Kremy z filtrem do twarzy

Lancaster Sun Beauty, Velvet Touch Cream SPF30 High Protection SPF 30 Krem do opalania twarzy SPF 30

• 14 sierpnia 2020 o 10:23
    Nie za te pieniądze
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Krem ogólnie zły nie jest, jakaś ochronę ma chociaż kwestionowałabym jej 100% skuteczność. Konsystencja jest dosyć gęsta i tłusta - do cery tłustej czy mieszanej za tłusta. Co prawda nie zatykał mi porów, ale cera po nim bardzo się świeci. Podkład czy puder nałożony na krem się roluje więc nie warto nawet próbować się jakoś zmatowić. Bardzo długo utrzymywało się uczucie lepkości co mi się nie spodobało. Zapach bardzo ładny, delikatny, ale perfumy szczególnie na słońcu mogą uczulać. Moim zdaniem nie jest wart swojej ceny. Szczególnie, że nie ma nawet składu godnego polecenia. Ilość alkoholu w składzie jest bardzo wysoka więc może podrażniać i spowodować pieczenie oczu. Ja czasem czułam lekkie szczypanie, a nie mam wrażliwej skóry.
  • 11 września 2019 o 23:02
    Przyjemny krem
    Fajny, wydajny krem do opalania twarzy. Ma lekką konsystencję, ładnie delikatnie pachnie. Bardzo dobrze chroni buzię przed szkodliwymi promieniami UV, ale przy tym cera ładnie się opala. Nie podrażnia. Szybko się wchłania jak na krem do opalania. Buzia opala się na nim równomiernie, nie jest czerwona, ani spieczona. Naprawdę solidnie chroni przed wszelkimi podrażnieniami wywołanymi słońcem. Będę miała jeszcze pół tubki tego kremu na kolejne lato, bo całego nie zużyłam.