Rozświetlacze

NYX Professional Makeup Total Control Pro, Illuminator Płynny rozświetlacz

Nasi użytkownicy zostawili 52 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 sierpnia 2024 o 15:05
    Jako osoba, która uwielbia nowinki makijażowe, musiałam wypróbować ten kosmetyk, dla mnie jest idealnym uzupełnieniem kosmetyczki.
    Nyx Total Control Pro Illuminator to jeden z produktów, który zdobył moje uznanie dzięki swojej wszechstronności i wysokiej jakości. Jako osoba, która uwielbia nowinki makijażowe musiałam wypróbować ten kosmetyk, dla mnie jest idealnym uzupełnieniem kosmetyczki. OPAKOWANIE Nyx Total Control Pro Illuminator znajduje się w eleganckim, smukłym opakowaniu w formie buteleczki z pipetką, co umożliwia precyzyjne dozowanie produktu. Opakowanie jest estetyczne i wygodne w użyciu, a pipetka pozwala na kontrolowanie ilości nakładanego rozświetlacza, co jest istotne przy budowaniu pożądanego efektu. Dodatkowo produkt znajduje się w eleganckim czarnym kartoniku. ROZŚWIETLACZ Rozświetlacz ma płynną, lekko kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na skórze. Formuła jest lekka, co sprawia, że produkt nie obciąża skóry i nie powoduje uczucia lepkości. Pigmentacja jest doskonała – już niewielka ilość produktu daje zauważalny efekt, co czyni go bardzo wydajnym. Nyx Total Control Pro Illuminator oferuje piękny, naturalny blask, który można stopniować od subtelnego rozświetlenia po intensywny, lśniący efekt. Produkt idealnie stapia się ze skórą, dając wrażenie zdrowego, promiennego wyglądu. Można dodawać go do podkładu, aby uzyskać bardziej subtelne wykończenie. Nyx Total Control Pro Illuminator jest bardzo wszechstronny – można go stosować na wiele sposobów. Oprócz standardowego nakładania na kości policzkowe, łuk brwiowy i łuk kupidyna, można go również mieszać z podkładem lub kremem nawilżającym, aby uzyskać efekt rozświetlonej cery. Produkt sprawdzi się także jako baza pod cienie do powiek, nadając im dodatkowego blasku. Jest to produkt dostępny w przystępnej cenie, co czyni go atrakcyjnym wyborem zarówno dla profesjonalnych makijażystów, jak i dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z makijażem. PLUSY uniwersalny kolor wiele zastosowań opakwoanie wydajność
  • 27 kwietnia 2021 o 16:44
    Spektakularny GLOW!
    Uwielbiam rozświetlacze, właściwie w każdej formie. Prasowane, sypkie, w kremie/żelu, w formie płynnej. W zasadzie przy każdym makijażu używam jakiegoś rozświetlacza. Podobno posiadaczki cery jest mieszanej, czyli na przykład ja, nie powinny przesadzać z rozświetleniem w makijażu... ale ja lubię błysk i już ;-) Ten płynny rozświetlacz jest moim zdaniem produktem idealnym - dostępny jest w 2 odcieniach (chłodnym i ciepłym) i w takiej formie (płynna), że można go używać na wiele różnych sposobów. Do tego efekt jaki pozwala uzyskać na skórze, wydajność, trwałość... po kolei. Opakowanie to szklana buteleczka z pipetką. Pipeta nie jest może perfekcyjna - zbiera moim zdaniem zbyt dużo produktu na ściankach - ale nie uważam, żeby była to jakaś duża wada całego produktu. Aplikuje odpowiedniej wielkości kropelki. Nie miałam większych problemów, żeby sobie z nią poradzić. Posiadam ten rozświetlacz w obydwu odcieniach: coll oraz warm. Byłam przekonana, że jedynie odcień warm pasuje do mojej karnacji. Okazało się, że wersja cool nie ma zbyt wiele różowych podtonów, nie jest klasycznie chłodna. Nazwałabym ją raczej neutralną. Bardzo podobają mi się obydwa odcienie i obydwa wykorzystuję w makijażu (nie jednocześnie oczywiście). Stosuję go na dwa sposoby: 1. aplikuję go na szczyty kości policzkowych, pod łuk brwiowy i na szczyt nosa zwilżoną gąbeczką do makijażu - pięknie się rozprowadza, nie tworzy smug ani plam, czas zastygania jest optymalny (możemy bez problemu dołożyć trochę produktu, jeśli uznamy, że efekt nie jest jeszcze satysfakcjonujący) 2. dodaję 1 lub 2 krople do podkładu - mieszam i aplikuję zwilżoną gąbeczką na całą twarz. Efekt moim zdaniem jest przepiękny. To idealne rozwiązanie, kiedy chce ukryć jakieś niedoskonałości na mojej twarzy, ale pragnę też zdrowego blasku na buzi, zamiast płaskiego matu. Efekt jaki uzyskujemy nakładając go na mokro bezpośrednio na makijaż to piękny wielowymiarowe rozświetlenie. Nie ma tu mowy o przesadzonym, brokatowym błysku. Dodany do podkładu delikatnie rozświetla całą twarz - tu stopień rozświetlenia możemy sami modyfikować przez dodaną liczbę kropelek do podkładu. Produkt jest niesamowicie wydajny. Jeśli dodaje go po porcji podkładu do jednorazowego makijażu wystarczają mi maksymalnie 2 kropelki. Jeśli używam go na mokro - jedna. Trwałość oceniam jako bardzo dobrą. Nie jest wysoce odporny na mechaniczne ścieranie, ale wytrzymuje na buzi w doskonałym stanie przez wiele godzin. Warto go mieć <3
  • 15 marca 2021 o 22:59
    Produkt, który ratuje honor całej kolekcji
    Płynne rozświetlacze to trzeci i zarazem najprzyjemniejszy punkt całego zestawu Nyx, które otrzymałam do testu. Lubię rozświetlacze, ale głównie te w kamieniu, z nimi pracuje się zazwyczaj znacznie szybciej. Nie zmienia to jednak faktu, że i te płynne zasługują na swoją szansę i naprawdę można się nimi nieco pobawić, szczególnie kiedy wyjdzie słońce a my zechcemy błyszczeć. Zatem jedziemy z recką od początku :) Opakowanie to tak jak w całym zestawie szklana buteleczka z pipetą. O ile w podkładzie pipeta okazała się katastrofą, w shifterze się sprawdziła, tak tutaj mamy funkcjonalność znowu bardziej w kierunku na 'nie'. Zdaje się, że problem tkwi w dostosowaniu pipety do konsystencji kosmetyku. Taka pipeta utrzyma lekką kroplę wody, ale już coś cięższego jak podkład czy rozświetlacz są przez nią upuszczane. Rozświetlacz, jak w sumie i każdy inny kosmetyk z kolekcji trzeba porządnie wymieszać i bez tego ani rusz, w przeciwnym wypadku robi się glutowaty i tym bardziej będzie upuszczany przez zakraplacz. No mnie ta pipeta osobiście denerwuje bo muszę uważać na ciuchy, aby nie ucierpiały i po prostu wycierać szklany element o skórę a nie zakraplać, co już mija się z wygodą używania. Kolory rozświetlaczy są ładne <3 Mamy tu odcienie warm i cool. Jak sama nazwa mówi jeden jest ciepły i nada się najbardziej przy ciepłej, lekko opalonej skórze. W chwili obecnej jest dla mnie minimalnie za ciemny, ale na lato świetnie się nada. Teraz spokojnie używam wersji chłodniejszej, bo choć posiadam ciepły odcień skóry, tak wersja cool nie robi na skórze efektu siniaka i nie odznacza się na niej trupio. Widzę kilka zastosowań dla tych rozświetlaczy: => na jeszcze mokry podkład jako rozświetlacz, solo lub w połączeniu z rozświetlaczem w kamieniu, w zależności od tego jak mocny efekt glow chcę uzyskać => jako dodatek do podkładu, wystarczy jedna kropla, aby podkład zmienił się na bardziej rozświetlający => jako rozświetlacz do ciała, to będę praktykować latem kiedy odsłonimy ramiona, dekolt czy nogi Na chwilę obecną wykorzystuję go do opcji numer 1 i 2 zamiennie, no może minimalnie częściej stosuję go na podkład niż miksuję (pewnie częściej będę miksować go z podkładami latem, bo wiadomo). Bardzo ładnie rozświetla skórę nadając jej taki zdrowy, naturalny blask. Ma w sobie mini drobinki, ale nie jak taki chamski brokat, tylko iskierki są malutkie i nadają skórze wypoczęty, świeży wygląd. Jakoś tak skóra bardziej się ożywia, kiedy nakładam rozświetlacz i jest to bez wątpienia mój ulubiony element makijażu <3 Nakładam go zwilżoną gąbeczką lub po prostu palcami, nie przepadam za aplikacją płynnych rozświetlaczy przy pomocy pędzli. Ciepło dłoni oraz zwilżona gąbeczka pozwalają bardziej wtopić go w skórę i taki efekt podoba mi się najbardziej. Efekt rozświetlenia można lekko zbudować i zyskać na intensywności blasku, kosmetyk nie odcina się od skóry i pozwala dobrze połączyć z podkładem bz plam czy smug. Jeśli chodzi o trwałość to przy cerach normalnych czy mieszanych pewnie ma szansę pozostać na swoim miejscu do momentu, aż zaczniemy w niego ingerować, to znaczy zaczniemy dotykać twarzy i małymi krokami usuwać go mechanicznie. Przy mojej suchej cerze zauważyłam, że potrafi nieco tracić na intensywności po kilku godzinach noszenia. Rozświetlacz nie uczulił mnie, nie spowodował wyprysków i tak naprawdę, będąc uczciwą wobec niego przyznaję, że to dobry kosmetyk. Na pewno jest najmocniejszym elementem całej kolekcji i choć cena nie jest niska a pojemność jest mała, to jednak nie byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto jak w przypadku podkładu. Jestem zadowolona, będę używać dalej, polecam :)
    Zalety:
    • piękne, użytkowe kolory
    • efekt glow, który ożywia skórę i dodaje jej zdrowego, naturalnego blasku
    • rozświetlenie daje się budować
    • dobrze wtapia się w skórę i łączy z podkładem
    • wielofunkcyjny, można stosować go na podkład lub z nim wymieszać, świetnie sprawdzi się także do rozświetlania ciała w sezonie letnim
    • nie uczulił, nie zapchał skóry
    • trwałość mogłaby być minimalnie lepsza
    Wady:
    • pipeta zawarta w opakowaniu nie spełnia swojej funkcji, upuszcza produkt
    • mała pojemność
  • 15 marca 2021 o 8:53
    Najlepszy z całego zestawu, choć czterech liter mi nie urwał ;)
    Zestaw kosmetyków NYX testowałam dzięki Klubowi Recenzentki, za co dziękuję. W skrócie - moja cera jest sucha, bardzo wrażliwa, alergiczna. Lubię fajne krycie, ale lubię się też rozświetlać. Łatwo u mnie o alergię, mało co mnie zapycha (więc jeśli tak się zdarzy, to kosmetyk musi być naprawdę słaby). Mam ciemniejszą karnację, ciepłą, więc glow musi być u mnie konkretny - bo tak lubię i już! Rozświetlacze z linii Total Control Pro okazały się być najlepsze z całego testowanego przeze mnie zestawu - ale mają kilka wad, dlatego mimo sympatii, jaką do nich żywię, nie sięgnę po nie ponownie - i już wyjaśniam, dlaczego :). ZALETY: +Ładne, estetyczne opakowanie, charakterystyczne dla serii - szklana, nieduża buteleczka, pipeta, minimalistyczny design - podoba mi się to, nie powiem, że nie. +Ładne kolory - do testu otrzymałam Warm i Cool i nie ukrywam, są naprawdę śliczne! Warm to odcienie złota, wyraźnie ciepłe - wprawdzie na mojej skórze praktycznie jest niewidoczny (tak, jestem ciemna :P), ale wiem, że na jaśniejszej cerze potrafią zrobić efekt wow. Ja za to upodobałam sobie wersję Cool - tu dominują srebrzyste drobinki i odcień jest zdecydowanie chłodny - ale dzięki temu rozświetlenie jest u mnie mocno widoczne. +Produkt jest wielofunkcyjny - możemy aplikować go solo, jako highlighter, możemy dodać go do podkładu, a ja nawet czasem dodaję kropelkę do bazy pod makijaż (zwłaszcza wersję Warm). +Można stopniować efekt - wreszcie zgadzam się z producentem, że zależnie od ilości kropli możemy intensyfikować działanie! Dwie kropelki dają subtelne rozświetlenie, typowy efekt zdrowej, promiennej cery, zaś 3 i więcej pozwalają uzyskać przepiękne, dość mocne rozświetlenie. +Rozświetlacz nie uczulił mnie i nie zapchał mojej skóry. +Ładnie współpracuje z resztą kolorówki oraz z używanymi przeze mnie podkładami (Double Wear, Teint Idole, Studio FIX) - i tylko z nimi, bo podkład z tej samej linii go nie lubi, zabawne ;) NEUTRALNE: +/- Jak dla mnie trochę za rzadka konsystencja - wprawdzie nie tak wodnista, jak w przypadku podkładu czy mixera, ale nadal radzę uważać, bo lubi chlapać. Gdyby formuła była nieco gęstsza, byłoby idealnie, a tak, wymaga to dopracowania - bo nie jest tragicznie, ale dobrze też nie jest, choć zapewne są osoby, którym taka konsystencja odpowiada i ja to rozumiem. WADY: -Trwałość mogłaby być lepsza, zwłaszcza, że mam suchą cerę. Blednie w ciągu dnia i pod koniec jest praktycznie niewidoczny, a szkoda, bo efekt tuż po aplikacji jest super. Nawet wersja Cool, aplikowana na obojczyki, traci na intensywności wraz z upływem czasu. -Pojemność jest nieduża - znowu te 13 ml, które przy regularnym stosowaniu szybko umykają z tej szklanej butelczyny... -Cena zawyżona, niestety - zwłaszcza, że trwałością ten rozświetlacz nie powala i szybko się kończy. A taka Ecocera siedzi na gębie cały boży dzień i daje po oczach nieziemskim blaskiem ;) Reasumując - nie jest źle! Byłabym niesprawiedliwa twierdząc, że to bubel - bo tak nie jest. Mógłby wprawdzie rozświetlać jeszcze mocniej i mógłby ten glow trzymać się w niezmienionym stanie cały dzień, wtedy byłoby lepiej. A gdyby jeszcze był tańszy, to mogłabym sięgnąć po niego ponownie, a tak - zużyję i raczej zakupu nie ponowię - ale nie odradzam, bo naprawdę jest fajny i jeśli ktoś ma na niego ochotę, to śmiało może kupić.
  • 14 marca 2021 o 22:11
    Oba odcienie są warte uwagi
    Uwielbiam rozświetlacze w każdej postaci, to mój kosmetyk numer jeden na równi z tuszem do rzęs i szminką. Szczególnie doceniam to, jak pięknie rozpromieniają cerę i maskują zmęczenie - a przy opiece nad 10-miesięcznym brzdącem przecież o niewyspanie bardzo łatwo :) W ostatnim czasie dzięki Klubowi Recenzentki miałam możliwość sprawdzenia dwóch rozświetlaczy Total Control Pro Illuminator od NYX. Moje wrażenia są dostępne poniżej. Opakowanie produktu bardzo przypomina podkład Total Control Drop Pro oraz shifter Total Control Pro Hue Shifter - mamy więc czarny kartonik, szklaną buteleczkę o pojemności 13 ml (i wygórowanej cenie ok 60 zł) z pipetą. Konsystencja nadal jest dość problematyczna, ale już nieco mniej - przede wszystkim nie jest już taka wodnista, choć nadal rzadka i płynna. Otrzymałam dwa odcienie, oba bardzo ładne - cieplejszy Warm, z drobinkami w kolorze złota oraz chłodniejszy Cool, w różowo-srebrnym tonie. Drobinki w obu rozświetlaczach są bardzo drobniutko zmielone, dzięki czemu spokojnie uzyskamy pożądany efekt tafli, bez chamskiego brokatu. Oba produkty stosowałam jako dodatek do podkładu (zaaplikowany w minimalnej ilości i dobrze wymieszany) oraz samodzielnie, jako rozświetlacz. W obu przypadkach byłam zadowolona, szczególnie z odcienia Cool, który bardzo ładnie komponował się z moją jasną, o tej porze roku dość bladą karnacją. Rozświetlacz użyty w duecie z podkładem dodawał mu pięknego blasku, dzięki czemu cera była rozpromieniona, zdrowsza i piękniejsza. Z kolei użyty solo, właśnie jako sam rozświetlacz i zaaplikowany w niewielkiej ilości na kości policzkowe, nos i łuk kupidyna, pięknie podkreślał te miejsca. Z trwałością mogłoby być lepiej - po kilku godzinach od aplikacji, efekt glow stopniowo zanika. Aczkolwiek i tak nie ma tragedii. I choć podkład oraz shifter z tej serii nie powaliły mnie na kolana, to z rozświetlaczy jestem zadowolona. Chętnie z nich korzystam, pomimo dość trudnej konsystencji. Z uwagi na nią oraz przez wzgląd na wygórowaną cenę odejmuję jedna gwiazdkę. Podsumowując jednak, nie jest to zły produkt i warto dać mu szansę. Dla mnie 4/5 gwiazdek.
    Zalety:
    • oba odcienie Warm i Cool są piękne,
    • rozświetlacz ma uniwersalne zastosowanie, można połączyć go z podkładem czyniąc go dodającym blasku lub solo, jako rozświetlacz,
    • jest wydajny,
    • ma drobniutko zmielone drobinki, którym daleko do brokatu,
    Wady:
    • wygórowana cena regularna (ok 60 zł),
    • przesadnie rzadka konsystencja.