WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Organic Shop Ylang-ylang and Neroli, Body Mousse Mus do ciała 'Kwiat bali'

dexio1
    4 września 2021 o 1:49
    Zawiodłam się
    W pielęgnacji ciała zapach ma dla mnie duże znaczenie. W tej kategorii kosmetyki wybieram "nosem". Gdy nie znam zapachu, polegam na jego wyobrażeniu. Nazwa tego musu przyprawiła mnie o szybsze bicie serca. Kocham aromat ylang ylang, neroli też uwielbiam, więc miałam rozkoszną wizję egzotycznego, słodkiego, nieco odurzającego zapachu. No i klops. Od razu po otwarciu pudełka wiedziałam, że to nie to. Miałam już krem z tej firmy i wyczuwałam w nim tę samą, dziwną nutę. Nie umiem jej określić, jest o dziwo trochę chemiczny, jakby apteczny, choć skład bardzo dobry, pełen naturalnych składników i ekstraktów. Producent obiecuję relaksujące, domowe spa, ale mnie ta przyjemność niestety ominęła. Po wsmarowaniu apteczny smrodek się ulatnia i pojawia się delikatny, dość naturalny, pomarańczowy zapach. Ilangu nadal brak. Tak się rozpisuje na temat zapachu, jakbym opisywała perfumy, ale naprawdę liczyłam na olfaktoryczny odlot. A sam mus? No, ok. Choć raczej to lekki krem o śmietankowej konystencji. Mimo tej lekkości, trzeba się nieźle na machać, żeby dokładnie go rozprowadzić. Jak wiele kosmetyków naturalnych, pozostawia białe smugi, które trzeba porządnie wmasować. Staram się do tego przyzwyczaić, ale często wybieram jednak "zwykłe", drogeryjne balsamy, żeby było szybciej. Plusem jest to, że już po zabawie z masowaniem na ciele pozostaje Ledwo wyczuwalna, nietlusta, przyjemna warstewka. Właściwości pielęgnacyjne na 3/4. Na pewno krem dobrze zmiękcza naskórek. Nawilżenie dla mnie w porządku, ale nie mam wielkich wymagań. Suchym skorom może nie wystarczyć. Na pewno ten mus/krem bardziej się sprawdzi latem, ze względu na jego lekkość. Podsumowując mnie nie zachwycił, ale może trafiłam na jakiś zepsuty lub źle przechowywany egzemplarz?
    • sklad
    • uczucie po zastosowaniu
    Wady:
    • konieczność dość długiego wmasowywania
    • kiepskiej jakości opakowanie - moje pękło.
    a ga ta
    19 lipca 2021 o 20:17
    Fajny
    Nie przepadam za zapachem Neroli, więc nieco obawiałam się tego kosmetyku. Nie potrzebnie! Pachnie delikatnie-cytryną! Dobrze nawilża i szybko się wchłania. Ma naturalny skład. Jest tani i wydajny. Niestety, jest też dosyć trudno dostępny.
    dq38d
    24 października 2020 o 22:36
    ładnie pachnący muss do ciała
    Pierwsze wrażenie z otwarcia opakowania to delikatny, kwiatowy zapach neroli i ylang-ylang. Faktycznie aromaty kosmetyku przypominają mi wakacje na Bali. kosmetyk ten jest zamknięty w plastykowym opakowaniu o pojemności 250 ml. Jak wskazuje producent, 99% składników jest pochodzenia naturalnego bez parabenów i sulikonów. Mus lubię nie tylko z uwagi na delikatny i niedrażniący zapach. Kosmetyk nawilża, ujędrnia i zmiękcza skórę. Wystarcza na długo, mimo szczodrej aplikacji kremu.
    psatti
    4 października 2020 o 15:09
    Idealne domowe SPA
    Najpiękniejszy zapach balsamu do ciała, lekko cytrusowy z nutką czegoś bardziej ziołowego. Skóra po nim jest delikatna, bardzo szybko się wchłania, nie jest tłusty jak niektóre bardziej balsamowe kosmetyki. Stosuję najczęściej po peelingu i mam wrażenie jakbym rozprowadzała po skórze delikatną chmurkę szczęścia.
    Zalety:
    • fantastyczny zapach
    • delikatny produkt
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia na skórze tłustej warstwy
    • nawilża i odżywia skórę
  • 9 sierpnia 2020 o 11:14
    Poprawny
    Z początku byłam zachwycona jego lekkością, chociaż mus to nie jest, po prostu lotion, mleczko. Miałam na świeżo porównanie z poprzednim produktem do ciała, którego używałam, było to ciężkie masło, więc w przypadku tego produktu nagle odczułam wprost ulgę, jak to się łatwo rozsmarowuje po ciele. Ale potem zauważyłam, że muszę się jednak trochę namachać rękami, bo wcale się ten mus tak szybko nie wchłania, ciągle biała warstwa i wcieranie. Jeśli chodzi o zapach to kupiłam w ciemno, bo lubię ylang-ylang, jednak okazało się, że czuję na ciele po prostu pomarańczę, czyli to neroli jest decydujące. Opakowanie jest nieprzemyślane, nie ma zabezpieczenia żadną folią, wieczko opornie się podważa, żeby produkt nie wyskoczył ze środka. Ale za to można zużyć do końca dzięki łatwemu dostępowi do zawartości. Co do działania to jest po prostu w porządku do niewymagającej skóry normalnej. Do bardziej suchych raczej sobie nie poradzi. Jak już się wchłonie po tych paru minutach to skóra jest przyjemna w dotyku i faktycznie jędrna, nie odczuwam nieprzyjemnego napięcia, ale musi mieć działanie dodatkowe poza lekkim nawilżeniem. Nie klei się, nie jest bardzo treściwe, więc nie czuć go na ciele, zapach za to utrzymuje się przez jakiś czas. Osobiście nie czuję wystarczającego komfortu i mam ochotę nakładać go więcej, żeby jednak poczuć bardziej dogłębną pielęgnację. Za tę cenę może być, może dam szansę innym smarowidłom tej marki, ale do tego już nie wrócę.
    Zalety:
    • Świeży zapach
    • Okrągłe opakowanie
    • Nie klei się
    Wady:
    • Oporne wieczko
    • Długo się wchłania