest zawyżona. Ale można go bez problemu dostać w kwocie 15 zł.