Masełka do ust

Weleda Skin Food, Lip Butter Masło do ust

• 4 lutego 2024 o 12:53
    Fajne na zimę!
    Masło do ust z firmy Weleda, seria Skin Food jest bardzo fajna opcja na ochronę skóry ust zimą. Ma dość tłustą formułę, na ustach wygląda jak błyszczyk ale się nie klei, co jest dużym plusem! Bardzo dobrze radzi sobie ze spierzchniętą skórą ust, już po paru użyciach czuć wyraźną poprawę kondycji, usta wyglądają zdrowiej, są bardziej nawilżone. Ma delikatny zapach. Zamknięte jest w tubce o pojemności 8 ml, jest bardzo wydajne więc pomimo małej wielkości starczy na długo. Jak sama aplikacja na ustach jest wygodna, tak wyciskanie produktu z tubki jest dość uciążliwe ze względu na gęstość. Warto mieć je zawsze przy sobie.
    Zalety:
    • Radzi sobie z mocno spierzchnięta skórą ust
  • 23 stycznia 2024 o 12:43
    tylko na noc, ale obiecanej pielęgnacji nie odnotowałam
    Moje usta są bardzo wymagające i ciężko mi znaleźć odpowiednio pielęgnujący kosmetyk. Pomaga mi jedynie maść z witaminą A z Hasco lek (a i to czasami jest mało), natomiast na noc lubię nakładać jakieś tłustsze maski by chronić naskórek przez utratą wilgoci. - OPAKOWANIE: kosmetyk kupujemy w kartoniku z okienkiem, w którym widać już małą plastikową, elastyczną tubkę, w której mieści się preparat. Kolorystyka zieleni odpowiada całej serii Skin Food, tak samo jak i szata graficzna, czyli jedynie białe napisy. Tubka zakończona jest okrągłym aplikatorem z niewielkim otworem, a ten schowany jest pod białą nakrętką, która dobrze chroni kosmetyk. - KONSYSTENCJA: formuła jest tłustawa, jak masło, i choć producent zapewnia, że dobrze się wchłania to jednak nie zauważyłam tego bo kosmetyk pozostawia ochronną warstwę na naskórku. W dzień nie jest to komfortowe, ale nocą nie przeszkadza. - ZAPACH: ziołowo-lawendowy, nie jestem wielbicielką zapachu całej linii Skin Food i jak nie byłam z tego względu w stanie używać kremu do twarzy, tak tu ten zapach ulatuje tuż po aplikacji, na moje szczęście - DZIAŁANIE: w ciągu dnia nie jestem w stanie używać tego masełka - czuję go na ustach po nałożeniu, ale też szybko się ściera powodując dyskomfort i potrzebę ponownej aplikacji. Nie wchłania się, jak obiecuje producent, daje uczucie pozornego nawilżenia, nie odżywia, a jedynie zmiękcza, jak każde inne masło. Aplikuję więc kosmetyk na noc, tuż przed zaśnięciem. Warstwa ochronna pozostaje na ustach do rana i powoduje, że wilgoć z naskórka przez noc nie ucieka, ale to nie temu produktowi zawdzięczam właściwości pielęgnacyjne. Myślę, że dla mniej wymagający ust może okazać się przyjemnym preparatem nocnym. Dla mnie jest to kosmetyk, który z łatwością zastąpię innymi, skuteczniejszymi.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • zapach się nie utrzymuje
    • zmiękcza
    • chroni przed ucieczką wilgoci z naskórka
    Wady:
    • sam z siebie nie nawilża
    • nie odżywia
    • nadaje się tylko na noc
    • w dzień szybko się ściera
  • 16 września 2023 o 14:36
    Fajne masełko do ust
    Masełko ma gęstą konsystencję i jest bardzo wydajne. Ratuje moje usta kiedy są suche i spierzchnięte. Regeneruje i dobrze nawilża usta. Ma ziołowy zapach, ale ja akurat zioła bardzo lubię. Używam go na noc. Kosmetyk znajduje się w tubce z wygodnym aplikatorem. Cena produktu jest dość wysoka i z tego powodu nie wiem czy jeszcze go kupię.
  • 5 maja 2022 o 18:54
    Warto spróbować
    Balsam do ust Skin Food to fajna alternatywa dla klasycznej pomadki *balsam zamknięty jest w dość wygodnej tubce *konsystencja jest olejkowa, bezbarwny kolor *balsam nawilża usta i daje uczucie ulgi spierzchniętym wargom *dobrze sprawdzi się solo jak i nałożony na kolorową pomadkę *naturalny, organiczny skład – rozmaryn, rumianek fiołek oraz nagietek *ziołowy zapach
  • 28 stycznia 2022 o 20:31
    Poprawny produkt.
    Ja mam co prawda już swoich sprawdzonych ulubieńców, jeśli chodzi o pielęgnację ust, jednak lubię sobie od czasu do czasu sprawdzić coś nowego, takim oto sposobem wpadłam na masełko Weledy. Opakowanie jest dla mnie bardzo wygodne, komfortowo nakłada się produkt na usta. Jego konsystencja jest jednak dla mnie trochę zbyt "ciężka" taka błyszczykowata, przez co w ciągu dnia rzadko z niego korzystałam - jednak na noc jak najbardziej polecam. Ja generalnie nie mam na co dzień problemu ze spierzchniętymi ustami, więc na moje potrzeby wystarczający, ale nie wiem jak zachowa się, gdy macie większy problem z tą częścią twarzy. ;) Poza tym mogę jeszcze dodać, że masełko jest wydajne - właśnie przez tą jego "ciężkość", gęstość.
    Zalety:
    • wydajny,
    • całkiem fajny na noc,
    • radzi sobie jak na moje potrzeby poprawnie.
    Wady:
    • trochę za "ciężki" produkt jak na dzień (niekomfortowo mi się go "nosi".

Zobacz także inne Masełka do ust