Rozświetlacze

Essence #Insta Perfect, Liquid Highlighter Rozświetlacz w płynie

• 9 kwietnia 2023 o 18:01
    Dla mnie totalny KIT!!!
    Pamiętam jak kiedyś Maxineczka go polecała, a że trudno było go dostać gdziekolwiek, tym bardziej byłam na niego napalona. W końcu dorwałam go w Kauflandzie jako ostatnią sztukę i do tego chyba była otwarta... Co do blasku, dla mnie było to raczej delikatne, ale całkiem spoko. Natomiast zdecydowanie korzystniej używało mi się innego płynnego rozświetlacza. Ten nie dosyć, że był perłowy, to jeszcze prawie, że nie widoczny na skórze. Bardziej on przypominał mi balsam rozświetlający niż płynny rozświetlacz ( jeśli wiecie o czym piszę!). Po kilku miesiącach kosmetyk zrobił się bardzo płynny, do takiego stopnia jak by się zepsuł. Bałam się nawet nakładać go na dekolt, ponieważ nie chciał zastygać. Opakowanie średnie... Dobrze, że chociaż dużo pieniędzy na niego nie straciłam.
  • 20 czerwca 2020 o 15:54
    Elegancki błysk na co dzień
    Przed zakupem tego produktu nie byłam przekonana do tej formy rozświetlacza. Miałam wrażenie że taka forma nie będzie dobrze współgrać z moją problematyczną cerą powyżej kości policzkowych. Dodatkowo na co dzień lubię efekt mocnego rozświetlenia, ale raczej eleganckiego, pozbawionego wyraźnych drobin. Tymczasem kropelki bezpośrednio po wyciśnięciu wydają się mocno obfitować w świecące drobiny. Jednak już po pierwszym użyciu zakochałam się w tym rozświetlaczu. Nakładam je palcem w niewielkiej ilości, na nieprzypudrowany jeszcze podkład, doklepując produkt gąbką. Kluczem dla uzyskania fajnego efektu zdrowej skóry jest tu wcześniejsze rozpracowanie produktu na dłoni. Największym plusem tych kropelek jest fakt, że można je spokojnie przypudrować, uzyskując subtelny efekt rozświetlenia. Zwykle efekt wzmacniam jeszcze standardowym rozświetlaczem, co pozwala na przetrwanie efektu rozświetlenia przez cały dzień, nawet na tłustej cerze.
    Zalety:
    • subtelny efekt rozświetlenia na policzku bez rzucających sie w oczy drobin
    • trwałość nawet na tłustej cerze
    • kolor 010 nie przyciemnia jasnych karnacji
    Wady:
    • dostepność
    • wydajnosć
  • 30 kwietnia 2020 o 23:28
    Dobry rozswietlacz w niskiej cenie!
    Potrzebowałam czegoś do podbicia sypkiego rozswietlacza na studniowke i trafiłam na promocje w rossmannie na rozswietlacz z essence wiec się pokusilam i nie żałuje. Daje na twarzy przepiekny efekt tafli i bardzo dobrze trzyma suchy rozswietlacz. Do tego jest bardzo wydajny!
    • Dostępność
    • Efekt tafli
    Drogeria Natura
  • 9 marca 2020 o 8:49
    Ma zła funkcje
    Totalnie nie sprawdził mi się jako rozświetlacz . Słabo widoczny, mały blask i mega rzadki. Nie chcąc wyrzucić pieniędzy w błoto postanowiłam przetestować go pod podkład jako baza. I tutaj o dziwo jest idealny. Nadaje taka warstwę na której każdy podkład mu się trzyma i wygląda świeżo. Makijaż bez problemu trzyma się cały dzień na mojej trudnej skórze. Zazwyczaj pod wieczór mam już zrolowany podkład w kilku miejscach i plamy a dzięki temu rozswietlaczowi pod nim mogłabym chodzić w nim i do rana.
    Zalety:
    • Jako baza jest idealny, błyszczy się bardzo ale po nałożeniu podkładu produkt nadaje świeżości skórze i warstwę na której podkład się dobrze trzyma i równo pokrywa
    Wady:
    • Jako rozświetlacz mało błyszczał, rzadki i słabo się go używalo
  • 30 maja 2019 o 14:16
    Nie sprawdził mi się na twarzy, na ciele za to wyglada fajnie i dodaje delikatnego blasku
    Od dawna chciałam skusić się na rozświetlacz w płynie. ,,Chodził" za mną ten od L'Oreal, ale zniechęcała mnie cena i kupiłam Essence Insta Perfect za ok. 13 zł w drogerii ezebra.pl. Kosmetyk w buteleczce 15 ml z zakretką, która niestety szybko się brudzi. Produkt wydobywa się z połączonej z opakowaniem pipetki. Posiadam odcień 10 gold addiction i jest to perłowo-złoty kolor. Bardzo płynny, lejący, szybko zastyga, a gdy zastygnie, jest nie do poprawki. Wypróbowałam go na wiele możliwości. ->Nałożony na podkład robi nienaturalne, odznaczające się plamy. Okropnie tandetnie wygląda na policzkach, nosie, łuku kupidyna. Strasznie się odznacza - Nie sprawdził się ->Zmieszany z podkładem i przypudrowany staje się niewidoczny. - Nie sprawdził się. -> Wklepany w dekolt i ramiona wygląda przepięknie. - Sprawdził się. Rozświetla skórę i rozjaśnia, daje delikatny blask tafli. Używam tego rozświetlacza do ciała i efekt mi się podoba. Nie spodziewałam się wiele po marce Essence, ale liczyłam, że sprawdzi się chociaż na łuk kupidyna czy w kąciku oka...
    Zalety:
    • efekt tafli bez drobinek
    • delikatny blask
    • 10 gold addiction to piękny złoto-perłowy odcień
    • tani
    Wady:
    • robi plamy na twarzy, odcina się
    • mało trwały, szybko znika,
    • opakowanie się brudzi
    • szybko zastyga i jest nie do poprawienia