Maseczki klasyczne

Arkana Acne Out , Mask Maska do cery tłustej, trądzikowej i mieszanej

Piniaxd
    5 czerwca 2022 o 12:18
    Maska dla cer trądzikowych/problematycznych
    Markę Arkana znam dzięki temu że prowadziłam gabinet kosmetyczny. Dostępność tych kosmetyków jest niestety dosyć mała, można je zakupić na stronie Arkany lub w gabinetach kosmetycznych. Przechodząc do działania samej maski to jest świetna. Dzięki temu, że w składzie jest kwas szikimowy i salicylowy - maska działa na zaskórniki przeciwbakteryjnie, natomiast zielona glinka i tlenek cynku zmniejszają i oczyszczają pory. Stosowana regularnie ok. raz/dwa razy w tygodniu daje świetne efekty. Dobrze się zmywa, po ok 20 minutach stosowania skóra twarzy jest lekko ściągnięta i to znak że maskę należy zmywać. Polecam z czystym sercem.
  • 21 lutego 2019 o 21:38
    Rewelacja!
    Maskę kupiłam w pełnej wersji od zaprzyjaźnionej kosmetyczki. Jest ją ciężko dostać, jedynie na allegro widziałam mini saszetki na próbę. Mam pierwszy raz do czynienia z marką Arkana i zawsze cieszę się, gdy mamy takie dobre rodzine marki. Jest to maska przeznaczona do cery mieszanej, tłustej i trądzikowej. Jako posiadaczka cery mieszanej ze skłonnością do wyprysków, jestem z niej bardzo zadowolona. Maska zawiera kwas szikimowy, kwas salicylowy, zieloną glinkę i tlenek cynku. OPAKOWANIE Opakowanie to biała, duża tuba o pojemności aż 200 ml. Prosty design bez żadnej grafiki, jedynie nazwa marki i nazwa produktu, a z tyłu krótka instrukcja. Maskę ciężko wyciska się z tuby, bo jest nieco gruba i sztywna. Można jednak bez problemu zużyć kosmetyk do końca, bo zakrętka jest do dołu i na niej stoi maska, a wszystko ścieka na dół. MASKA Nieciężka, niezbita, średniogęsta konsystencja, przyjemny, delikatny zapach. Łatwo rozprowadza się na twarzy, po kilku minutach od nałożenia zmienia kolor na zielonkawy. Zastyga na tzw. skorupę. Nic nie swędzi, nie piecze. Zaobserwowałam coś ciekawego: po ok. 10 min. w różnych miejscach na twarzy, gdzie ostatnio były pojedyncze krostki lub są jeszcze w stanie gojenia się, na masce pojawiły się białe plamki. EFEKTY Po ok. 20 min. zmyłam maskę bez najmniejszego problemu i szybko dała się usunąć. Mam cerę wrażliwą i przy większości zmywalnych masek, twarz robi się zaczerwieniona. W tym przypadku pozytywnie się zaskoczyłam. Cera była bledsza, gładsza, dobrze oczyszczona i wyciszona. Pory na nosie zostały dobrze oczyszczone. Używam tej maski raz w tygodniu i zauważyłam, że wypryski pojawiają się rzadziej niż kiedyś, a oczyszczone pory i gładka cera pozostają gładkie do następnej aplikacji, a nie jak w przypadku niektórych masek do kolejnego mycia twarzy. Jestem bardzo zadowolona z efektów, jakie daje ta maska. W tym przypadku wysoka cena idzie w 100% w parze z jakością i pojemnością.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia wrażliwej skóry
    • cera jest gładka, wyciszona i oczyszczona
    • duża pojemność
    • wydajna
    • łatwo się ją zmywa
    • delikatny, niedrażniący zapach
    • bez parabenów
    Wady:
    • mała dostępność