Topy do paznokci

Semilac Top Mat Satin Matowy top do lakieru hybrydowego

• 6 października 2024 o 11:05
    Semilac
    Semilac Top Mat Satin to naprawdę spoko matowy top do lakieru hybrydowego! Pozostawia eleganckie, satynowe wykończenie, które wygląda bardzo stylowo i delikatnie różni się od tradycyjnego matu, dodając paznokciom miękki, jedwabisty efekt. Jest trwały i odporny na zarysowania, co zapewnia długotrwały matowy wygląd bez połysku. Łatwo się aplikuje i nie żółknie, co jest dużym plusem. Świetny wybór, jeśli chcesz dodać swoim hybrydom modny, matowy look!
    Zalety:
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 19 czerwca 2020 o 23:35
    Płacenie za markę, a nie jakość.
    Ja: Mam paznokcie głęboko osadzone, dość grube z tendencją do rozdwajania się i łamania po bokach. Noszę hybrydę jak i naturalne lakiery na paznokciach. Co jakiś czas daje swoim paznokciom odpocząć i serwuje im różne kuracje odbudowujące i regenerujące. Lubię testować nowe marki lakierów hybrydowych choć najwięcej w swojej kolekcji mam lakierów firmy Neonail. Oczekiwania: Trwałe i matowe wykończenie manicure. Opakowanie: Standardowa dla marki czarna butelka, nie widać przez nią zużycia produktu. Szeroki pędzelek, którym dobrze się rozprowadza kosmetyk. Wrażenia: Po otwarciu zapach dość delikatny jak na lakier hybrydowy, nie drażniący. Lakier ma bardzo rzadką konsystencję. Średnio dobrze się nakłada i rozprowadza, rozlewa się na paznokciu nawet przy nałożeniu cienkiej warstwy. Po utwardzeniu niestety widać dziwne przebicia, które nie są matowe w związku z powyższym dobrze jest nim zrobić dwie warstwy. Jak już wszystko się uda to niestety lakier szybko się ściera, odpryskuje, a satynowy efekt schodzi już od wolnego brzegu. Nawet gdy wolny brzeg jest pokryty kosmetykiem, niewiele to daje. A już ostatni minus to fakt, że łapie niemalże każdy brud. Z innymi lakierami nigdy mi się to nie zdarzało. Uważam, że ten produkt jest nieadekwatnie drogi w stosunku do jakości. Miałam parę podejść do tego topu i niestety wylądował w koszu na śmieci. Na pewno plusem jest dostępność w internecie i na wyspach sklepowych w supermarketach. Cena jest nieadekwatnie wysoka w stosunku do jakości kosmetyku.
    Evankaa
    19 lutego 2019 o 15:15
    Bardzo słaby
    Paznokcie hybrydowe są moją pasją więc szukam odpowiednich produktów dla ułatwienia sobie pracy. Marka Semilac jest bliska memu sercu gdyż na tych produktach zaczynałam swoją przygodę. Jednak tym lakierem się nie popisali. Albo jest z nim coś nie tak albo to ja nie potrafię nim pracować. (Choć w swojej kolekcji mam lakiery konkurencji i nie mogę narzekać)
    Zalety:
    • zapach nie jest rażący
    Wady:
    • bardzo rzadka konsystencja
    • po utwardzeniu zgodnie z instrukcją zostawia mokre plamy na powierzchni paznokcia pomimo przecierania cleanerem
    • bardzo szybko się brudzi
    • nie jest trwały: powstają odpryski przy wolnym brzegu, rysuje się.

Zobacz także inne Topy do paznokci