Kremy do depilacji

Avon Works, Bikini Line Hair Removal Cream Krem do depilacji okolic bikini

• 14 października 2020 o 11:44
    Pali ogniem!
    Pierwszy raz jakikolwiek krem do depilacji zrobił mi taką krzywdę. Praktycznie od razu po nałożeniu poczułam ogień, pieczenie i ból. I to na zewnętrznej części bikini, strach pomyśleć co byłoby gdybym nałożyła wewnątrz! Konsystencja: krem jest gęsty, ale rozprowadza się równomiernie. Działanie: z tej samej serii znam i lubię krem do depilacji twarzy, jest on skuteczny i nie podrażnia. Ta wersja do bikini to koszmar! Producent zaleca trzymanie go kilka minut, ja trzymałam kilkanaście sekund i myślałam, że mi skóra płonie. Natychmiast to zmyłam, ale skóra przez kilka godzin była wrażliwa na dotyk. Cały zabieg zakończył się strupami na brzuchu i tam gdzie miałam krem. Strupy, swędzące podrażnienia i ból. Nie jest to warte niczego, wolę zwykłą maszynkę i piankę, to kombo przynajmniej nie wypali mi skóry. Zapach: śmierdzi jak każdy krem do depilacji, nie jest to minus, bo tak ma być. Opakowanie: do kremu dołączona jest szpatułka do zbierania, zakończona gumą, więc nie jeździmy gołym plastikiem po skórze.
    Zalety:
    • dobra szpatułka w zestawie
    Wady:
    • pali skórę żywym ogniem, efektem tego są krwawe strupy, swędzące podrażnienia i ból
    U konsultantki
    monu92
    10 maja 2020 o 11:05
    Jest ok
    Krem do depilacji z Avon zakupiłam z czystej ciekawości, bo zazwyczaj używam tego typu kremów z innej firmy. Krem zapakowany jest w niebieskie pudełeczko, znajdziemy w środku również szpatułkę (szpatułka służy do nakładania kremu na skórę! nie do usuwania za jej pomocą włosków) i instrukcję. Niestety, ale obietnica usunięcia włosków w 2,5 minuty jest przesadzona. Krem trzeba trzymać na skórze te 8 nawet 10 minut, by zadziałał. Krem razem z włoskami usuwamy za pomocą wilgotnej ściereczki, co idzie bardzo sprawnie. Zapach kremu nie jest przyjemny, ale jeszcze nie spotkałam się, żeby krem do depilacji pachniał ładnie ;) Skóra po depilacji nie jest podrażniona, jest miękka i gładka. Polecam.
    Luana5
    26 marca 2020 o 9:53
    U mnie się sprawdził
    Produkt zamniety w plastikowej tubie z nakrętka. Jest koloru niebieskiego jak wszystkie produkty do golenia aby wykluczyć jakąkolwiek pomyłkę. Szpatułka do ściągania jest również w kolorze niebieskim z ciemnieszymi wykonczeniniami. Owe wykończenia są jakby gumowane ułatwiające ściąganie. Dobrze przysysają się do skóry, nie ślizga ja się. Sama szpatułka jest również giętka. Plastyk jest miękki i podatny na wyginanie. Sam produkt ma gęsta konsystencję, jest białego,koloru, zapach nie zachwyca. Jednak nie zapach jest istotny w tym produkcie, Stosuję się do poleceń, 8-9 min. Jestem zadowolona. Co prawda zostają jakieś małe włoski ale niestety to nie laser. Używa go bardz długo. Dla mnie ważne że. uczula i nie podrażnia
    • Konsystencja
    • Działanie
    • Nie podraznia
    • Nie uczula
    U konsultantki
  • 5 września 2019 o 11:25
    Lekkie problemy z precyzją
    Kupiłam z czystej ciekawości. Wcześniej przez cały czas używałam kremu z Eveline z dodatkiem aloesu. Był ok, ale miał swoje drobne wady, nie o tym jednak. Nowy zakup sprawdził się naprawdę nieźle. Chyba będziemy do siebie wracać, chociaż ma kilka minusów. Tubka wygląda trochę tak, jak kremy do stóp również z Avonu, dlatego trzymam je od siebie możliwie daleko. Tak na wszelki wypadek, żeby jednak nie pomylić. Tubka się nie wygina, ma dobrą zakrętkę, nie ma czego się czepiać. Mogłaby jednak mieć większą pojemność., chociaż wydajność nie jest zła. Oczywiście zapach tego kremu pozostawia wiele do życzenia, ale to jak przy większości tego typu produktów. Nakładanie go jednak jest dosyć utrudnione, ponieważ szpatułka raczej hitem tego zakupu nie zostanie. Źle wyprofilowana, wygina się, średniej jakości plastik, krótko mówiąc: sporo do poprawienia. Mój uśmiech wzbudziła też obietnica producenta o tym, że dosłownie należy go ,,trzymać" kilka minut. Nie, nie, nic z tych rzeczy, trzeba odczekać 10 minut, jak przy innych kremach. Także nie bierzcie producenta na serio, bo oszuka Was jeszcze raz. Faktycznie nie podrażnia i nie przesusza, może to faktycznie za sprawą dodatku olejku jojoba, ale ja również prewencyjnie używam aloesu z Holika Holika. Nie zostawia czerwonych kropek, co u mnie częste, ponieważ mam dosyć wrażliwą skórę. A samo działanie? Ok, producent obiecuje precyzyjne usuwanie włosków i tu jest malutki problem, zostawia drobne włoski. Moje akurat są delikatne, ale przy mocniejszych faktycznie może nie dać sobie rady z ich usunięciem. Dla mnie jednak działanie jest zadowalające. Bardziej przykry jest fakt, że nie opóźnia odrastania włosków ani ich nie osłabia.
    Zalety:
    • Przystępna cena.
    • Dostępność.
    • Wydajność.
    • Dobra konsystencja produktu.
    • Usuwa większość włosków, działanie raczej zadowalające.
    • Nie przesusza skóry.
    • Nie podrażnia, nie powoduje powstawania czerwonych krostek.
    Wady:
    • Nieprzyjemny zapach.
    • Źle wyprofilowana szpatułka.
    • Nie usuwa wszystkich włosów.
    • Nie opóźnia odrastania, nie osłabia ich również.
    • 10 minut ,,trzymania" produktu, producenta poniosło z obietnicami.