WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Bielenda Botanic Spa Rituals, Masło do ciała `Ostropest + szałwia lekarska`

• 20 marca 2021 o 0:17
    Zaskakujący
    Masło kupiłam podczas zakupów w sklepie wolnym od cła, wiec kosztował mnie pare złotych. Na początku byłam trochę sceptycznie nastawiona patrząc na składniki w nim zawarte. Tzn. Skład jest bardzo dobry tylko zastanawiałam się czy zapach przypadnie mi do gustu. Opakowanie dość spore, w formie słoika z dużą nakrętką. Masło ma bogatą konsystencje jednak bardzo dobrze nabiera się na dłonie i rozprowadza po ciele. Dość szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej warstwy. Bardzo dobrze nawilża i regeneruje. U mnie dobrze się sprawdza po stosowaniu mocnych peeelingów. Efekt nawilżenia utrzymuje się długo. Zapach jak zapach. Może nie należy do moich ulubionych, ale wogóle mi nie przeszkadza. Nie jest jakiś bardzo intensywny. Szczególnie po nałożeniu na skórę staje się mniej wyczuwalny. Skóra po maśle staje się odżywiona, nawilżona i miękka w dotyku.
    W strefie wolnocłowej
  • 23 lipca 2019 o 14:37
    Polecam
    To kolejny produkt Bielendy, który świetnie mi się sprawdza. Masło umieszczone jest w wygodnym, plastikowym słoiku o pojemności 250ml. Konsystencja gęsta, zbita, treściwa. Zapach świeży i bardzo przyjemny (długo utrzymuje się na skórze). Mimo swojej „bogatej” konsystencji dosyć szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej, lepiącej warstwy. Rewelacyjnie nawilża i łagodzi podrażnienia po depilacji. Świetnie daje sobie radę również z ukojeniem skóry i przywróceniem jej komfortu po kąpieli słonecznej. Pozostawia skórę gładką, aksamitną w dotyku, odżywioną i nawilżoną. A przy tym masło ma dobry skład i jest wydajne. Czegoż chcieć więcej... ;) Polecam! :)
  • 17 marca 2019 o 21:02
    Aksamitnie miękka skóra
    Byłam zachwycona działaniem masła do ciała "Len zwyczajny + rozmaryn" z linii Botanic Spa Rituals, dlatego postanowiłam podczas jednej z promocji w drogerii wypróbować inny wariant- "Ostropest + szałwia lekarska". Dotychczas stosowane przeze mnie produkty z tej linii spisywały się bardzo dobrze i również tym razem się nie zawiodłam. Masło do ciała zamknięte jest w ładnym słoiczku, które ozdobione jest miłymi dla oka, estetycznymi etykietami. Nie do końca odpowiada mi takie opakowanie, jednak dla takiego cudownego działania jestem w stanie to wybaczyć. Kosmetyk ma bardzo przyjemną, bogatą, lecz niezbyt ciężką konsystencję. Nie spływa z dłoni podczas aplikacji i łatwo je rozprowadzić. Wydaje mi się, że to masło jest odrobinę bardziej zwarte, niż w przypadku wersji z lnem. Taka formuła bardzo mi odpowiada, ponieważ nie przepadam za kosmetykami, które są gęste, trudne do rozprowadzenia, wyczuwalne na skórze. Masło wchłania się w ekspresowym tempie, pozostawiając natychmiastowe uczucie ukojenia skóry. Moja skóra należy do wymagających, a przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że jest w lepszej kondycji. Stała się jędrna, gładka, odpowiednio nawilżona. Delikatny i ładny zapach dodatkowo rozpieszcza zmysły, sprawiając, że każda aplikacja sprawia przyjemność, odpręża. To masło do ciała obecnie jest moim "must have" i z pewnością zadowoli nawet najwybredniejsze osoby. Nie wyobrażam sobie mojej pielęgnacji bez tego kosmetyku. Polecam go serdecznie, ponieważ robi dokładnie to, co deklaruje producent.
    Zalety:
    • przyjemny zapach,
    • nawilża, wygładza, koi,
    • poprawia kondycję skóry, nawet problematycznej,
    • wydajne,
    • lekka, nietłusta konsystencja,
    • skład,
    • ładny design opakowania,
    • cena,
    • dostępność,
    • szybko się wchłania,
    • nie podrażnia, nie uczula,
    Wady:
    • opakowanie nie jest zbyt praktyczne,
    Betka18
    11 marca 2019 o 11:53
    Dobre masło
    Zawsze używała balsamów do ciała, tym razem chciałam spróbować masło i wybrałam właśnie to z bielendy. Masło ma bardzo przyjemną aksamitną konsystencję, piękny zapach, fajnie się wchłania, jednak jak dla mnie efekt nawilżenia jest za krótki, chwilę po nałożeniu jeszcze się utrzymuję ale pod koniec dnia nie czuć już, że cokolwiek nakładałam, no cóż szukam dalej swojego ideału.
    • piękny zapach
    • bardzo fajna konsystencja
    • dobrze się wchłania
    • nawilża
    • ładne i praktyczne opakowanie
    Wady:
    • jak dla mnie za krótko nawilża
  • 3 lutego 2019 o 12:55
    Polecam
    Bielenda, Botanic Spa Rituals, Masło do ciała `Ostropest + szałwia lekarska` kupiłam sobie na promocji w Rossmann. Cała seria Botanic Spa Rituals mocno przypadła mi do gustu jeśli chodzi o produkty do twarzy, więc postanowiłam wypróbować również coś do ciała. Masło ma ładne, plastikowe opakowanie w postaci słoja z szeroką zakrętką. Łatwo go nabrać i nie ma problemu z wygrzebywaniem resztek z dna przy końcówce opakowania. Kosmetyk ma biały kolor i piękny zapach, który rozpieszcza zmysły i umila czas smarowania. Jego konsystencja jest aksamitna i kremowa, ale dość lekka. Kiedyś to "masło do ciała" kojarzyło mi się z kosmetykiem o bardzo gęstej, tłustej konsystencji, który trzeba było pól godziny rozsmarowywać na ciele, a drugie pół się wchłaniało. Dziś widzę, że producenci stawiają na lżejsze i przyjemniejsze w użytkowaniu konsystencje. Mimo że Masło do ciała `Ostropest + szałwia lekarska` przypomina konsystencją bardziej gesty balsam do ciała, to nie mam co do jego działania żadnych zastrzeżeń. Kosmetyk świetnie rozsmarowuje się po ciele, szybko wchłania i pozostawia skórę natychmiast rewelacyjnie nawilżoną i odżywioną. Nie trzeba się obawiać, że pozostanie po nim jakaś "ciężka", tłusta lub lepka warstwa. Można go nakładać zarówno wieczorem jak i rano, nie brudzi ubrań. Dzięki temu kosmetykowi moja skóra jest gładka, miękka i nawilżona przez wiele godzin. Jestem zaskoczona tym genialnym i długotrwałym działaniem, bo masło to można kupić za grosze trafiając na dobrą promocje. Na dodatek, to jest to produkt wydajny - wystarczy odrobina dobrze rozsmarowana na skórze i już można się cieszyć aksamitną gładkością, absolutnie nie trzeba nakładać go w jakiś olbrzymich ilościach. Masło do ciała `Ostropest + szałwia lekarska` tak bardzo urzekło mnie swoim działaniem, że już kupiłam wersje z lnem, aby sprawdzić czy jest równie dobra. Polecam mocno!
    Zalety:
    • działanie: nawilża, odżywia, wygładza, zmiękcza skórę
    • efekty są długotrwałe
    • lekka konsystencja, szybko się wchłania
    • nie brudzi ubrań
    • nie pozostawia tłustej warstwy