Korektory pod oczy

Collistar Correttore Effetto Lifting Korektor liftingujący w tubce

5 na 51 opinię

• 31 lipca 2019 o 19:23
    Bardzo dobry korektor.
    Wraz z wiekiem, coraz trudniejszym staje się dobranie odpowiednich kosmetyków do twarzy - bynajmniej dla mnie. Korektor jest na pewno jednym z takich specyfików. Nie wystarczy odpowiedni odcień, czy stopień krycia. Ważnym jest, jak będzie "zachowywał" się na skórze w ciągu dnia, czy po kilku godzinach osadzi się w załamaniach skóry, zacznie się ścierać, itp. itd. Testowałam różne korektory, zarówno te tańsze, jak i nieco droższe, aż w końcu trafiłam na ten jedyny. Collistar cenię przede wszystkim za jego trwałość, a co za tym idzie - efektywność. Wygodny aplikator z gąbeczką pozwala nanieść odpowiednią ilość kremu pod oczy, by następnie wklepać go opuszkami palców. Konsystencja jest odpowiednia - ani za rzadka, ani za gęsta. Kosmetyk bardzo dobrze rozprowadza się po cerze, dokładnie maskując niedoskonałości, a przy tym nie osadza się w zmarszczkach. Produkt jest bardzo wydajny - wystarczy kilka "kropek" pod każdym okiem, poza tym nie wysycha i nie zmienia konsystencji. Producent obiecuje efekt liftingu i wygładzenia drobnych zmarszczek - ja u siebie takiej zmiany jeszcze nie zauważyłam, a używam go od ok. 3 miesięcy. Wybrałam odcień 01 , który bardzo dobrze współgra z moją średnią karnacją.
    Zalety:
    • efektywność
    • dobrze rozprowadza się na skórze
    • maskuje niedoskonałości
    • utrzymuje się cały dzień
    • wygodny aplikator w formie gąbeczki
    • cena odpowiednia do jakości
    Wady:
    • Nie widzę żadnych wad.

Zobacz także inne Korektory pod oczy