Lakiery hybrydowe

MollyLac Colors by Molly Lakier hybrydowy

• 30 sierpnia 2022 o 20:43
    Lakiery hybrydowe Molly Lac
    Witam, absolutnie nie polecam tych lakierów. Pieniądze wyrzucone w błoto. Kupiłam kolory neonowe na lato....i to był błąd i to duży. Trzeba bylo kupic w innej znanej i sorawdzonej już firmie, no ale Molly Lac tańsze, to się skusiłam. Kolory bardzo odbiegają od tych na opakowaniu, jak i na stronie internetowej. Kolor zielony neon, to jakaś porażka.... musiałabym chyba ze sto razy pomalować paznokieć, aby kolor byl taki jak na zakrętce. W dodatku wszystkie jasne kolory mają bardzo słabe krycie, naprawdę bardzo słabe. W dodatku aby pomalować ładnie paznokcie trzeba sie nieźle nagimnastykować ponieważ te lakiery źle sie rozpływają na paznokciu, bardziej przypominają mi malowanie zwyklym lakierem co nie jest komfortowe chyba kazdy pamięta jak widac na paznokciu każde pociągnięcie pędzelkiem, tu jest podobnie jak nie gorzej. Ciemne kolory jeszcze w miarę ale tez sie nie dobrze nimi maluje a jasne ida w kosz, poważnie to jest koszmar!
    Zalety:
    • żadne
    Wady:
    • źle się nimi maluje
    • bardzo słabe krycie
    thecla
    8 sierpnia 2022 o 16:01
    Duży wybór lakierów w przystępnych cenach
    Polski producent. Dostępność w sklepach internetowych. W ofercie dwie wielkości buteleczek. Lakiery są średnio gęste, wystarczają dwie warstwy. Duży wybór kolorów, przyzwoite odwzorowanie kolorów przy wybieraniu na stronie internetowej. Fajna alternatywa dla Semilaca i Neoneila, zwłaszcza dla osób, które nie mają tendencji do uczulenia.
    Zalety:
    • wybór kolorów
    • dobre odwzorowanie kolorów,
    Wady:
    • Di-HEMA w składzie- za co odejmuję gwiazdkę
    • dostepność w internecie
  • 1 października 2021 o 20:21
    Cudowne lakiery
    Żałuję, że marka Molly Lac nie jest popularna, ponieważ naprawdę na to zasługuje! Lakiery mają doskonałą konsystencję, nie zalewają skórek i są trwałe. Polecam!
  • 23 września 2020 o 17:00
    Dobry lakier
    Testowałam czarny kolor lakieru z serii Colors by Molly. I zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona. Po pierwsze pigment - już dwie cienkie warstwy wystarczyły by paznokieć był pokryty jednolitym kolorem. Podczas aplikacji nie powstawały żadne grudki, lakier nie spływał z końcówki paznokci - chyba jest to spowodowane tym, ze lakier jest bardziej gesty niż standardowy lakier hybrydowy. Aplikator równo ścięty, wygodnie i dokładnie nakłada się nim produkt na paznokieć. "Uchwyt" aplikatora tez jest poręczny - nie wysuwa się z palców, wygodnie się go trzyma. Cale opakowanie produktu jest bardzo ładne i w miarę wytrzymale. Lakier utwardzałam w lampie przez 60s. Podczas utwardzania lakier pozostawał na miejscu. Trzymał się na moich paznokciach przez trzy tygodnie - gdyby nie zbyt duże odrosty to pewnie czas byłby dłuższy, ponieważ bym go nie zdjęła. Ogólnie polecam ten lakier - za taka cenę jakość produktu jest bardzo dobra. Mam zamiar testować kolejne kolory.
    • Aplikator
    • Trzeba nałożyć mało warstw aby otrzymać oczekiwany efekt
    • Dostępność
    • Łatwość aplikowania produktu
  • 11 maja 2020 o 0:26
    Bardzo dobre, w niskiej cenie
    Oceniam głównie lakier nr 9 "Red Lips" z serii "Glamour Woman" - w dalszej części recenzji wspominam jeszcze o lakierze nr 179 "Fire Forever" typu Cat Eye (załączam zdjęcia obu). Z hybrydami mam nieduże doświadczenie, zrobiłam je wcześniej ok. 5 razy na bazie Revital Base Fiber z Neo Nail i topie matowym również z Neo Nail lub topie "no wipe" z Hi Hybrid. To mój 3 kolorowy lakier hybrydowy - poprzednie 2 kolorki mam z Neo Nail (czarny i biały) i z nimi będę kolorek Molly Lac porównywać. Lakier z Molly Lac jest rzadszy, bardziej lejący, ale równocześnie dużo lepiej napigmentowany niż lakiery z Neo Nail (zwłaszcza czerń, której muszę użyć aż 3 warstwy, by uzyskać pełne krycie). Jest do dla mnie zaleta, bo dzięki temu wygodniej nakładało mi się go na paznokieć i chyba nie zalałam skórek (chyba, bo do profesjonalnej stylistki mi daleko... ale skoro hybryda trzymała się pełne 2 tygodnie, no to chyba zrobiłam wszystko OK). Lakier najpierw pokryłam topem matowym, i był lekko pomarańczowawy, co nie bardzo mi się podobało, ponieważ oczekiwałam głębokiej i czystej czerwieni. O dziwo jednak, po ok. dniu, kąpieli i kilkukrotnym pokremowaniu dłoni kolor się pogłębił (!), przyciemnił i stracił te pomarańczowawe tony... Stał się normalną, czystą czerwienią. Bardzo dziwne, ale narzekać nie będę - przynajmniej ostatecznie kolor był w miarę zgodny ze "wzornikiem" ze sklepu Allepaznokcie, gdzie go kupowałam. Następnie kolejnego dnia zrobiłam na wzorkach paznokcie (kocim okiem z Molly Lac, czarnym lakierem z NeoNail i zwykłym brokatowym lakierem) i całość pokryłam topem błyszczącym - kolor jest wtedy moim zdaniem dużo lepszy, taka piękna klasyczna czerwień, odpowiadająca kolorowi ze strony. Największym (i w zasadzie jedynym, chociaż dużym) problemem było dla mnie... utwardzanie się lakieru, a właściwie - to jego brak :/ po długim utwardzaniu w lampie UV jeśli dotknęłam palcem albo wacikiem paznokcia, odbijał się nadal na nich kolor! Co gorsza - po przetarciu wacikiem "utwardzonej" warstwy dyspersyjnej kolor trochę się zmazał, przez co musiałam pomalować paznokieć ponownie, aby nie było prześwitów! Lakiery z Neo Nail tak się nie zachowują - po utwardzeniu mogę spokojnie zmyć z nich warstwę dyspersyjną, a wacik pozostanie czysty, kolor również się nie "zmyje" razem z wacikiem... Mogę też dotykać je bezkarnie paluchem i też nic się z manicure nie stanie. Mogę spokojnie nałożyć top bez brudzenia pędzelka, co niestety zdarzyło się z lakierem Molly Lac :( Wygląda to tak, jakby lakier się nie utwardził / utwardził tak w połowie. By być uczciwą muszę jednak dodać, że może to być wina mojej lampy - bo jest bardzo stara, a poza tym to lampa UV, a producent lakierów Molly Lac zaleca ich utwardzanie w lampach LED. Na otarcie łez mogę dodać, że po nałożeniu i utwardzeniu topu wszystko było ok - lakier się nie skurczył, nie pojawiły się żadne bąbelki, cała stylizacja była bardzo twarda (gdy robiąc po raz pierwszy hybrydę nałożyłam raz za dużo lakieru i za słabo go utwardziłam, był on taki miękki, jeśli wbiło się w niego paznokieć - tutaj nic takiego się nie pojawiło, paznokcie wyglądały w 100% ok), a co najważniejsze - wytrzymała tyle, ile powinna, czyli trzymała się bardzo dobrze na paznokciach przez pełne 2 tygodnie (do 2 mm odrostu) - nawet w moim odczuciu lepiej, niż ta z lakierów Neo Nail (miałam wrażenie, że lakier od Molly jest twardszy). Trwałość oceniam jako bardzo dobrą - pełne 2 tygodnie bez skazy (zdjęłam ze względu na odrost), jednak na pewno tutaj mogło mieć to, że aż 2x położyłam top i ogólnie miałam na paznokciach dość grubą warstwę lakierów. Przy odmaczaniu lakieru nie było żadnych problemów. Biorąc pod uwagę bardzo konkurencyjną cenę - mogę z czystym sumieniem polecić. Osobiście z pewnością kupię jeszcze więcej tych lakierów (i nową lampę), bo są tanie, a pomimo pewnych niedogodności przy ich nakładaniu na paznokciach prezentują się bardzo dobrze i wygodnie się je nosi, są trwałe. Przetestowałam dzisiaj jeszcze inny kolor - jeden z odcieni "Fire Red" i tutaj już nie miałam tych dziwnych problemów z utwardzaniem, za to mogę od razu powiedzieć, że nie polecam lakierów typu Cat Eye z serii Molly Lac - są dużo trudniejsze w obsłudze od Cat Eye z Biedronki, efekt Cat Eye jest tak subtelny, że właściwie niewidoczny... i chociaż nadal wygląda to na paznokciu ciekawie, to sądzę, że lepiej jest kupić Cat Eye lepszej firmy i cieszyć się pełnymi możliwościami tych magnetycznych lakierów, a nie tylko ich namiastkę. Wrzucę zdjęcie dla porównania - czerwony Cat Eye z Molly Lac vs srebrne kocie oko z Biedronki (technika wykonania ta sama - na czarnym podkładzie). Na zdjęciu ze wzorkami użyty jest zarówno zwykły czerwony lakier z Molly Lac, jak i ww kocie oko, ale bez użycia magnesu.
    Zalety:
    • pigmentacja: kolor kryje już po 1 warstwie!
    • konsystencja: dość rzadka, łatwo było nałożyć cienką warstwę, dla mnie bardzo wygodna
    • kolor: bardzo ładna czerwień, zgodna z opisem
    • bardzo szeroki wybór kolorów
    • odmaczanie bez problemu
    • trwałość: 2 tygodnie bez żadnych problemów (hybrydę zdjęłam ze względu na odrost, ale mam wrażenie, że utrzymałaby się i dużo dłużej, bo po tych 2 tygodniach lakier nadal wyglądał doskonale)
    Wady:
    • opakowanie: kanciaste opakowanie jest według mnie bardzo niepraktyczne, kiedy lakiery leżą lub stoją tuż obok siebie
    • kolor: mam wrażenie, że po dniu noszenia i kilkukrotnym kremowaniu trochę ściemniał?
    • utwardzanie: jeden z lakierów wyglądał jak utwardzony tylko w połowie i plami top??

Zobacz także inne Lakiery hybrydowe