Balsamy do ciała

Palmers CBF Ujędrniający balsam z koenzymem Q10 315 ml 7046295

kora777
    20 listopada 2024 o 17:25
    Zwykły a niezwykły
    Balsam o zwartej konsystencji, bliższy masłom (nienawidzę mleczek czy śmietanek), znakomicie się rozsmarowuje, pachnie czekoladowo ale nienachalnie. Skóra jest przyjemna gładka i rozświetlona. Daje aksamitne wykończenie odżywionej i nawilżonej skóry, choć zapewne duża w tym zasługa parafiny. Nie powoduje na szczęście grudek, krostek, swędzenia ani łuszczenia. Wchłania się błyskawicznie, bez lepkości której nie toleruje. Ujędrnia i lekko napina, wygładza również optycznie - celulitu nie usunie żaden kosmetyk, nie ma się co oszukiwać :) Pompka działa bez zarzutu i dozuje odpowiednią ilość preparatu, co przez dobry poślizg czyni go wydajnym. Jedyny minus, że 1/5 balsamu nie wydobywa się już "tradycyjnie" i trzeba rozcinać butle. Porządny niezawodny balsam dla niewymagającej skóry - wracam do niego zawsze w miesiącach zimowych i nie zawodzi.
    evvva93
    7 czerwca 2024 o 14:02
    Zapach stał się nie do zniesienia dla mnie
    Bardzo zależało mi na ujędrnieniu skóry. Z efektem ujędrnienia balsam radził sobie nieźle. Skóra wyglądała na natłuszczoną, zdrową, jakby opaloną, ale... Miałam wrażenie, że efekt nie utrzymuje się. Przestajesz smarować na 2-3 dni i po efekcie. A już na pewno nie zauważyłam nawilżenia, które też producent obiecuje. Mam suchą skórę i w końcu kupiłam drugi balsam silnie nawilżający i używałam ich obu na zmianę. I tu drugie "ale" - przy drugim opakowaniu tego produktu zapach zaczął mnie tak drażnić, że raczej go nie skończę... Próbowałam stosować tylko na noc, ale zapach przechodzi na pościel i ubrania. Jest taki dziwnie mdląco-słodki i sztuczny. Nawet mój parter narzeka, że jest okropny. Polecam powąchać w drogerii przed zakupem, czy Wam to będzie odpowiadać.
    kimzg
    30 maja 2024 o 10:14
    Bardzo dobry balsam
    Bardzo dobrze nawilżający i regenerujący balsam. Konsystencja masła, szybko się wchłania i pozostawia skórę odżywiona i miłe miękką w dotyku. Wydajny, jednak dość drogi. Zapach utrzymuje się bardzo długo, kiedy balsamuje się wieczorem, rano nadal na skórze utrzymuje się kakaowa woń.
    Zalety:
    • Odżywienie
    • Nawilżenie
    Wady:
    czar3
    31 lipca 2023 o 13:48
    Ładnie pachnie oraz nawilża
    balsam ładnie nawilża...jest wydajny, fajnie rozsmarowuje się na ciele, pachnie intensywnie kakaem - jeżeli ktoś lubi to polecam ;) używam go niedługo dlatego nie mogę zbyt wiele napisać co do obiecanych przez producenta właściwości.
  • 12 lipca 2023 o 9:06
    Jedyny balsam ujędrniający, który faktycznie działa
    Balsam ten kupiłam po przeczytaniu opinii wizażanek i muszę przyznać, że się nie zawiodłam, jednak uważam, że zadowalający efekt uzyskałam nie poprzez samo używanie balsamu, ale dzięki szczotkowaniu ciała na sucho i stosowaniu recenzowanego produktu. Ogólnie mój problem nie był jakiś duży, ale czułam potrzebę ujędrnienia skóry ud i pośladków, w końcu same ćwiczenia nie wystarczą. Kosmetyk zamknięty jest w wygodnym opakowaniu z pompką, która działała bez zarzutu. Balsam jest biały, gęsty, trochę tłusty i bardzo ładnie pachnie - kakaowo. Wchłania się dość dobrze, ale stosowałam go głównie w sezonie letnim, kiedy mógł swobodnie wyschnąć na odkrytej skórze. Stosowałam go głównie wieczorem po kąpieli i po około miesiącu faktycznie było widać różnicę w kondycji skóry. W dodatku przyjemnie nawilżał. Muszę przyznać, że stosowałam różne balsamy, które miały działać podobnie, a widoczne efekty udało mi się uzyskać jedynie po tym.