Korektory pod oczy

IsaDora Color Correcting Concealer Wheel Paleta korektorów do twarzy

5 na 51 opinię

• 27 stycznia 2020 o 6:38
    Duże TAK!!
    Korektory wszelakiej maści nie są mi obce. Często zmieniam je i próbuje nowych, bo niestety mam co ukryć, więc dobrego korektora nie może zabraknąć w mojej kosmetyczce. Zestaw od marki Isadora jest dobrym produktem jeśli chodzi o formę kremową. Dzięki dużej ilości kolorów w opakowaniu możemy jednocześnie zakryć wiele problemów skórnych takich jak cienie pod oczami, przebarwienia, niedoskonałości czy po prostu rozświetlić wybrane obszary. OPAKOWANIE Paletka wykonana jest z solidnego plastiku a napisy nie ścierają się mimo częstego użytkowania. Podoba mi się forma napisów, gdyż każdy odcień jest odpowiednio opisany i nie trzeba się zastanawiać po co jest dany korektor. Oddzielone są od siebie wyższymi przekładkami, więc kolory się nie mieszają – to duży plus, bo większość takich kompkatów jakie miałam niestety pod tym względem zawodziła. Z tyłu mamy rysunek ukazujący sposób nakładania poszczególnych kolorów korektora i skład. Szkoda, że nie ma aplikatora, ale opakowanie jest tak małe, że by się tam nie zmieścił. Kompaktowy rozmiar z pewnością jest plusem, bo można mieć produkt zawsze przy sobie. Cenię sobie to, że opakowanie zamykane jest na solidny zatrzask i nie otworzy się niespodziewanie. KOREKTORY Mamy tutaj 5 odcieni: 1. i 2 to typowe korektory: jeden jasny o neutralnych tonach, idealny dla bladziochów oraz pod oczy oraz nieco ciemniejszy, o ciepłych tonach 3. Pomarańczowy – idealnie sprawdza się przy cieniach pod oczami, lekko wpadający w czerwień 4. Rozświetlacz w neutralnym, lekko szampańskim kolorze 5. Zielony – idealny do ukrywania wszelakich niedoskonałości i zaczerwienień. Kremowe formuły są bardzo przyjemne, szczególnie stosowane pod oczy. Odcień 3 sprawdza się idealnie do maskowania lekkich cieni pod oczami – świetnie je niweluje. Współgra z kremami pod oczy, nie roluje się i po utrwaleniu nr 1 wytrzymuje cały dzień bez konieczności poprawek. Nie wchodzi w załamania zmarszczek. Odcień 1 i 2 jest również dobry, maskuje wszelkiego rodzaju niedoskonałości. Dobrze współgra z innymi kosmetykami kolorowymi, nie przebija się. Mimo, że odcień 2 w opakowaniu wydaje się być ciemny, to dość dobrze dopasowuje się do skóry. Pigmentacja ogólnie jest bardzo dobra, korektory mają krycie raczej średnie, ale można je stopniować nakładając kolejną warstwę. Zielony kolor idealnie ukrywa zaczerwienienia i nie przebija spod podkładu. Rozświetlacz stosuję rzadko i najczęściej w okolicach łuku Kupidyna i na policzki, daje ładny, ale bardzo delikatny blask a drobinki są odpowiedniej wielkości. Wszystkie korektory są mega wydajne dzięki świetnej pigmentacji, a sama pojemność to aż 13 g, więc nacieszymy się nimi długo. Zestaw pozwala nam na precyzyjne i profesjonalne ukrywanie niedoskonałości. Są przede wszystkim trwale i dobrze napigmentowane. Odkąd go mam używam bez przerwy i nadal mam sporo korektorów w poszczególnych odcieniach. PLUSY: + kremowe korektory są bardzo dobre – świetnie kryją, nie rozmazują się, współgrają z innymi produktami + dobra pigmentacja + średnie krycie, z możliwością stopniowania + kompaktowy rozmiar MINUSY - dość wysoka cena